Z polohy příčné -hlavičkou dolů

Anonymní
7.6.24 09:04

Z polohy příčné -hlavičkou dolů

Holky jsem 34tt poloha mimča příčná. Hlavička v pravo nahoře, nožičky v levo dole. Nemáte nějaká rady, tipy, triky jak pomoct otočení? Zkoušela jsem baterku. Na to se hodně mimčo mrvilo, ale výsledek nakonec nic. Jde mi o to že mám trauma z prvního akutního císaře kdy mám již jedno 2,5 roční dítě doma. To bez maminky nezvládá aktuálně ani chvilku, máme zrovna pěknou separačku. A představa že bude další císař a ještě budu tak dlouho z domu je pro mě strašná.
Prosím nějaké poznámky že jsme tedy měli ještě počkat si nechte. Už je stejně pozdě a vzhledem k mým zdravotním potížím, čím dříve děti budou tím lépe.
Lékař říkal že pokud se neotočí tak druhý císař se plánuje na 38tt. Začínám mít nervy. Budu tedy vděčná za každou radu či zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.6.24 09:35

Zkus si v okoli najit nejakou porodni asistentku a kontaktovat ji. Mozna by mohla zkusit udelat pokus o otoceni rebozo satkem, pripadne ti urcite poradi, jestli s tim lze neco delat nebo ne

• Citovat
  • Upravit
966
7.6.24 12:18

Já měla miminko taky v příčné poloze, od 31.tt až do konce, otočit se nechtělo. Většinou to mívá nějaký důvod, že je dítě v téhle poloze. U mě to byly srůsty v pravé straně břicha, takže hlavička byla vlevo a nohy vpravo dole. Zkusila bych spíš ještě zapracovat na tom psychickém traumatu z prvního porodu, on plánovaný císař je něco úplně jiného než ten akutní, rekonvalescence nemusí být horší než po přirozeném porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
7.6.24 17:33

To, co popisuješ, je spíš poloha šikmá.
Příčná poloha je, kdyby byl plod kolmo s podélnou osou dělohy a hlava by třeba byla vlevo, nohy vpravo, u středu.
Je ještě čas. Nejmladší dítě nenaléhalo až skoro do konce těhotenství. Žádné pokusy bych nedělala a žádný případný zevní obrat bych nepostupovala. Mně ho ani nikdo nenabízel k vůli negativnímu Rh faktoru.
Dcera se nakonec otočila do správné polohy. Kdyby se tak nestalo, preferovala bych plánovanou sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
7.6.24 20:04

@Zuz186 lépe bych to nenapsala :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie