Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, jake mate zkušenosti s porodem pri inzulinu? Jsem 32 tyden, doktor me hned poslal do rizikové poradny a rodit muzu pry kde chci, kdyz bude vse v pořádku.. ale co tak čtu, tak nekde proste neberou s inzulinem, tak by me to zajímalo.. a taky jestli je to tak, ze se musí zůstávat déle v porodnici, kvůli úpravě inzulínových dávek.. prý me po 3 dnech domu nepustí, spis 1-2 dny navíc tam budu muset zůstat.. tak jsem zvědavá na vaše zkušnosti ![]()
Určitě bych šla někam, kde mají s tímhle zkušenost. Když se mi narodilo dítě s velkou hypoglykémii, nikdo nepanikařili, proběhl bonding, pak v klidu na půl dne do inkubátoru, žádná hysterie. S inzulinem jsem se pořád měřila, kontrolovali to, byla jsem v kontaktu s diaporadnou. Mam teda DMII, ale byla jsem na inzulínu 4× denně. Rodila jsem ve čtvrtek v 11 v noci, domu jsem šla v neděli ráno, s požehnáním diaporadny.
Dekuji za odpověď
v pondělí budu volat dr jak to vypadá s tou porodnici, kde bych chtěla rodit, jestli mě vezmou.. s prvním na dietě nebyl problém samozřejmě, ted s inzulinem to bude asi jiné
Zavolala bych si i přímo do poradny v té porodnici, mě si tam nabrali do rizikové poradny už někdy v půlce těhotenství. Ono to všude může být jinak. Ano, po prvním pohodovém porodu jsemměla cukání zkusit to v nějaké menší porodnici, ale hned první reakce byla, ať jsem si vědomá, že kdyby se jim cokoiv nepozdávalo, lifrují dítě do fakultky, protože si nevezmou na triko případné komplikace. Tak jsem šla rovnou do té fakultky, no.