IQ Reality - recenze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1186
28.11.14 18:41

IQ Reality - recenze

Ahoj, přemýšlím od nákupem nemovitosti přes realitku IQ reality. Nabízejí (spíš vyžadují) uschování peněz po dobu, než se uskuteční přepis v katastru. Je to běžný postup? Kupoval jste někdo přes tuto realitku a nebyly s penězi potíže? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
28.11.14 18:54

Rozhodne bych do toho nešla. Jen notářska úschova nebo vázaný účet k bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.11.14 19:31

My jsme pres ne byt prodavali a dali jsme si do smlouvy, ze penize pujdou na ucet primo nam prodavajicim. zalezi jak se domluvi prodavajici s kupujicim, pokud se nesouhlasi s uschovou penez u realitky tak se to jen zapise do smlouvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.11.14 19:31

@lenk rychle pryč.. nebrat, nekomunikovat.. tahle realitka je fakt „hustá“.. mám osobní zkušnost.. :poblion: Jinak ale notářská úschova je při koupi nebo prodeji nemovitosti běžná.

Příspěvek upraven 28.11.14 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
28.11.14 19:35

Tak vám děkuju, musím to promyslet @martina.se prosím tě v čem byla hustá? případně s kým jsi jednala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.11.14 19:35

@lenk napíšu Ti do sz, ju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.11.14 20:01

Peníze do notářské úschovy, případně právnické úschovy u právníka, kterého si vyberete. Plus je dobré právníkovi dát na kontrolu všechny smlouvy, případně je může rovnou zhotovovat. Realitky nabízí „právnický servis zdarma“, ale je fakt lepší si zaplatit za normálního právníka a mít jistotu kvalitních smluv a všechno ošetřené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
28.11.14 20:07

@Etcetera78 díky. zvážíme to během víkendu… pro mě jsou to nervy, vydat hromadu peněz a řešit splácení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.11.14 15:06

Jistota

Je buď notář a nebo banka, vše ostatní je riziko - advokát může prachy ukrást a už se jich nedomůžete, v případě jeho smrti se stávají součástí dědictví, takže je pak z něho vylučovat taky bude nepříjemné no a úschova u realitky to je snad to nejhorší, co můžete udělat :) Notář i kdyby prachy ukradl / umřel, je pojištěn ze zákona státem a odškodní vás stát, banka je také jistota, pokud teda zrovna nekrachne, což je nepravděpodobné ;) Notář s úschovou a vypracováním smlouvy kolem milionu stojí 10tis, a to se ještě dá zkousnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
30.11.14 07:39

@tobo díky za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
30.11.14 19:41

Ještě přispěji já. Kupovali jsme přes ně tento rok chatu. Vše proběhlo bez problému. Peníze složené u veřejného notáře, se kterým jsou oni v kontaktu, smlouva v pořádku, vše proběhlo hladce jak z naší, tak z jejich strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
30.11.14 20:16

@belladonna děkuji za reakci.

nepamatujete si někdo, kolik při prodeji nemovitosti činila provize? s libovolnou realitkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
8.12.14 11:59

Obvykle to byva 5% z prodejni ceny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
26.2.15 19:42
@martina.se píše:
@lenk rychle pryč.. nebrat, nekomunikovat.. tahle realitka je fakt „hustá“.. mám osobní zkušnost.. :poblion: Jinak ale notářská úschova je při koupi nebo prodeji nemovitosti běžná.Příspěvek upraven 28.11.14 v 19:31

Ahoj, můžu se tě zeptat co máš za zkušenost? Když tak napiš do zpráv.
My s něma měli v úterý prohlídku.
Nevíš co vlastně přesně bylo v tom protokolu o prohlídce? Já to ani neviděla, podepsal to manžel :zed:
Všimla jsem si, že ten byt prodává teď majitel i na bezrealikách, tak jestli by z toho nebyly problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.2.15 08:11

My jsme od nich kupovali nemovitost a záloha putovala nejprve k notáři, kterého měli oni. Jinak veškeré formality proběhly naštěstí bez problémů, ale hodně záleží na makléři!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí