Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, přemýšlím od nákupem nemovitosti přes realitku IQ reality. Nabízejí (spíš vyžadují) uschování peněz po dobu, než se uskuteční přepis v katastru. Je to běžný postup? Kupoval jste někdo přes tuto realitku a nebyly s penězi potíže? Díky
Rozhodne bych do toho nešla. Jen notářska úschova nebo vázaný účet k bance.
My jsme pres ne byt prodavali a dali jsme si do smlouvy, ze penize pujdou na ucet primo nam prodavajicim. zalezi jak se domluvi prodavajici s kupujicim, pokud se nesouhlasi s uschovou penez u realitky tak se to jen zapise do smlouvy
@lenk rychle pryč.. nebrat, nekomunikovat.. tahle realitka je fakt „hustá“.. mám osobní zkušnost..
Jinak ale notářská úschova je při koupi nebo prodeji nemovitosti běžná.
Příspěvek upraven 28.11.14 v 19:31
Tak vám děkuju, musím to promyslet @martina.se prosím tě v čem byla hustá? případně s kým jsi jednala?
Peníze do notářské úschovy, případně právnické úschovy u právníka, kterého si vyberete. Plus je dobré právníkovi dát na kontrolu všechny smlouvy, případně je může rovnou zhotovovat. Realitky nabízí „právnický servis zdarma“, ale je fakt lepší si zaplatit za normálního právníka a mít jistotu kvalitních smluv a všechno ošetřené…
@Etcetera78 díky. zvážíme to během víkendu… pro mě jsou to nervy, vydat hromadu peněz a řešit splácení…
Je buď notář a nebo banka, vše ostatní je riziko - advokát může prachy ukrást a už se jich nedomůžete, v případě jeho smrti se stávají součástí dědictví, takže je pak z něho vylučovat taky bude nepříjemné no a úschova u realitky to je snad to nejhorší, co můžete udělat
Notář i kdyby prachy ukradl / umřel, je pojištěn ze zákona státem a odškodní vás stát, banka je také jistota, pokud teda zrovna nekrachne, což je nepravděpodobné
Notář s úschovou a vypracováním smlouvy kolem milionu stojí 10tis, a to se ještě dá zkousnout.
Ještě přispěji já. Kupovali jsme přes ně tento rok chatu. Vše proběhlo bez problému. Peníze složené u veřejného notáře, se kterým jsou oni v kontaktu, smlouva v pořádku, vše proběhlo hladce jak z naší, tak z jejich strany.
@belladonna děkuji za reakci.
nepamatujete si někdo, kolik při prodeji nemovitosti činila provize? s libovolnou realitkou.
@martina.se píše:
@lenk rychle pryč.. nebrat, nekomunikovat.. tahle realitka je fakt „hustá“.. mám osobní zkušnost..Jinak ale notářská úschova je při koupi nebo prodeji nemovitosti běžná.Příspěvek upraven 28.11.14 v 19:31
Ahoj, můžu se tě zeptat co máš za zkušenost? Když tak napiš do zpráv.
My s něma měli v úterý prohlídku.
Nevíš co vlastně přesně bylo v tom protokolu o prohlídce? Já to ani neviděla, podepsal to manžel ![]()
Všimla jsem si, že ten byt prodává teď majitel i na bezrealikách, tak jestli by z toho nebyly problémy?
My jsme od nich kupovali nemovitost a záloha putovala nejprve k notáři, kterého měli oni. Jinak veškeré formality proběhly naštěstí bez problémů, ale hodně záleží na makléři!