Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve píše:
není potřeba dokládat žádný papír, jako policista byste měla vědět, že autosedačka nemusí mít papír, ale nalepený homologační štítek, a ten tyto korbičky mají - viz foto, mají speciální sadu na upevnění pásy do auta a svoji vnitřní sadu na připoutání dítěte
a ta korba vypadá např. takto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a zrovna tato má z bezpečnostních testů ADAC 4*, takže patří k tomu nejlepšímu bez isofixu, v čem můžete dítě vozitPříspěvek upraven 04.10.12 v 13:20
takových štítků vám seženu tisíce, a nalepím si je třeba na čelo.
@Anonymní píše:
vy asi nejste normální, ale tohle není korba, ale autosedačka, tady není potřeba nic dokazovat a dokládat. Jinak, jak jsem psala, v korbě jsem ještě nikoho naštětsí neviděla dítě převážet.
další typ korby, která po dokoupení Kitu slouží jako autosedačka, Peg Perego Navetta :http://www.babystar.cz/…t59/d-73319/, nicméně tato není dobrá v bezpečnostních testech, takže tu bych nepoužil
@steeve - není někde k vidění crash test na tu Römer Sleeper? Nějak mi nejde do hlavy, jak to může být bezpečný, když dítě leží bokem ke směru jízdy - kdyby došlo k nehodě, tak to s ním přece trhne do strany, ať jsou ty pásy sebepevněji upoutaný
.
@Milli zde je test té Römer Sleeper od ADACu :http://www.adac.de/…/detail.aspx?…
a tady je video, jak se poutá dítě i korbička v autě http://www.youtube.com/watch?…
Příspěvek upraven 04.10.12 v 13:33
@steeve píše: špatně čtete zákony, měla byste vrátit služební průkaz, v zákoně se nic neříká o autosedačkách, ale o zádržných systémech, a to je takové zařízení, které má homologaci pro provoz na pozemních komunikacích, tedy dle vysvětlení Besipu na druhém odstavci"Pro účely zákona 361/2000 Sb. vyhovuje i tzv. kolíbka nebo podsedák, pokud je homologován pro použití (má atest). Je tedy nutno jej považovat za autosedačku, pokud bude použit zároveň s bezpečnostním pásem "
vy byste se měla probrat, nebudu tady s váma diskutovat, protože nechápete, že musí být připoutána nejen korba, ale i dítě v té korbě. Navíc tady dáváte odkaz na autosedačky a pořád píšete o korbách, čili sbohem.
Ono to chce taky uvažovat selským rozumem a ne lepit jen štítky a myslet si, že je dítě v bezpečí, ale to je na jinou debatu.
@Anonymní píše:
vy byste se měla probrat, nebudu tady s váma diskutovat, protože nechápete, že musí být připoutána nejen korba, ale i dítě v té korbě. Navíc tady dáváte odkaz na autosedačky a pořád píšete o korbách, čili sbohem.
Ale v té korbě je to dítě připoutané. A Steeve není ženská. ![]()
@Anonymní píše:
chtěla jsem napsat totéž, jako @gabi.design, to dítě je tam připoutané a steeve dává odkazy na úplně stejný typ korbiček, jako je jané.. prostě korba, která může sloužit i jako autosedačka.
a je pro mne novinou, že bych měla vozit ss ebou papír, že moje sedačka je homologovaná, kdyby jí náhodou paní policistka neznala…pak nemaj bejt vtipy o policajtech, neco na tom bude ![]()
@Anonymní píše:
pořádně si prohlédněte ty odkazy, jsou to korbičky, s možností připoutání do auta jako autosedačky a dítě je tam poutáno vlastními pásy
nevím kolik jste viděla v životě sedaček, ale asi moc ne…
@gabi.design píše:
Ale v té korbě je to dítě připoutané. A Steeve není ženská.
jak jsem psala, když mi to někdo doloží, bude tam dítě patřičně připoutáno, jak dítě, tak korba, tak bych to neřešila, ale jak si někdo myslí, že dá dítě do korby a je hotovo, tak to nesouhlasím. Pokud bych měla pochybnosti, tak bych řidiče oznámila na přestupkovou komisi, ať dokládá a hádá se tam.
@aničkakytička nebojte, nemusíte vozit sebou žádný papír o sedačce, každá věc v autě má svůj homologační štítek, ať je to sedačka, nebo světlo, nebo výfuk( každá součást auta totiž musí být homologována), a to musí policistům stačit, ale někdo možná nezná svoji práci
@steeve píše:
pořádně si prohlédněte ty odkazy, jsou to korbičky, s možností připoutání do auta jako autosedačky a dítě je tam poutáno vlastními pásy
nevím kolik jste viděla v životě sedaček, ale asi moc ne…
no bohudík lidé fakt v korbách děti nevozí, takže autosedaček jsem viděla hodně, ale to, že by někdo vezl dítě v korbě-autosedačce, naštěstí ne ![]()
@Anonymní píše:
jak jsem psala, když mi to někdo doloží, bude tam dítě patřičně připoutáno, jak dítě, tak korba, tak bych to neřešila, ale jak si někdo myslí, že dá dítě do korby a je hotovo, tak to nesouhlasím. Pokud bych měla pochybnosti, tak bych řidiče oznámila na přestupkovou komisi, ať dokládá a hádá se tam.
CO BYCH MĚLA K SAKRU DOKLÁDAT, KDYŽ HOMOLOGACE JE NAPSANÁ NA KORBĚ A VAŠÍ POVINNOSTÍ JE ZNÁT ZÁKONY, NE MOJE…
@Anonymní píše:
no bohudík lidé fakt v korbách děti nevozí, takže autosedaček jsem viděla hodně, ale to, že by někdo vezl dítě v korbě-autosedačce, naštěstí ne
no to bude proto, že kvalitních korbiček, které jsou homologovány je velice málo, a jediná kvaltiní je právě ta Römer Sleeper, a loni se jich v ČR prodalo pouhé 2 ks, tak je možné že jste je neviděla na vlastní oči, ale to neznamená, že nejsou povoleny.