Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při snažení mi doktor psal utrogestan (stejný hormon, u tebe vyšší gramaz). Chtěl ať ho užívám ještě než menstruace prijde. Uz nevím přesně, asi týden před jsem měla začít užívat. (Důvod byl potrat 15tt, následně neprosperujici těhotenství).. Já se tenkrát rozhodla, že tomu nechám volný průběh a začala ho brát až 7tt, kdy jsem si byla jistá, že se drží samo. Stejně následně přišlo spineni, ještě před ultrazvukem. U mě spineni (v pozdějším stadiu těhotenství krvácení) způsoboval polyp, který se vytvořil v čípku díky těhotenství.
Tento lek se vysazuje kolem 13tt, kvůli dostatečné produkci progesteronu placentou. U mě došlo k jeho vracení v 16tt kvůli dalším komplikacím. Následně tedy i navýšení na tebou užívaný progesteron. Ten mi zůstal do 35tt. Aktuálně jsem 38tt.
Věřím, že ten lek má smysl. Zalezi na příčině spineni. V tomhle týdnu se nemůžeš úplně spolehnout na nic. Každopádně ti držím palce ![]()
Ahoj holky. Omlouvám se, že anonymně, ale zatím nikdo nevi, že nejspíše jsem těhotná. Poslední menstruaci jsem měla 30.dubna, dělala jsem si 4 těhotenské testy, všechny pozitivní. Digitální test mi v úterý ukázal, že jsem ve 4-5 TT. Nicméně dneska ráno jsem začala špinít. Podle mě docela dost, tak jsem hned volala na gyndu. Tam mi doktor řekl, že v děloze zatím nejde nic vidět, ale ze krvácení není nijak strašné. Vzali mi krev a že mam přijít v pondělí. Předepsal mi vaginální tablety Progesteron besin na podporu těhotenství. Chci se zeptat, pomohlo to některé z vás? Popřípadě přestalo krvácení a bylo vše ok? Vím, že začátky jsou buď anebo… Ale moc bych byla ráda za vaše kladne odpovědi