Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, občas bych potřebovala jet s malým autem, ale mám strach z autosedačky, i v porodnici nám sestra říkala, že do 1 měsíce by ty děti moc jezdit neměly..malej má 14 dní. chtěla jsem se zeptat, jeslti máte někdo zkušenost s hlubokou korbou místo autosedačky. jestli je to bezpečý? mám kočárek jane nomad a jde dát do auta bud ta autosedačka, nebo hluboká korba. jako ona mi ani ta autosedačka nepřijde moc bezpečná, když ještě mimi nedrží samo hlavičku..díky za názory..
Právě že protisměrná autosedačka je bezpečná pro děti, které nedrží hlavičku…
Do korby bych ho v autě nikdy nedala.
Však pohledej nějaká crash videa a myslím, že bude jasno.
Miminka mají být v autosedačce po nezbytně nutnou dobu a to jízda v autě je.
@Bauerkaa pouze malá část korbiček je homologovaná i jako autosedačka s možností používání v autě, a jen velmi málo z nich je opravdu bezpečných, většinou to jsou propadáky. Klasické vajíčko je pro dítě daleko bezpečnější, a pokud nemá autosedačka vnitřní vložku pro novorozence na držení hlavičky tak dokupte nějakou vložky do autosedačky a bude ji hlavičku držet
My jeli s malym az do Chorvatska v korbe a v pohode-mam Jane Slalom. Ale to Jen proto, ze jsem nechtela aby byl v autosedajde zkroucenej tolik hodin. Jinak jezdil a jezdi jen ve vajicku.
Lepší zkroucenej než mrtvej ![]()
@Bauerkaa Podívej se na net na crash testy, i když je korba homologovaná do auta, tak tam uvidíš, co udělá s dítětem v případě nárazu. Vajíčko děťátku rozhodně neublíží, neboj.
V tý korbě od jané, která je sice homologovaná jaká autosedačka, je dítě jen přepnutý jedním pásem okolo břiška, navíc ten pásek bejval na sucháč??? navíc, pokud máš kvalitní vajco, tak mě v tom mimčo teda zas až tak zkroucený nepřijde, navíc jsou tam novovrozenecký vložky, ab yse hlavička nevrklala. vajco v protisměu je tisíckrát lepší než korba…
Ja bych do korby urcite nedala. prece v rom vajicku nebude X hodin a urcite je to bezpecnejsi
My jsme s malým jezdili normálně ve vajíčku od narození. Nebyl v něm dlouho, ale když bylo potřeba něco vyřídit nebo někam dojet, tak se jelo
… hlavně byl jako malej klidnější ve vajíčku než v korbě.
Do korby bych nedala i kdyby byla do toho auta homologovaná - vajíčko je tisíckrát bezpečnější a právě proto, že nedrží takové malé mimino hlavičku, tak jezdí v protisměru - je to nejbezpečnější přeprava pro takové dítě v autě.
Děti mi ve vajíčku zkroucený nikdy nepřišly, jezdili jsme od narození normálně, když jsme potřebovali.
Ta korbička myslím dokonce ani není v ČR legálně povolená!
Tak korbička v autě pro dítě není v ČR povolená. V Čr je uzákoněné, že děti se MUSÍ přepravovat v autosedačkách. ROzhodně mi přijde bezpečnější autosedačka než dítě v korbě, kde při nárazu hlavička i nohy ustřelí do strany…
Když jsme měli mimino, tak jsme prostě museli jezdit na dlouhé trasy abychom viděli rodinu. Ani jednomu to neublížilo.
Ještě dodám - ono tu autosedačku musíš taky upevnit v autě správně!!! Já když vidím, jak mají kolikrát matky ty vajíčka upěvněné, jímá mě hrůza. A hlavně - vajíčka se dávají protisměru jízdy, tudíž tam není nebezpečí, že by mu hlavička letěla někam jinam
Ok, díky za názory, takže vajíčko to jistí. mám tam i tu vložku, ale přijde mi, že má tu hlavičku moc skloněnou.
@Bauerkaa píše:
Ok, díky za názory, takže vajíčko to jistí. mám tam i tu vložku, ale přijde mi, že má tu hlavičku moc skloněnou.
A máte tam i takový ten „límec“ okolo hlavičky? Ten jsem hodně využila tak první dva měsíce, krásně hlavičku zpevnil. Někdo dává i smotanou plínu do válečku - aby se tam ta hlavička nekinklala do stran.
@Liszane Panebože do Chorvatska s miminkem v korbě??? A „v pohodě“? To se pozná podle čeho? Pokud jste nebourali, tak těžko můžeš napsat „v pohodě“, to teprv při bouračce bys viděla, jak „v pohodě“ je korbička pro miminko do auta…
@AnastazieB píše:
@Liszane Panebože do Chorvatska s miminkem v korbě??? A „v pohodě“? To se pozná podle čeho? Pokud jste nebourali, tak těžko můžeš napsat „v pohodě“, to teprv při bouračce bys viděla, jak „v pohodě“ je korbička pro miminko do auta…
Ono ani není třeba bourat, stačí jen, když musí řidič prudce dupnout na brzdu - auto před ním zabrzdí, vlítne tam nějaký zvíře, něčeho se lekne a cukne volantem atd.