Snížení nájemného

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.11.14 14:32

Snížení nájemného

Dobrý den,
omlouvám se za anonymitu. Moč často jí nepoužívám tak snad jednou nebude vadit ;)

Bydlím v pronajatém bytě v panelovém domě kde se dělalo od září do listopadu zateplování střechy. Prve tady byla strašná zima a pak nám sem začalo téct. Zůstali tady fleky od vody a všude se začala enormně dělat plíseň, která po „zničením“ savem se zase za 4 dny objeví :pocitac: :pocitac:.Majitel bytu navrhl ukončení smlouvy, ale pro mě to není tak jednoduché. Děti mi tady chodí do školy, mám tady brigádu a všude chtějí kauci, kterou já nemám..Napadlo nás snížení nájmu, ale o kolik?

Kolik by jste tak požadovali snížit, kdyby jste byli na mém místě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
27.11.14 14:36

Dle mě nato majitel nepřistoupí, když už ti sám řekl, že ti chce ukončit smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189

Záleží kolik platíš??? Ale nevím jestli je snížení nájmu nějakým řešením… Jak pro Tebe (žít v plesnivějícím bytě) tak pro majitele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Osobně bych v plesnivém bytě nebyla, právě kvůli dětem.. jinak snížení? :think: ono dost záleží, kolik platíš.. ale třeba 1000 kč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
27.11.14 14:38

Asi bych pro pár tisícovek neriskovala zdraví. Otázka je co majitel s bytem plánuje. Přestane ho pronajímat? Nechá ho opravit? Přišlo by mi smysluplnější kdybyste se dohodli na opravě bytu při současném nájemném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
27.11.14 14:39

No zalezi, kolik platis…
Ale plisne jsou nebezpecne, nejen pro deti, ale i pro dospele :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.14 14:43

Žiji v bytě 2kk v Praze u nákupního centra asi o rozloze 48m2 a platím 10900 kč. Plíseň už je asi na čtyřech místech v jedné místnosti (dala bych se foto, ale nechci odtajnit nick) ;).
Jde o to, že byt a přestěhování není na dva dny…Po novém roce by se to dalo zvládnout. No na konec navrhl 900kč ale nevím zda to není málo :think:

• Citovat
  • Upravit
9950
27.11.14 14:44

Jdeš na to z opačného konce..dle mě by bylo správně, požadovat nápravu..a do té doby mít snížené nájemne, za předpokladu, že by oprava byla na dýl.. Prostě byt není ve stavu ve kterém jste si ho pronajmula :nevim:

Chápu, že všude chtějí kauce..ale co jsem se tak setkala s RK..i sami jsme pronajímali..vždy to bylo o dohodě..nemusela jste na ráz dávat 3 nájmy.

Neničte si zdraví kvůli tisícovce ;), majitel by měl se postarat o to, aby jeho byt neztrácel na hodnotě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977

Stojí vám za to tam zůstávat? Těch pár stovek měsíčně, které ušetříte, vám mohou zničit zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Quintine No právě. Do Nového roku by se to dalo najít a přestěhovat (snad).
Ještě k tomu mám dost nemocnou holčičku, která když to chytne tak může i umřít :(.Jsem docela zoufalá :(

• Citovat
  • Upravit
21968
27.11.14 14:45

Kdybych byla na Tvém místě, hledala bych si především jiné bydlení - nebo se domluvila s majitelem bytu na opravě za provozu.

Snižování nájemného nic nevyřeší - jenom způsobíš dětem (i sobě) zdravotní problémy, protože trvalá plíseň v bytě, to je špatné.

Příspěvek upraven 27.11.14 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Elilen Ne nestojí!!!Už jsem koukala ale všude chtějí kauci :(

• Citovat
  • Upravit
9950

A to jako s tím nehodlá nic dělat? Má pocit, že v létě bude po plísni :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
27.11.14 14:46
@Elilen píše:
Stojí vám za to tam zůstávat? Těch pár stovek měsíčně, které ušetříte, vám mohou zničit zdraví.

či nechá za nedlouho v lékárně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.14 14:47

@Deníííí Ze dne na den to sama nezbalím :oops:.Snad aspoň po novém roce :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie