Isofix X poutání pásem - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25.8.25 09:54

Isofix x poutání pásem

Ahoj mamky. Co využíváte vy? Poutáte pásem nebo isofixem? Je to jen čistá zvědavost.
Můj syn 4m jezdil do 3 měsíců v isofixu. Ale pak jak když luskne prstem začal v autě hystericky plakat. Zkusila sem ho jedmou dát ke spolujezdci, no a od té doby tak jezdime protože je spokojený že na mě vidí. Asi to není úplně nejbezpečnější že? No ale to že vzadu brečel a řval mě stresovalo a bylo to pro nás snad ještě nebezpečnější. Jak to máte vy?
Jo a prosím žádné dohady ani rejpání a atd. Je to čistě diskuze☺️ 👍🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35534
25.8.25 10:02

Když jsem jela sama, tak jsme měla dítě taky raději vedle sebe.
Když jsme jeli s manželem tak jsem byla s dítětem v zadu.
Pak až jsme měli tři děti, tak dvě byli v zadu já mezi nimi a miminko na spolujezdci abych na něj viděla. Dozadu šla až když začala jezdit po směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4822
25.8.25 10:11

Jelikož mám dvojčata, měla jsem je oba vždy vzadu, na isofixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.25 10:31
@JancaS84 píše: Více

Ano přesně, když jede i manžel jsem se synem vzadu☺️ 👍🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.25 10:32
@vedma007 píše: Více

Ojha dvojčátka. Je to takový mazec jak se říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11788
25.8.25 10:32

Vajíčka jsem měla pouze na pás. Teď ty větší sedačky mam ifixove…ve vajíčku jsem měla dítko vepředu asi jen jednou, protože jsem zadní prostor měla zaplněný věcmi při stěhování. Děti byly vzadu spokojene tak nebyl důvod je dávat dopředu. Abych na ně viděla měla jsem takové to zrcátko co se dává na opěrku. Teď už jezdí oba po směru…sice jim jsou 4 a necelé tři a podle doporučení by měli jezdit ještě v protisměru ale starší mi v protisměru začala kolem roka zvracet a jednou se mi i dusila. Mladší to samé, ale až ve 2 letech…Takze padlo jasne rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.25 10:34
@Vladusxx píše: Více

Joo zrcatko jsem take melq ale nepomahala… ani zpivat ani mluvit nic… tak jezdime ve predu a spoko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.8.25 10:43

Jezdit se řvoucím dítětem není bezpečné. A tedy udělala bych všechno, aby chudák dítě neřvalo.

• Citovat
  • Upravit
7262
25.8.25 10:44

To vajíčko jsem měla taky jen na pas, to si myslím že je pevné dost. Hlavně vypnout airbaky u spolujezdce. Ale potom pokračujíci sedačku bych uričtě pořídila už na izofixy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.25 10:45
@Snopy123 píše: Více

Také jsem říkala. Když je ve předu spokojený, bude jezdit prostě tam👍🏻 ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.25 10:45
@KKK85 píše: Více

Joo airbag manžel vypl hned.☺️
Jo no ty větší autosedačky už nejdou jen na pás ne? Nebo se pletu? Nevyznám se v tom🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11788
25.8.25 10:46

@Maminka Miška jasný. Kdyby dítě plakalo a vepředu bylo spokojeně tak bych asi taky vozila vepředu…i když..u starého autě jsem neměla možnost vypnout airback, takže tam by to museli nějak vydržet…já jsem zase začala vozit proti všem doporučením po směru..starší dokonce dříve než umožňuje zákon..protože jsem vyhodnotila že riziko udušení zvratkami je větší než riziko nehody nebo pokuty…

Příspěvek upraven 25.08.25 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.8.25 10:48

@Maminka Miška Náš poslední řval všude. A bylo to naprosto šílený. Nepomáhalo nic. Pokud řešení mít dítě u sebe a nenutí Tě třeba ho sledovat, nebo tak - to bych považovala za nebezpečnější než to že ho padáš pouze pasem-, tak bych byla nadšena, že je řešení a můžete jezdit oba v klidu. :kytka:
Ono ty rady jako nikdy, v žádném případě, atd… mají většinou matky co nikam nejezdi a nebo tak pro rohlíky 1× za měsíc 5 minut.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
25.8.25 10:49

@Maminka Miška Pořád jdou vázat i isofixem + pasem. Máme 18-36 kg a poutat se dá jak isofix tak pak přes dítě pas. Ale ten iso neni nutnost.

• Citovat
  • Upravit
25.8.25 10:59
@Vladusxx píše: Více

No to rozhodně.. taky bych mela strach. Přeci jen udušení je pěkně rychle!..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí