Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše:
opravdu si myslíte, že normální autosedačka potřebuje štítek, že je homologovaná? No comment.Jak jsem psala, zatím nikdo nevezl dítě v něčem jiném než je autosedačka, takže nebylo potřeba nic zkoumat, naštěstí, spíše se najdou takoví, co ho mají v náručí.
ano, každá autosedačka má tzv. homologační štítek
tedy, pokud se bavíme o schválených autosedačkách. Schvaluje to Ministerstvo dopravy, vydá osvědčení o homologaci podle EHK OSN 44. Jak vypadá si můžete všimnout již v této diskuzi, kde vám byla její existence již prozrazena ![]()
@Anonymní píše:
Víte, já to neřeším z hlediska profese, já to řeším spíše jako rodič. Ať si každý vozí dítě v čem chce, je to jeho dítě, jeho odpovědnost za něj. Já dítě v autosedačce vozím a nikdy bych ho do ničeho jiného nedala, ale neznamená to, že kritituju ty, co to tak mají. Jen bych falt nerada viděla někdy, i jako rodič, člověk, dítě v obyčejné korbě v autě.
promiňte, ale profesi jste zmínila vy sama a sama uvedla, jak byste z hlediska vaší profese „zatočila“ s takovými „hazardéry“, kteří používají jednu z nejspolehlivějších autosedaček - korbiček na trhu ![]()
Tady vkládám odkaz na předpis EHS, který se homologací zabývá a kde se můžete dozvědět něco víc
@El-Brno píše:
ano, každá autosedačka má tzv. homologační štítektedy, pokud se bavíme o schválených autosedačkách. Schvaluje to Ministerstvo dopravy, vydá osvědčení o homologaci podle EHK OSN 44. Jak vypadá si můžete všimnout již v této diskuzi, kde vám byla její existence již prozrazena
mýlíte se, každá autosedačka ho nemá, a že je těch lidí dost, včetně mě, a i přesto mám autosedačku velice dobrou, otestovanou.
@Anonymní píše:
tohle vážně beru, to nemá s obyčejnou korbou nic společného, tady bych neřekla ani popel. Navíc poutání je stejné jako v autosedačce, i když já bych tam teda své dítě nepřevážela, ale pokud to někomu stačí, a je to homologované, tak bych byla potichu. Já už jsem se lekla, že někdo dá dítě do obyčejn korby a jede.
no popravdě, video sem zkoukla, a laickým okem, porád je to o tom, že když prudce zabrzdím, tak to mimču hodí hlavou do strany
takže stejně žádná sláva teda.
a z boku hlavy dle videa není vůbec nic ![]()
@El-Brno píše:
promiňte, ale profesi jste zmínila vy sama a sama uvedla, jak byste z hlediska vaší profese „zatočila“ s takovými „hazardéry“, kteří používají jednu z nejspolehlivějších autosedaček - korbiček na trhu
nepsala jsem nikdy, že bych s někým zatočila, a už vůbec jsem to nepsala o něčem, co může být jak autosedačkou tak korbou kočáru, psala jsem o obyčejné korbě, a to už jsem tady i vysvětlovala někomu jinému, tak mi přijde zbytečné to opakovat pořád dokola.
Teď už mě omluvte, nebaví mě to tady rozpatlávat a řešit, ať si každý dělá co chce, psala jsem svůj názor a to, jak bych to třeba viděla já. Proto vaše odkazy nebudu ani otvírat, omlouvám se
![]()
@Anonymní píše:
opravdu si myslíte, že normální autosedačka potřebuje štítek, že je homologovaná? No comment.Jak jsem psala, zatím nikdo nevezl dítě v něčem jiném než je autosedačka, takže nebylo potřeba nic zkoumat, naštěstí, spíše se najdou takoví, co ho mají v náručí.
No, když to tak čtu, tak je mi jednak jasné proč je tolik vtipů na policisty a proč je lidi obecně nemají moc rádi (velice jemně řečeno).
