Korba nebo autosedačka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
4.10.12 12:05
@Milli píše:
A máte tam i takový ten „límec“ okolo hlavičky? Ten jsem hodně využila tak první dva měsíce, krásně hlavičku zpevnil. Někdo dává i smotanou plínu do válečku - aby se tam ta hlavička nekinklala do stran.

Přesně, v autosedačce jsme měli zmenšovací vložku a nikam mu hlava nepadala. Na fotce je zrovna při cestě z porodnice. Ale ne každá autosedačka to má dobře udělané, vím, že třeba kamarádka měla kočár Takko i se sedačkou a ta byla dost děsná - široká, vložka jen slabá = k ničemu, takže si taky stěžovala, že malýmu tam ta hlava lítá. Pak to jde ale řešit třeba tou plenou okolo hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
4.10.12 12:25

@gabi.design takto nějak to máme taky, to je jako v pohodě, ale vadí mi ta skloněná hlavička. v porodnici nám ta sestra právě říkala, že nějaké mamince tak přestalo miminko dýchat. ale jedem jen kousek, tak snad bude vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.10.12 12:27

Ono taky záleží na vajíčku. třeba v mašem maxi cosi mi dítě zkroucené nepřijde, a le pak jsem viděla třeba vajco od inglesiny a to mi přijde staršně jakoby posazené, zádíčka nakolmo a pak je tam miminko jak paragraf,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
4.10.12 12:32

My měli takovou podobnou, jako @gabi.design jen ještě víc k hlavě - něco jako tahle - http://www.obrazky.cz/detail?…

U hodně vajíček bývá jen taková placatá vložka, ale ta podle mě novorozenci moc nepomůže - hlavně s tou hlavičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 12:36

Pracuju u Policie a doufám, že se mi nikdy při kontrole nepodaří zastavit někoho, kdo má dítě v korbě :zed: :zed: :zed: Naštěstí se mi to ještě nestalo. U nás to není povoleno, a když už budu teda uvažovat laicky, tak si nedokážu představit, že by bylo pro dítě něco bezpečnějšího než autosedačka.

• Citovat
  • Upravit
562
4.10.12 12:40

Jsem nevěděla, že je to tu zakázaný. nechápu teda, proč se to dělá.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
4.10.12 12:46
@Bauerkaa píše:
Jsem nevěděla, že je to tu zakázaný. nechápu teda, proč se to dělá.. :nevim:

protože některé ty kočáry se montují někde na jihu, myslím v Itálii, tak tam je asi možné všechno. V životě by mě ani nenapadlo převážet dítě v korbě.

• Citovat
  • Upravit
801
4.10.12 12:55

@sad 1

Jojo, na jihu jsou takový víc free - letos v Chorvatsku na ostrově jsem viděla několik místních, který jezdili s dětma kolem dvou let věku úplně bez sedačky, samozřejmě nebyly ani vzadu připoutaný, docela jsem se divila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
4.10.12 13:02
@Rona píše:
@sad 1Jojo, na jihu jsou takový víc free - letos v Chorvatsku na ostrově jsem viděla několik místních, který jezdili s dětma kolem dvou let věku úplně bez sedačky, samozřejmě nebyly ani vzadu připoutaný, docela jsem se divila 8o

hrůza, chudák děti, ty si zvolit nemůžou, ale rodiče by měli mít rozum.

• Citovat
  • Upravit
7159
4.10.12 13:02
@Anonymní píše:
Pracuju u Policie a doufám, že se mi nikdy při kontrole nepodaří zastavit někoho, kdo má dítě v korbě :zed: :zed: :zed: Naštěstí se mi to ještě nestalo. U nás to není povoleno, a když už budu teda uvažovat laicky, tak si nedokážu představit, že by bylo pro dítě něco bezpečnějšího než autosedačka.

toto není pravda, jsou korbičky, které jsou povoleny jako autosedačky, mají homologaci ECE R 44/04 a tím pádem jsou homologovány po celé evropě, patří mezi ně třeba Peg Perego Navetta, Römer Sleeper, nebo Jane Matrix,,, ale zrovna třeba to PP a Jané dopadlo v testech špatně, a třeba naopak Römer Sleeper dopadl výborně a je specielně navržený pro nedonošené děti, které se v protisměru nesmí vozit, takže nedonošené dítě se může v autě převážet jedině v takovéto korbičce.
Ale většinou tedy všeobecně platí, že klasická autosedačka 0-13- vajíčko je lepší než korbička- viz výsledky testů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 13:12
@steeve píše:
toto není pravda, jsou korbičky, které jsou povoleny jako autosedačky, mají homologaci ECE R 44/04 a tím pádem jsou homologovány po celé evropě, patří mezi ně třeba Peg Perego Navetta, Römer Sleeper, nebo Jane Matrix,,, ale zrovna třeba to PP a Jané dopadlo v testech špatně, a třeba naopak Römer Sleeper dopadl výborně a je specielně navržený pro nedonošené děti, které se v protisměru nesmí vozit, takže nedonošené dítě se může v autě převážet jedině v takovéto korbičce.
Ale většinou tedy všeobecně platí, že klasická autosedačka 0-13- vajíčko je lepší než korbička- viz výsledky testů

Nevím, jak by musela ta korba vypadat, aby se to dalo u nás uplatnit. A pokud by mi někdo opravdu doložil(což se mi nestalo, neboť naštěstí lidi vozí děti v sedačkách nebo v ničem :zed: ) nějaký papír, že jeho korba je homologovaná a viděla bych, že dítě je patřičně upoutáno, tak bych asi jen zakroutila hlavou a nechala bych to být. Ale mělo by být v zájmu rodičů, aby dítě bylo v co největším bezpečí, a to ať se na mě nikdo nezlobí, mu neposkytne žádná korba.

• Citovat
  • Upravit
7159
4.10.12 13:18
@Anonymní píše:
Nevím, jak by musela ta korba vypadat, aby se to dalo u nás uplatnit. A pokud by mi někdo opravdu doložil(což se mi nestalo, neboť naštěstí lidi vozí děti v sedačkách nebo v ničem :zed: ) nějaký papír, že jeho korba je homologovaná a viděla bych, že dítě je patřičně upoutáno, tak bych asi jen zakroutila hlavou a nechala bych to být. Ale mělo by být v zájmu rodičů, aby dítě bylo v co největším bezpečí, a to ať se na mě nikdo nezlobí, mu neposkytne žádná korba.

není potřeba dokládat žádný papír, jako policista byste měla vědět, že autosedačka nemusí mít papír, ale nalepený homologační štítek, a ten tyto korbičky mají - viz foto, mají speciální sadu na upevnění pásy do auta a svoji vnitřní sadu na připoutání dítěte
a ta korba vypadá např. takto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a zrovna tato má z bezpečnostních testů ADAC 4*, takže patří k tomu nejlepšímu bez isofixu, v čem můžete dítě vozit

Příspěvek upraven 04.10.12 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.12 13:20

http://www.ibesip.cz/…utosedackach

tak tohle trochu situaci osvětlí, o korbě tam ale nic nevidím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.12 13:22
@steeve píše:
není potřeba dokládat žádný papír, jako policista byste měla vědět, že autosedačka nemusí mít papír, ale nalepený homologační štítek, a ten tyto korbičky mají - viz foto, mají speciální sadu na upevnění pásy do auta a svoji vnitřní sadu na připoutání dítěte
a ta korba vypadá např. takto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a zrovna tato má z bezpečnostních testů ADAC 4*, takže patří k tomu nejlepšímu bez isofixu, v čem můžete dítě vozitPříspěvek upraven 04.10.12 v 13:20

vy asi nejste normální, ale tohle není korba, ale autosedačka, tady není potřeba nic dokazovat a dokládat. Jinak, jak jsem psala, v korbě jsem ještě nikoho naštětsí neviděla dítě převážet.

• Citovat
  • Upravit
7159
4.10.12 13:23
@Anonymní píše:
http://www.ibesip.cz/…utosedackachtak tohle trochu situaci osvětlí, o korbě tam ale nic nevidím
špatně čtete zákony, měla byste vrátit služební průkaz, v zákoně se nic neříká o autosedačkách, ale o zádržných systémech, a to je takové zařízení, které má homologaci pro provoz na pozemních komunikacích, tedy dle vysvětlení Besipu na druhém odstavci"Pro účely zákona 361/2000 Sb. vyhovuje i tzv. kolíbka nebo podsedák, pokud je homologován pro použití (má atest). Je tedy nutno jej považovat za autosedačku, pokud bude použit zároveň s bezpečnostním pásem "
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí