IT - programování - jak začít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud se v tom orientujete skutečně tak málo, že se ptáte tady, tak začněte s nějakými kurzy od Chickitas - ostatně v oboru pak jejich absolventky mají velmi dobré reference.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ITnetwork.
Jinak manžel pracuje v IT a vzkazuje, že ten stres za to nestojí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce. Ptám se tady, protože i tady může dát někdo nějaký zajímavý odkaz a může to být i inspirace pro ostatní.
Na kurz na czechitas nevím, zda bych se dostala. Spíše hledám něco online.
Měla jsem na mysli právě nějaké takové stránky jako itnetwork.
Anonym - zakladatelka
- Citovat
- Upravit
A zajima te konkretne programovani? Nebo kodovani? Pokud programovani vis treba jaky jazyk? Nebo jsi tabula rasa? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud zvladas anglictinu tak jsou celkem dobre zpracovane kurzy na udacity. Pokud by te zajimal treba vyvoj pro android jsou tam na sebe navazujici kurzy a jsou pro uplne zacatecniky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.hanus86
Raději bych studovala v češtině - anglicky sice umím, ale na takové to pochopení, naučení je podle mne nejlepší mateřština.
Chtělo by to nějaké „udacity“ v češtině. Jazykově ještě nejsem vyhraněna. ![]()
Anonym - zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@martina.hanus86
Raději bych studovala v češtině - anglicky sice umím, ale na takové to pochopení, naučení je podle mne nejlepší mateřština.Chtělo by to nějaké „udacity“ v češtině. Jazykově ještě nejsem vyhraněna.
Anonym - zakladatelka
Anglictiny se neboj, navic se bez ni pokud to myslis vazne opravdu neobejdes. Ja nejsem nijak extra dobra v aj ale na udacity si ty kurzy muzes pustit s titulkama a pak uz neni tak tezko porozumet.
Ja osobne doporucuju do zacatku Javu. Konkretne itnetwork jak tu nekdo zminoval ma pekne zpracovane tutorialy. https://www.itnetwork.cz/java/zaklady Treba v Brne je pro holky zdarma kurz pythonu ale maji dobre zpracovane materialy a muzes si kurz projit i doma - https://naucse.python.cz/…s-brno-jaro/ Nebo zkus ten Android tam je fajn, ze pomerne rychle schopna vytvorit neco co se da prezentovat. Jinak ale pocitej, ze je to beh na dlouhou trat a budes do toho muset investovat hodne casu. Muzes jeste zvazit zacit s tvorbou webu - html, css a pridat pak javascript. Kdybys potrebovala poradit, klidne se mi ozvi do sz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.hanus86 O kurzech pyladies jsem slyšela už dříve, ale jsou pro mne daleko. To jsem nevěděla, že mají volně přístupné materiály. Díky za tip! ![]()
Možná je i problém, že je toho tolik, co se dá dělat. Potom člověk neví, co by bylo dobré, co by jej případně bavilo, co by využil a nebyla by to ztráta času. ![]()
Anonym - zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky za reakce. Ptám se tady, protože i tady může dát někdo nějaký zajímavý odkaz a může to být i inspirace pro ostatní.Na kurz na czechitas nevím, zda bych se dostala. Spíše hledám něco online.
Měla jsem na mysli právě nějaké takové stránky jako itnetwork.
Anonym - zakladatelka
Pokud je to pro někoho ještě aktuální, našla jsem přesně to, co hledáte. Sama jsem totiž takový kurz hledala - online, v češtině a pro začátečníky. Ale je to teď nové, jsem koukala, proto se to předtím nedalo najít.
https://www.kurzy-programovani.cz/
Já už jsem absolvovala první kurz a teď dělám druhý. Vyhovuje mi ta forma.
Ale přesně, jak říká @martina.hanus86, je asi lepší začít jednoduše s HTML a až bude mít člověk nějaké základy, tak pak se třeba dostat k pokročilejším věcem jako je JAVA a tak.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, mám podobné téma jako zakladatelka, avšak z jiného soudku. Zkuste prosím poradit, nasměrovat.
