Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lenkaa9 píše: Více
hm, interrupce nebo, nebo je mít dítě, celé je to dost nepovedené,
dluhy, já nevím, ale zase je ti 32, už nejsi nejmladší
a co na to říká ten tatínek? ví to?
Taky se budes muset zamyslet jestli mu to vubec rikat, jestlu se nejedna o nejakeho problemoveho jedince, ktery by vam s ditetem delal jen peklo ze zivota a zadny penize bys od nej nevidela. Takze jestli pracuje, jestli nema jednu kapsu prazdnou a druhou vysypanou - protoze kdyby alespon tady mel odpovedny pristup, mohlo by ti to vyrazne po fin. strance pomoci.
To je fakt blbá situace, asi bych si dítě nechala vzhledem k věku, ono se to vždycky nějak zvládne. Neříkala bych mu to.
Co znamená, že ses rok přerušovaně stýkala s jedním mužem? To jste se sešli a rozešli nebo to byl váš způsob antikoncepce?
@hanka.br. píše: Více
No způsob antikoncepce to byl zjevně taky, jinak by nebyla těhotná
![]()
Tohle za tebe nikdo nerozsekne, musíš si to rozhodnout sama. Jestli to dítě nechceš, jdi na potrat. Jestli jsi pro si ho nechat, musíš zvážit spoustu věcí. Co je to za muže, je zodpovědný, spolehlivý, má tě rád? Můžeš počítat s pomocí rodiny nebo se k nim odstěhovat? Nebylo by řešení to přeci jen zkusit spolu?
Ahoj,
nemá cenu do toho rýpat, je to jak to je. Za mě:
To dítě jakmile se narodí ti sebere ale i dá starosti. Ta láska, kterou k tomu miminku pocítíš (nebudeme řešit laktační psychozy) ti všechno vynahradí a bude ti jedno co si kdo myslí a budeš štastná - ty hormony jsou naprosto úúúúžasná jízda… ALE realita bude stále stejná - budeš na to sama, dostaneš cca 10tisíc měsíčně (plus do začátku mateřskou - pokud pracuješ) a z toho prostě musíš vyžít + možná nějaké přídavky + možná příspěvek na bydlení? Budeš na to sama, otázkou je jak dlouho (mám kamarádky, které našly nového partnera ještě coby těhotné s ex)…
Sepsala bych si pro a proti. Večer si lehla, dala ruce na podbřišek a opravdu ze srdce se sama sebe zeptala co chci a s jakým vědomím se mi bude lépe usínat. Zda s tím, že budu matka samoživitelka abudu třít bídu s nouzí a nebo zda s tím, že jsem šla na interrupci. Obojí je rozhodnutí na celý život. Ale rozhodnutí na které nejsi sama - řekni to tatínkovi dítěte a uvidíš. ![]()
Na potrat bych nešla, miminko za to nemůže, za jakých okolností bylo počato
Nemáme bejt krutí nebo krůtí? ![]()
Kdyby za mnou takhle přišla kamarádka, tak bych se jí zeptala jestli to dítě chce, když si odmyslí to okolo, jestli chce být opravdu mámou. Tomu nastávajícímu otci bys to měla říct a domluvit se jak dál. Jestli chcete být spolu nebo ne, nebo jestli ani kvůli dítěti byste se nesestěhovávali, tak si domluvit společnou péči a výživné. Pokud by on otcem být chtěl a chovat se tak. Protože ať si obhajovatelky rození před padesátkou tvrdí co chtějí, ty máš na mateřství věk akorát zrovna teď, když bys tedy alespoń jedno dítě mít někdy přece jenom chtěla.
Kdybych byla ve stejné situaci jako ty a měla přitom i stejné pocity, tak tady bych se asi raději přikláněla k té interrupci… ![]()
Dítě není opravdu sranda, je to přece jen závazek na celý život a pokud po něm ani nijak netoužíš, tak bych do toho raději nešla. Navíc máš finanční problémy a pochybuju o tom, že ti bude platit výživné, protože to bys ho musela nechat zapsat do rodného listu…
Když s ním nevycházíš dobře už teď, tak si moc nedovedu představit, jak to bude asi vypadat až se stanete rodiči. Ta komunikace je tam přece jen důležitá a řešit pak různé tahanice, co se týká dítěte fakt nikomu neprospívá.
A druhá možnost je ta, že budeš úplně na vše sama, tzn. výchova, finance, zkrátka úplně všechno.
Tak si to ještě pořádně promysli, protože pokud dítě není zrovna tvoje aktuální priorita, tak je lepší ho nemít… ![]()
Mám kamarádku která otěhotněla přesně se slovy nejsem mateřský tip chtěla jsem dítě až dyl bla bla no nechala si ho je nešťastná mysli jen na sebe odnáší to malá která je furt s chuvou… dítě je dar ale když to pak vidím tak snad raději ne ![]()
@Anikaa02 píše: Více
No, bohužel je to tak…
Ano, dítě je opravdu ten nejkrásnější dar a někdo by za něj dal ve svém životě cokoliv, jen aby ho mohl vůbec mít. ![]()
Cítila jsem to kdysi zrovna tak, ale to nebude zcela určitě případ zakladatelky. ![]()
Protože, přivést na svět dítě o kterém budoucí maminka už předem pochybuje, jestli ho mít či nemít, je už od prvopočátku víc než špatné…
Protože, miminko se má narodit, alespoň podle mě, s láskou a radostným očekáváním, aby se pak cítilo milované a šťastné…
A samozřejmě i zabezpečené, i když zrovna tohle bude vnímat až o něco později. Ale i to je pro něj nezbytné a důležité. Obzvlášť ve školním věku, kdy se bude chtít už samo dál rozvíjet podle svých vlastních zájmů a tužeb… ![]()
Příspěvek upraven 13.09.24 v 21:54
@Černá Madonna mas naprostou pravdu mě je to tak upřímně lito když to člověk vidí kolik děti přichází na svět s tím ze je rodiče treba fakt nechtějí a ty rodiče samy sebe přemlouvaji a snaží se stát lepšími a fakt se snaží ale stejně to dopadne u věty ….ja to dítě nechtěla… musím říct ze od té doby co mám doma toho satana a vím ze je to fakt strašně těžké mě je s každým takovým příspěvkem nebo rozhovorem smutno ![]()