Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat.
Co si myslíte o otěhotnění v den MS.
MS jsem po pohlavním styku nedostala. Už mám 6 dní po pohlavním styku a tedy i 6 dni mi nepřišla MS.
Loni se mi stala úplně stejná situace a miminko jsme čekali. Bohužel tedy jsem potratila.
Jaký na to mate názor myslíte ze je to možné? Případně kdy si udělat test?
Děkuji
Určitě je možné otěhotnět ze styku v průběhu MS, k oplodnění ale dochází až později. Stává se tak typicky v případech, kdy má žena kratší cyklus, případně se může posunout ovulace, která nastane např. hned po MS. Spermie zvládnou na vajíčko počkat několik dnů. Myslím, že pro každou ženu je prospěšné nastudovat, jak dochází k oplodnění a jak funguje ženský cyklus.
Edit: Nicméně pokud máš 6 dnů po styku a MS nebyla, tak se nejedná o otěhotnění v den MS ![]()
Příspěvek upraven 08.06.24 v 12:17
Ne, není to možné. Buď jsi v tu dobu měla teprve ovulaci a pak budeš mít menzes za 14dní nebo ovulace proběhla dříve a pak je zpoždění z jiného důvodu. Nejde otěhotnět v den menzes a kvůli tomu ji ten den nedostat.
Máš nechráněný sex..jistě že můžeš být těhotná. Ze sexu v den očekávané MS to není moc pravděpodobné ale mohla se ti kvůli něčemu posunout ovulace…pokud jiný styk v tomhle cyklu nebyl tak si udělej test tak za 10 dni. Pokud byl sex i jindy udělej si test hned.
Nicméně spozdeni MS může nastat i třeba kvůli nemoci, užívání léků, stresu, hormonální nerovnováze atd atd…
Jak už bylo psáno mohla se ti posunout ovulace. pokud nevíš kdy ji máš a proto ještě MS nepřišla…ale vlastně tak ještě nemáš spozdeni (od ovulace k MS to je cca 14 dni než si tělo uvědomí že se otěhotnění nekoná a zajde žluté tělísko, klesnou hormony a ty začneš krvácet)
Poslední MS jsem mela 3.5.
Pohlavní styk proběhl 3.6. v den očekávané menstruace tedy se opravím.
Proto mě zajímá vás názor a kdy si udělat test.
@Tynuleee pokud se ti posunula ovulace, otěhotnění je možné. Test bych zkusila, jak bylo zmíněno, tak za 10 dní.
@Tynuleee píše: Více
To, že jsi další MS měla dostat 3.6. neznamená, že to tak skutečně mělo být. Mohla se ti tento cyklus posunout ovulace a tím pádem i MS. Takže je dost možný, že ji teprve dostaneš. Každopádně zázraky se dějí, tak si klidně udělej příští víkend test ![]()
Ano, v den očekávané ms to možné je, nutno ale zároveň dodat, že ani pokud by k otěhotnění nedošlo, ms by v ten den beztak nedorazila. Opravdu to nefunguje tak, že je ms během pár hodin na spadnutí, mám sex, vajíčko se hned spojí se spermií (v prvé řadě těsně před ms tam žádné vajíčko vůbec není) a hned dá tělu signál - bacha, jsi těhotné, žádné krvácení! Prostě normálně posunuta ovulace.
Pokud MS neprisla, byla bys tehotna z nejake predchozi souloze. Take jsem otehotnela ze souloze v prvni den MS, a kdyz se nekdo vyjadruje, ze v dobe MS NELZE OTEHOTNET, tak se tomu uz jen smeji
vzhledem k tomu, ze to tvrdi i nekteri lekari!! MS by mela normalne probehnout, ale ta pristi jiz neprijde.
Jinak naprostá většina „otěhotnění během ms“ je dána lékařským počítáním stáří těhotenství, kdy 4.tt neznamená otěhotnění před 4 týdny. K otěhotnění je potřeba vajíčko, tudíž musí být tělo ve fázi, kdy tam to vajíčko dozrává.