Já sice nějakou dobu programuji a mé prográmky potřebují k činnosti operační systém a fungují pouze v tom virtuálním počítačovém prostředí. A chtěl bych tuto změnu:
- Naučit se, jak se píše program, který pracuje samostatně bez operačního systému.
- Vytvářet programy, které dělají služby i v tom našem skutečném světě, nejen v tom počítačovém.
Jako příklad na úvod mě napadá - vytvořit program a zařízení, které sleduje okolní teplotu, naměřené hodnoty ukládá na disk a v případě, že teplota klesne pod určitou hodnotu, zapne spínač (například topení). Později toto zařízení spojit s klasickým počítačem, který si budě číst naměřená data a dál s nimi pracovat.
No a ještě později ovládat různé elektromotorky a dalších součástky, které zajišťují řadu mechanických pohybů.
Pravděpodobně potřebuji nějakou knihu, která mi vysvětlí teorii, jak vůbec pracuje hardware, jak se píší pro něj příkazy, udělat si přehled o elektrosoučástkách a k čemu vlastně slouží… Chtěl bych zkusit jazyk C. Pravděpodobně budu potřebovat i jiný typ hardware, zmíněný příklad na klasických současných noteboocích asi nerozchodím? Co jsem tak koukal, začátečníkům se doporučuje Arduino, o čemž také nevím vůbec nic…
Děkuji za doporučení na literaturu, studijní materiály, případně další návrhy. Děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@D. C. píše:
Dobrý den, mám podobné téma jako zakladatelka, avšak z jiného soudku. Zkuste prosím poradit, nasměrovat.Já sice nějakou dobu programuji a mé prográmky potřebují k činnosti operační systém a fungují pouze v tom virtuálním počítačovém prostředí. A chtěl bych tuto změnu:
- Naučit se, jak se píše program, který pracuje samostatně bez operačního systému.
- Vytvářet programy, které dělají služby i v tom našem skutečném světě, nejen v tom počítačovém.
Jako příklad na úvod mě napadá - vytvořit program a zařízení, které sleduje okolní teplotu, naměřené hodnoty ukládá na disk a v případě, že teplota klesne pod určitou hodnotu, zapne spínač (například topení). Později toto zařízení spojit s klasickým počítačem, který si budě číst naměřená data a dál s nimi pracovat.
No a ještě později ovládat různé elektromotorky a dalších součástky, které zajišťují řadu mechanických pohybů.Pravděpodobně potřebuji nějakou knihu, která mi vysvětlí teorii, jak vůbec pracuje hardware, jak se píší pro něj příkazy, udělat si přehled o elektrosoučástkách a k čemu vlastně slouží… Chtěl bych zkusit jazyk C. Pravděpodobně budu potřebovat i jiný typ hardware, zmíněný příklad na klasických současných noteboocích asi nerozchodím? Co jsem tak koukal, začátečníkům se doporučuje Arduino, o čemž také nevím vůbec nic…
Děkuji za doporučení na literaturu, studijní materiály, případně další návrhy. Děkuji.
Pokud bez OS, tak jedině assembler, či jiný podobný nízkoúrovňový jazyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tomu moc nerozumím, tak možná to není cesta, kterou hledáš, ale přesně něco takového teď dělá devítiletý syn, manžel mu k tomu účelu koupil micro bit. Syn jede metodou pokus-omyl a už poměrně zdatně programuje malé hry, písničky, zrovna to měření teploty tuším taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem na rodičovské dovolené a po ní bych se chtěla věnovat více IT oblasti. Jak mám začít? Jaké stránky o programování byste doporučili, případně jakou literaturu? IT je velká oblast, tak zjišťuji, jak nejlépe začít. Díky moc.
Anonym, jinak smazat - nechci, aby mé plány věděli známí.