A ano, opravdu si myslím, že normální autosedačka potřebuje štítek (či homologační značku), že je homologovaná, protože v zákoně je jasně napsáno, že homologovaná být musí, takže Vám jako policistovi je kulový do toho jak vypadá, ale zajímá Vás právě pouze to zda je homologovaná a správně upevněná.
Příspěvek upraven 04.10.12 v 14:44
@Anonymní píše:
mýlíte se, každá autosedačka ho nemá, a že je těch lidí dost, včetně mě, a i přesto mám autosedačku velice dobrou, otestovanou.
tak asi pro přepečlivé policisty budete muset vozit hologační atest, protože by vás mohli hnát před komisi.
@Mar__tanka1983 píše:
no popravdě, video sem zkoukla, a laickým okem, porád je to o tom, že když prudce zabrzdím, tak to mimču hodí hlavou do stranytakže stejně žádná sláva teda.
a z boku hlavy dle videa není vůbec nic
já s tím fakt souhlasím, hlava není vůbec fixována, ale tady to někteří prostě nepochopí. Nechtěla bych u takové nehody být, ale je to každého věc. Nic, co má plnit několik funkcí najednou není dobré, nikdy to tak nebylo, a nebude.
@Anonymní píše:
já s tím fakt souhlasím, hlava není vůbec fixována, ale tady to někteří prostě nepochopí. Nechtěla bych u takové nehody být, ale je to každého věc. Nic, co má plnit několik funkcí najednou není dobré, nikdy to tak nebylo, a nebude.
No, hlavně že si chytřejší, než ADAC, který sedačky již mnoho let testuje…
@Anonymní píše:
dobře, asi se neshodneme. asi je to tedy pouze na uvážení policistů, jakou autosedačku pustí dál a jakou pošlou pro sichr před komisi
![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, hlavně že si chytřejší, než ADAC, který sedačky již mnoho let testuje…
proč hned tak ostře? Mě by to zajímalo taky, proč je tato korba vhodnější a lepší než autosedačka? Při nárazu poletí hlava miminka do strany a to mi bezpečné nepřijde. Pokud to tam bylo někde bylo zmíněno, tak se předem omlouvám, ale až tak dobře německy neumím. Není to někde vysvětleno, nebo na obrázku ukázáno?
Btw. Steewe - proč prosím se nedonošenci nemají vozit v normálních autosedačkách?
@Anonymní píše:
tak to jsem špatně pochopila, z některých příspěvků to právě není úplně jasné, a koukám, že nejsem jediný, komu se to tak zdálo, když více lidí píše, že by v korbě dítě nepřeváželo. Ta korba v posledním odkazu je v pohodě, to poutání, přestože nelíbí se mi tam ta vlající hlavička, ty následky nárazu bych nechtěla raději vidět, autosedačka je bezpečnější, si myslím. Ale, pokud bude mít někdo opravdu ten papír(štítek-to je pro mě taky papír)a pokud ten štítek nebude mít, bude muset mít ten papír, a uvidím, že je tam dítě připoutáné, i ta korba, fakt nemám nic proti. A pokud by se někdo se mnou hádal, a nezdálo by se mi to, poslala bych ho k té komisi, protože jak jsem psala, ty štítky seženu také. Takže bych uvažovala i selským rozumem, udělala fotky apod. Protože kdyby měl dítě někdo v obyč. korbě, byť by na ní měl i štítek, a mně by se to nezdálo, tak bych to opravdu vyfotila a na tu komisi poslala. Stejně tak, jak si lidé shání štítky od stk a emisí, a pak zjistím, že nikde nebyli. Lidé jsou prostě stále více vyčůranější a my obezřetnější.
do té korbičky se pro malé děti vkládá ještě takováto novorozenecká vložka, aby se jim hlava neklimbala: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Víte, já to neřeším z hlediska profese, já to řeším spíše jako rodič. Ať si každý vozí dítě v čem chce, je to jeho dítě, jeho odpovědnost za něj. Já dítě v autosedačce vozím a nikdy bych ho do ničeho jiného nedala, ale neznamená to, že kritituju ty, co to tak mají. Jen bych falt nerada viděla někdy, i jako rodič, člověk, dítě v obyčejné korbě v autě.