Invalidní důchod 3 a nějaká práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.4.23 12:46

Invalidní důchod 3 a nějaká práce

Zdravím všechny,
Anonym kvůli zdravotnímu stavu.
Před nějakou dobou mi byl přiznán invalidní důchod 3 stupně. Kvůli psychiatrickým diagnózám (schizofrenie, deprese a úzkosti).
Léčím se dál, občas jsem byla na stacionáři nebo na hospitalizaci a tak…
A teď se snažím najít si brigádu, abych se necítila tak sama a blbě, že nic nedělám.
V podmínkách k práci mám, že můžu mít max 4-5 hodin denně a uzpůsobené prostředí, minimalizace stresu.
Zkoušela jsem hodně věcí, informovat se v knihovně, knihkupectví, supermarketech, v kavárnách..a hodně dalších. A vždy mě odmítli. Asi chápu
Byla jsem i na úřadě práce a tam doporučili chráněné dílny. I ty jsem kontaktovala, ale v mém okolí je snad všude plno. :nevim:
Snažím se hledat dál, ale už nevím co, kde…v mém okolí taky nikdo neví.
Máte někdo podobné zkušenosti? Dekuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22832
13.4.23 12:48

Co roznos novin, letáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24617
13.4.23 12:51

Stres budete mít všude, kam chodí víc lidí. Co můžete nabídnout, jste třeba tvořivá? Napadlo mě nějaké květinářství, kde byste byla někde vzadu a vyráběla, nebo něco u zvířat, nějaká záchranná stanice, útulek, nemáte poblíž? Nebo úklid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.23 12:56

@lucad77 útulek mě taky napadlo, ale jen jeden je poblíž a tam nikoho prý nepotřebují.
Jasně, já vím, že stres je víceméně všude no.

• Citovat
  • Upravit
338
13.4.23 13:09

Jestli máš čas, tak se nauč kódovat, nemyslím přes nějaký sranda rekvalifikační kurz na pracáku, ale Greenfox nebo IT pro ženy či jak - obojí určitě vygooglíš. Můžeš třeba pak dělat webovky - tam ti stačí základy a pak už jen nějaký Divi Builder a děláš z domu, bez stresu - s klientem v podstatě nemusíš přijít do kontaktu (osobního face to face) - stačí telefonát nebo mailová komunikace a v klidu si doma třeba děláš na jednom webu. Naučit se to dá rychle, osobně jsem se naučila dělat weby jen díky tutoriálům v angličtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.23 13:22

Zkus organizaci Kolibřík, mamka si tam našla práci.

• Citovat
  • Upravit
292
13.4.23 13:27
@lucynka25 píše:
Co roznos novin, letáku?

Tam bude sama porad stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.23 13:30

Jinak taková fajn brigáda (jen se musí vstávat brzo a roznos je třeba do 7:30 ráno a je to po - so) je roznos novin. Mamka takhle měla jako brigádu k normální práci (před ID) 2 okrsky a každý měsíc měla dohromady kolem 7-8 tisíci (už je to pár let, teď to je asi jinak). Takže to je taky fajn. Ale pokud nejsi ranní ptáče, tak to nedáš. Já to dělala jedno léto (mamka mi přenechala jeden kratší okrsek) na SŠ a pravidelně jsem si dávala odpoledního šlofíka jak jsem byla hotová z brzkého vstávání :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.23 13:31
@Anonymní píše:
Zkus organizaci Kolibřík, mamka si tam našla práci.

Děkuju, kouknu na to :)

• Citovat
  • Upravit
9102
13.4.23 13:47
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
Anonym kvůli zdravotnímu stavu.
Před nějakou dobou mi byl přiznán invalidní důchod 3 stupně. Kvůli psychiatrickým diagnózám (schizofrenie, deprese a úzkosti).
Léčím se dál, občas jsem byla na stacionáři nebo na hospitalizaci a tak…
A teď se snažím najít si brigádu, abych se necítila tak sama a blbě, že nic nedělám.
V podmínkách k práci mám, že můžu mít max 4-5 hodin denně a uzpůsobené prostředí, minimalizace stresu.
Zkoušela jsem hodně věcí, informovat se v knihovně, knihkupectví, supermarketech, v kavárnách..a hodně dalších. A vždy mě odmítli. Asi chápu
Byla jsem i na úřadě práce a tam doporučili chráněné dílny. I ty jsem kontaktovala, ale v mém okolí je snad všude plno. :nevim:
Snažím se hledat dál, ale už nevím co, kde…v mém okolí taky nikdo neví.
Máte někdo podobné zkušenosti? Dekuju :kytka:

Odkud jsi? Já znám sice hlavně chráněné dílny a tréninkové kavárny pro duševně nemocné v Praze, ale mám nějaké kontakty i jinde po ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14862
13.4.23 13:58

Pokud jsi dobře srovnaná se svými dg a zvládáš překážky a omezení, co tohle přináší, můžeš být peer konzultant v soc. službě zabývající se duševním zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.23 14:01

@Lollitka jsem od Domažlic

• Citovat
  • Upravit
9102
13.4.23 14:02
@Kfětoslava píše:
Pokud jsi dobře srovnaná se svými dg a zvládáš překážky a omezení, co tohle přináší, můžeš být peer konzultant v soc. službě zabývající se duševním zdravím.

Nejen v sociální službě, ale i některé psychiatrické nemocnice mají peer konzultanty. Třeba Bohnice na některých odděleních, jinak je tam i Peer klub a spolek Dobré místo, kde několik peerů pracuje. Ovšem většinou vyžadují kurz pro peer konzultanty v Centru pro rozvoj péče o duševní zdraví v Praze a často i kurz pracovníka v sociálních službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9102
13.4.23 14:04
@Anonymní píše:
@Lollitka jsem od Domažlic

Jak to máš daleko do Klatov? Obrátila bych se na jejich CDZ (Centrum duševního zdraví), tam by ti mohli pomoci s hledáním práce, ev. by ses tam mohla poptat i na toho peer konzultanta, teď nevím, jestli tam někoho mají.
Kdyžtak kontakt je tady: https://www.ledovec.cz/…/cdz-klatovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14862
13.4.23 14:08
@Lollitka píše:
Nejen v sociální službě, ale i některé psychiatrické nemocnice mají peer konzultanty. Třeba Bohnice na některých odděleních, jinak je tam i Peer klub a spolek Dobré místo, kde několik peerů pracuje. Ovšem většinou vyžadují kurz pro peer konzultanty v Centru pro rozvoj péče o duševní zdraví v Praze a často i kurz pracovníka v sociálních službách.

Kurz pro PSS stačí dodělat při oráci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat