Intubace slzných cest - MUDr. Červenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
chatwenna
19.6.13 07:57

Intubace slznych cest - MUDr. Červenka

Dobré ráno kočky,

vcera jsme byli s malym v Otrokovicich u Dr. Cervenky. Uz je jasne, ze maly ma nepruchodne slzne cesty http://www.slzne-cesty.cz/…ych-cest.php
Lekar nam doporucil intubaci. Do jednoho roku veku ditete je jeste ale desetiprocentni sance, ze se kanalek zpruchodni sam. Maly ma necelych deset mesicu.
Nevim, jak se rozhodnout. Nechci s nim lezet v techto parnech ve spitale, maly je hrozne upoceny :mrgreen: Mate nekdo zkusenost s tim za jak dlouho se muze mimco koupat? Lekar mi nechtel odpovidat na zadne otazky, rekl, ze mi je zodpovi sestricka, sestricka mi dala webovou adresu, kterou jsem uz kopirovala…

Takze vi tady nekdo, jak operace probiha, jestli existuji nejake komplikace, jestli je potreba klidovy rezim, jak mimina zvladaji narkozu?

Ma to tady nejaka maminka uz za sebou, jak jste to zvladli, kde vas operovali? My bychom sli do Ostravy. Jak to tam vypada???

A je tu nekdo, kdo se rozhodl pockat, az po roku veku ditete?

Vim, ze mam moc otazek, tak se omlouvam predem.

Diky za vsechny odpovedi a rady :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
7.7.13 19:32

Holky, vidim ze to tady ted zije, tak ozivuji diskuzi. Puvodni dotaz stale plati…

• Citovat
  • Upravit
1839
7.7.13 20:35

A to jste nebyli nejdřív na průplachu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
7.7.13 20:35

Ahoj malý na tom byl 11.6 do 4 do rána jsem ho mohla kojit,(ostatní děti měli být od půlnoci nalačno)v 8 ráno šel na sál. V devět operace hotová, pak 2 hodinky se mnou spal na jipce a pak jsem normálně kojila a te 4 odpoledne už dostal i oběd. Narkozu zvládl dobře. Oko nebylo natekle, musela jsem mu měsíc kapat tobrex, teď vytíram omisanem a bude to mít 3 měsíce. Pak mu to buď vytáhne normálně v ambulanci nebo bohužel zas v narkoze. Chtěla jsem počkat ještě dýl, ale to trápení s tím kapáním, ježdění do nemocnic na průplachy, měl i rýmu řekli, že to mohlo být i z toho ucpání. Teď ji nemá, měl jen v den zákroku a pak týden, to bylo strašný, nesmí se po dobu co má tu kanylu v oku vysavat rýma. Jinak týden doma po operaci, pak normální aktivity. Koupe se pořád. jen ho hlídám, aby si netřel moc oko. Dělali mu to v Brně. Pokud chceš něco vědět ptej se.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
7.7.13 20:38

Jo a nástup jsme měli 10.6 11.6 operace a 12.6 nás propustili, takže jsme tam byli chviličku.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.7.13 20:41

@olinka11 Byli. Dvakrat. Pruplach, sondaz…

• Citovat
  • Upravit
1839
7.7.13 20:42

Náš malej to měl taky, obě očička a tak jsme jezdili na průplachy. Naivně jsem si myslela, že jednou bude stačit, ale nakonec jsme byli 4×, naposledy teda jen s jedním očkem, ale povedlo se a kukadla jsou OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.7.13 20:42

@kirisityna Ahoj, diky moc… Ja uz nekojim, takze prvni jidlo dostane maly az odpoledne? Od pulnoci? Boze muj… A muze se pit?

Jak to vypada v Brne? Jak jsou nachystani na mimina?
Vyplati se jit na nadstandart?

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
7.7.13 20:43

@olinka11 Nepruchodnost je od nosni kustky, tady pruplachy nepomuzou…

• Citovat
  • Upravit
1839
7.7.13 20:45

Aha, tak držím palce, ať to malej v poho zvládne! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.7.13 20:47

@olinka11 Dekujeme moc :kytka:

Tu operaci snad nejak zvladneme… Spis mam strach ze spitalu, pry se lezi na ORL pro dospelaky a nemaji tam nic pro deti…

• Citovat
  • Upravit
2593
7.7.13 20:54

@chatwenna no od půlnoci nesmí jíst ani pít, protože by mohl prý zvracet a mít z toho těžký zápal plic, tak nám to řekla doktorka z ara, u které jsme byli pro radu, jestli nevadí, že při operaci bude mít rýmu. Že poslední kojení 4 hodiny před narkozou a jinak od půlnoci opravdu nejist nepít. No já tam byla jediná a pan primář byl opravdu skvělý, vše vysvětlil. Nemuseli mu tam dávat, ani tamponádu, že to skoro nekrvácelo, takže i proto nás pustil brzy domu. Hrozně jsem se bála, ale stalo mi to zato, protože mi malýho bylo líto, jak se každý den budil se zalepeným okem, věcně hnis v oku a po těch průplaších měl to oko nateklé kapky zabrali jen na chvíli a opět znovu. Měl snad 6 kapek různých značek a pořád mu je střídalí. No byla jsem na normálním pokoji, a myslím, že jsou připraveni dobře. Dělali mu to laserem, pak mu obnažili kost.No podle mě machři, takovej nosánek malý a dokáží to bez jizev.Na dr. Červenky jsem slyšela, také chválu, ale pro nás bylo pohodlnější Brno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
7.7.13 20:57
@chatwenna
@chatwenna píše:
@olinka11 Dekujeme moc :kytka:Tu operaci snad nejak zvladneme… Spis mam strach ze spitalu, pry se lezi na ORL pro dospelaky a nemaji tam nic pro deti…

My byli na orl na dětským. Měli tam vaničku, jídelní židlícku, přikrmy a vše vozili na pokoje. Držím palce ať to také zvládnete bez potíží. opravdu je to pro mě úleva. Nemusím hlídat hodiny kdy mám kapat. nemusím kapat v noci. Konečně ho netrápím:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
7.7.13 21:01

Jídlo dostane odpoledne, pít bude moci 2 hodiny po narkoze, jen po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.7.13 21:06

@kirisityna Strasne moc ti dekuju…

Jeste bych potrebovala zjistit neco o ostravskem spitalu, jak to tam chodi… :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty