Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při příjmu si vyžádáte neschopenku a napíšou vám ji, akorát záleží na nemocnici, jestli vám ji ukončí při odjezdu z nemocnice, nebo vás předají na gyndu a ukončí vám ji až při kontrole. Jinak nadstandard si můžete zaplatit kdykoliv s jakoukoliv diagnózou, je to placená služba, takže jim je jedno kdo si ji zaplatí.
Záleží jestli ti ji dají. Při placených zákrocích většinou nárok není.
@JancaS84 píše: Více
no oni jí možná dají neschopenku, ale neplacenou. Známý tak měl problém, i když jen dostal pěstí od někoho cizího, sociálka se moc neměla k placení, dokud to nevyšetří policie.
Dobrý den,
zítra nastupuji do nemocnice na interrupci - ukončení těhotenství na vlastní žádost. Jednu noc si mě tam nechají. Chci se zeptat, zda mám nárok na neschopenku? Vypíšou mi ji zítra při příjmu na oba dny?
A ještě bych se chtěla zeptat, zda je po tomto zákroku možné si zažádat na tu jednu noc o nadstandartní pokoj? Samozřejmě pokud by měli volný. Vím, že spousta lidí má na rozhodnutí dobrovolně ukončit těhotenství svůj názor, tak mě trochu zneklidňuje, jak je to s přístupem v nemocnici, zda na mě nebudou koukat skrz prsty, že jdu na interrupci a ještě bych chtěla nadstandart.
Děkuji za všechny odpovědi a za zachování anonymity