Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den
Mám v tom dost jasno, že nechám těhotenství přerušít. Ale jsou teď různé pro a kontra, do udělat hněď nebo až koncem měsíce. Tak buď mini v 9tt nebo potom v 12tt klasická interrupce. Jak to vidíte? Každém případě jít na mini?
Pokud jsi si 100% jista ze chces jit na interupci, tak urcite co nejdriv, btw v 9tt uz to miniint. neni, ale aspon je plod mensi, kazdy tyden je znat.
@Kateyyy píše: Více
Tak pokud chceš těhotenství přerušit, tak na co chceš čekat? Celkem nechápu otázku… Mini je i menší zátěž na tělo… S dr jsi to nekonzultovala? Víš ono řešit to tady, kde jsou i holky, které třeba nemůžou mít a nejde to několik let… Je to tvoje věc, ale otázka mi přijde celkem mimo… Gynekolog ti sám řekne, co je lepší a menší zátěž a logicky je to ta mini ![]()
@JancaS84 píše: Více
Okay
Jasně. Jediné že jsem chtěla čekat až se vrátí partner, je v cizině na služební cestě
Já jsem tedy obecně zastáncem toho, aby se žena sama rozhodla, zda dítě chce či nikoliv. Ale když už ví, tak skutečně nechápu, proč nechat plod dále vyvíjet, přijde mi to dost nehumánní. Víš, jak plod vypadá ve 12tt? Navíc je snad jasné, že čím dřív, tím menší zátěž na tělo ženy a menší riziko komplikací
Proč? On to neví? Nebo aby se o tebe potom postaral.?
Pokud stoprocentně víš že dítě nechceš jdi hned.
@Anna766 píše: Více
Ahoj
Než odletěl na cestu tak mě prosil ať si to rozmyslim… Říkám si že by to bylo fér osobně říct že ne, že těhotenství nechám definitivně přerušit. Jako taková myšlenka, aby to nebylo jen telefonicky
@vokishka píše: Více
V případě že zákrok je o moc horší později tak bych nečekala
samozřejmě, že je horší - plod se vyvíjí, roste a čím dál víc vypadá jako člověk, taky je lepší z těla dostat něco, co měří 2 centimetry než něco, co měří centimetrů 12 (pro rýpaly - je to příklad, nechce se mi hledat, jak velký je plod v kterém tt)
Tomu rozumím. Chceš být férová. Ale čas hraje proti tobě. Protože každý den navíc je…prostě navíc. Kdybych měla jít na interupci, čím dřív tím líp. Pak už bych přemýšlela o tom jak je zárodek velký a podobně.