Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
i když jsme poměrně dost cestovali, tak poprvé jedeme s dětmi k moři (3 a 5 let) a vybíráme úplně jinou dovolenou, než na jaké jsme byli zvyklí.
Po delších úvahách jsme vybrali Itálii, Caorle, zejména kvůli vzdálenosti. A teď řešíme ubytování a konkrétní lokalitu. Naše požadavky jsou: blízkost pláže, písek, v okolí možnost nějakého výletu, zábava pro děti v rozumném dosahu. Chtěla bych, aby to vypadalo trochu „přírodně“, tj. ne jen samý beton a prostředí alá „Matějská“.
Nemáte, prosím, nějaké tip, rady postřehy, zkušenosti?
Moc děkuju! ![]()
Mně se Caorle moc nelíbilo, byli jsme tehdy s 2,5letou v Lido de Estensi, tam bylo hezky…za svobodna se mi ještě líbila Rosolina, i Cesenatico…ale teď už spíše létáme, děti mají necelý 1,5 a 5,5…
V Caorle jsme byli cca před 6ti lety. Bydleli jsme v části Altanea a bylo to tam nádherné. Konkrétně Villaggio A Mare. Jako výlet jsme pluli lodí do Benátek, pak jsme jeli do Lido di Jesolo, kde je mořský svět, a pak jsme byli v aquaparku, ten už nevím přesně, kde byl. Ale pro děti tam bylo hodně vyžití. ![]()
Byli jsme nekolikrat v Duna Verde v Duna Rossa. Je to kousek od Caorle. Mensi nez Caorle. Plantaze lehatek take mensi. Verejna plaz bez lehatek. Apartmany se zahradkou, v arealu bazen, virivka, detske hriste, posilovna, restaurace. V nekterych apartmanech pracka. Dobra zmrzlina, prodejna ovoce. V Caorle jizda vlackem a tam dostanete slevu do Aquaparku, hezke prochazky po pobrezi-sochy.
My jsme byli u Caorle, cca 10km od, v kempu - villagio san francesco. Je to takovy mestecko, maji spoustu druhu ubytovani. Je to primo u dlouhy a siroky pisecny plaze, melky more. V arealu je mensi aquapark, tobogany, klouzacky, hriste.. Ale v blizkym okoli v podstate nic neni. My jsme se jeden den byli podivat v Caorle. Detem tehdy byly 2 a 4 roky.
Nam se tam libilo hodne.
To je snad jediná dovca, kde se mi nelíbilo, nic po okolí, bydleli jsme blízko pláže, ale už bych nejela.
Obecně letos není vhodný rok (svatý rok) na dovolenou v Itálii, nechcete to odložit o rok? Všechno bude předražené, všude hromada lidí, minimálně na silnicích/dálnicích.
@Amalthea píše: Více
Tvými kecy o svatém roce bych se určitě tak nechal ovlivnit.
@Lojzísek Zrovna Caorle s Bibione mají co do přírodního prostředí hodně daleko…tyto destinace jsou v podstatě zkomercionalizovany, dlouhé pláže, ale kolem dokola obsete apartmány a hotely. Samotné moře žádný zázrak.
Jediný co je poblíž je zoo, aquapark a nevím, jestli stále funkční zábavní centrum (atrakce)… Tam jsme udělali schválně jen zastávku a jsme rádi, že to byla vyloženě zastávka na kukandu, nic moc teda…
@Amalthea píše: Více
co tím myslíš? my sice letos jedeme do Chorvatska, ale původně jsem chtěla do Itálie, ale hotel, který jsem chtěla dala ck pouze na vlastní dopravu,
co se bude dít v Itálii?
@Anonymní píše: Více
Tak doporuč něco jiného, ale chceme, aby to bylo blízko..
@Lojzísek píše: Více
pokud chceš hezkou přírodu, tak Chorvatsko,
pokud chceš písek a mělkou vodu pro děti + aquaparky, lunaparky, tak Itálie
v Itálii na severe nikde není „krásná“ příroda, ta je až od Gargana dolů, ale to je na jízdu autem téměř nemožné
@stinga Itálie čeká díky svatému roku velký nápor turistů, příliv věřících. Ale týká se to především Říma, Vatikánu…Benátek, Florencie a jiných větších měst.
Ale obecně tam bude letos větší fluktuace lidí ![]()
Jako zrovna typické valeci destinace typu Bibione i Caorle nebudou úplně znát v množství lidí (aspoň si to myslím já, dle logické úvahy),jen se to možná odrazí na ceně (taktika majitelů) ![]()
@stinga píše: Více
Já vím
Tohle má být dovolená hlavně pro harantíky, ale chtěla bych něco, kde nebudu vyloženě trpět ![]()