Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše:
opravdu si myslíte, že normální autosedačka potřebuje štítek, že je homologovaná? No comment.Jak jsem psala, zatím nikdo nevezl dítě v něčem jiném než je autosedačka, takže nebylo potřeba nic zkoumat, naštěstí, spíše se najdou takoví, co ho mají v náručí.
ano, sedačka potřebuje homologační štítek, bez toho štítku nesmí na silnici, homologační štítek je jako techničák u auta, podle štítku se dá poznat, zda je schválená pro provoz, jak velké dítě v ní může být, jak má být připoutáná, atd…
@ynax píše:
proč hned tak ostře?
V návaznosti na ostatní příspěvky dané uživatelky… ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
no popravdě, video sem zkoukla, a laickým okem, porád je to o tom, že když prudce zabrzdím, tak to mimču hodí hlavou do stranytakže stejně žádná sláva teda.
a z boku hlavy dle videa není vůbec nic
do té korbičky se pro malé děti vkládá ještě takováto novorozenecká vložka, aby se jim hlava neklimbala: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Jinak někdo tu psal, že jsem doposud nevěděla o homologačním štítku, nechám vás při tom, jen bych vám chtěla říct, že ne všechno, co není opatřeno štítkem není homologováno. Dá se doložit i papírem o homologaci, což se běžně stává u straších věcí. A stejně tak, ne všechno, co opatřeno je, je homologováno. Proto je dobré někdy třeba kouknout i na ty pásy, a nejen na štítek. Jinak ale říkám, že s korbou jsem ještě nikoho neviděla, spíše lidi mají homologovaná světla na autech a jiné věci než korbu. Ale myslím, že zakladatelka už se rozhodla, tak jsem ráda.
A jinak, je úplně jedno, co bych napsala, lidé jsou prostě zaujatí, když slyší policista, protože mají špatné zkušenosti, protože někdy třeba dostali pokutu. Pořád tvrdím, stejně jako mí kolegové, že normální člověk většinou do užšího kontaktu s policií nepřijde. A pokud ano, tak je to většinou vlastní blbostí, a pak se rozčiluje a je zaujatý zbytečně. Tak se všichni mějte a vozte děti v čem uznáte za vhodné
![]()
Bože, jasně, že bych nechtěla mít dítě v autě v obyčejné korbě, která k tomu není určená. ale zvládli jsme to ve vajíčku a spokojenost. byl to jen můj blbej první dojem, že je v něm mimouš zkroucenej. tak už se tu nehádejte
je fakt, že i když je k tomu ta korba určená, asi to není tak bezpečný, jak to vajco.. ![]()
@Bauerkaa Tak ono třeba pokud vezmeš tu romerku, tak je bezpečnější než spousta vajíček, ale existují zase i vajíčka, která dopadla lépe. Nicméně pro běžné ježdění s běžným mimčem je vajíčko naprosto OK ![]()