Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, třeba můj příspěvek bude zcestný, ale co když se umýváš až moc? Rozuměj… jestli 2× denně použiješ intim gel a mezitím vlhčené ubrousky ( samozřejmě, že je tohle pro většinu žen normální), co když to zrovna tvé kůži vadí?
Ubrala bych přílišné hygieně. Zkus změnit práci prášek. Nějakou dietu s vynechanim cukru a mléčných výrobků. Hodně pít.
Zkus vynechat mléčné výrobky a taky bych ubrala na té hygieně, pokud se několikrát denně myješ, tak si narušuješ vyváženost toho prostředí, ono všechny ty gely mýdla, ubrousky můžou být ve finále ke škodě, pokud to s tím přeháníš. Když už tak se oplacni jenom čistou vodou. Jinak mi ještě napadá jestli to není jenom ve tvé hlavě, když říkáš že muž to necítí ![]()
@SibyllaTrelawney už jsem o přehnané hygieně taky slyšela, intimní ubrousky už nepoužívám, sprchuju se většinou 2×, ale ráno dole jen čistou vodou a stejně to trvá
Ono to trvá už delší dobu, už jsem měla bezmléčnou dietu, ale nepomohlo, pak jsem něco slyšela a dietě mez mouky, že prý snad ta mouka nějak kvasí ve střevě a může to dělat, ale to si nedovedu představit nejíst mouku… ty diety to by mělo být napořád nebo se to po určité době zlepší? a pak je vše OK? zvýšit pitní režim musím, to jsem si vědomá, piju málo, ale snažím se zlepšit
Pokud nejsi horník nebo zápasnice v blátě, tak není důvod se sprchovat dvakrát denně. Navíc, jak píšeš, tak manžel ten zápach necítí. Takže já bych to ve spojeni s tou přehnanou hygienou viděla spíš na tvůj psychický problém. Žádná z nás nemá voňavou frndu celý den. Nějaký lehký odér se tam dole vytvoří každé z nás.
@Janli já právě ten zápach cítím i při běžných činnostech normálně přes oblečení, ne jen při nějakém detailním zkoumání, to bych pochopila… právě přijdu do práce - sedím, chodím a pořád to cítím, pracuju s lidmi v uzavřené místnosti a je to pro mě horor… nevím jestli to cítí ostatní nebo ne… jen manžel říká, že ne, jinak se nemám koho zeptat, je mi to trapné ![]()
@Anonymní píše:
@dana.dv to neznám, vypadají dobře, určitě zkusím dekuji
Zkus. Taky s nimi mám ty nejlepší zkušenosti. ![]()
Ahojky, takový problém jsem měla taky. Trápila jsem se s tím snad dva roky. Hned ze začátku jsem sebrala odvahu a zašla za svou gynekoložkou, která samozřejmě bez jakéhokoliv vyšetření předepsala jen nějaké čípky snad na kvasinky a řekla mi, ať se sprchuju jen čistou vodou, žádná mýdla. Nepomohlo to samozřejmě. Tak jsem pak zkoušela všemožné rady z internetu - hodně se koupat, málo se koupat, nosit jen bavlněné prádlo, různé omezení jídel, atd. NIC. Nakonec jsem si našla nového gynekologa, který mi řekl, že je to bakteriální problém, že to není nebezpečné, pouze nepříjemné, předepsal mi čípky, tentokrát samozřejmě jiné, brala jsem je cca 10 dnů a od té doby mám KLID. Doporučuji Ti tedy zajít si znovu k doktorovi.
Kdybych tenkrát věděla, jak málo stačí, letím tam hned. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, takový problém jsem měla taky. Trápila jsem se s tím snad dva roky. Hned ze začátku jsem sebrala odvahu a zašla za svou gynekoložkou, která samozřejmě bez jakéhokoliv vyšetření předepsala jen nějaké čípky snad na kvasinky a řekla mi, ať se sprchuju jen čistou vodou, žádná mýdla. Nepomohlo to samozřejmě. Tak jsem pak zkoušela všemožné rady z internetu - hodně se koupat, málo se koupat, nosit jen bavlněné prádlo, různé omezení jídel, atd. NIC. Nakonec jsem si našla nového gynekologa, který mi řekl, že je to bakteriální problém, že to není nebezpečné, pouze nepříjemné, předepsal mi čípky, tentokrát samozřejmě jiné, brala jsem je cca 10 dnů a od té doby mám KLID. Doporučuji Ti tedy zajít si znovu k doktorovi.Kdybych tenkrát věděla, jak málo stačí, letím tam hned.
tak to vám závidí, mě už to také trápí víc než rok, taky jak píšete, zkusila jsem všechno možné, spoutu peněz už jsem nasypala do různých preparátů a efekt žádný nebo minimální… právě už jsem změnila dobrou gynekoložku za jiného lékaře, taky odborník a dal mi nějaké dvoje čípky, snažil se to řešit, ale nevyřešil, asi tam zajdu znovu, snad něco vymyslí, poslední nápad mám zkusit nejíst mouku, ale to je podle mě docela nereálně, nebo si to nedovedu dobre predstavit… ještě jsem slyšela a najaké autovakcíně, ale to je spíš při opakovaných zánětech, já mám spíš jen takový diskomfort… co to bylo za čípky asi nevíte že?
Zdravím, měla bych prosím dotaz, trápí mě nepříjemný zápach z intimních míst, netrpím žádným zánětem, to mám vyloučeno, na gynekologii mi řekli, že si mám brát probiotika, že mám rozhozené vnitřní prostředí, každopádně se to skoro vůbec nezlepšilo. Po některých probioticích nepociťuji žádný efekt, po lactofeelu je to 1-2 dny lepší, pak je to zase to samé, připadám si jak špindíra, přitom se myju normálně, pořád peru… už nevím co s tím… mám trošku výtok, nebo spíš jen pocit vlhkosti, na intimku to není, a na ten zápach ani nepomáhá, zkoušela jsem i vlhčené ubrousky v průběhu dne, ale nepomáhají,… ráno se osprchuju a už za hodinu to cítím
mám pocit, že je to smíšený zápach moči, něčeho zatuchlého, hnilého… hrůza - ale manžel to nikdy necítil…už nevím kam se obrátit