Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mam dilemma. Jsme na dovolene a syn ma od vcerejska horecku 38 a rymu. Zitra jsme se meli presunout do pouste, to byly dva lety (jeden do mesta B a pak druhy do te pouste) a cca 6 hodin celkove cesty, takze to urcite rusime, jen letenky domu mame pak z mesta B, tak prave premyslim jak to udelat…
Sun 3.5 Roku (mame jeste dceru 1.5r) a ta zacina kaslat…
@Mimi2021 no pri ryme v letadle boli hodne usi, takze bych let odlozila, pokud to jde, i moje zkusenost. Brzke uzdraveni.
Neletěla bych zítra. Při 6 hod cesty může být z 38 horečka 40 a to nevím, co byste s tím po cestě dělali. Nehledě na to, že může nakazit půlku letadla.
Radši počkejte.
Neletěla bych, horečka může stoupnout.
A nechápu tyhle dovolené dva lety po 6ti hodinách.. 12hodin v letadle s tak malými dětmi… ale na to se neptáš.
@KKK85 píše: Více
Já nechápu vůbec, proč je třeba tahat mimino a batole do nějaké pouště.
Ale je to samozřejmě jejich věc.
@lucad77 píše: Více
jn.. podle mě je to vůbec nezajímá a jen se trápi na tak strašně dlouhé cestě…
Ja bych se asi rozhodovala podle toho, kde jste. Jsou dostupni lékaři, lékárny..? Těžko říct, no. Viroza může být zítra pryč, ale taky to nemusí být viroza… já mám teď doma dítě už týden a pořád není ok. Nedovedu si představit tahat ji někde letadlem, měli jsme problém dojít k doktorce ve vedlejší ulici. A jen díky té krátké cestě bylo z teploty 37,7 najednou 38,9… pokud jste někde v civilizaci s dostupnou lékařskou péčí, zůstala bych pár dní na místě. Pak budete vědět, co těm dětem je a můžete dle toho rozhodovat dal.
S horečkou dítě do letadla ani pustit nemusí, bacha na to. Takže pokud to jen trochu jde, počkala bych, kde jsem, dokud nebude bez teplot. Tohle je moje noční můra a to jsme nikdy s maličkými dětmi nebyli tak daleko od civilizace ani od domova (nejdál cca 4 hodiny letu).
Teď bych zůstala tam kde jste a letenky domů zajistila až budou obě děti zdravý. Ty vážně uvažuješ, že vezmeš nemocný dítě do letadla? Abys tam všechny nakazila? Já si fakt naivně myslela, že covid lidi naučil, jak se při infekční nemoci chovat, ale evidentně ne.
@Janli píše: Více
Navíc na mnohých letištích mají od covidu nainstalované tepelné kamery a člověka s horečkou pošlou raz dva domů.
Já bych zůstala tam kde jsem nyní a letěla domů za týden, až budou děti v pořádku.
Nurofen, paralen, stridat po ctyrech hodinach. Let az budou deti zdrave, diky. Jsou i pouste, kde neni vedro, zalezi, kde jsi
@Janli píše: Více
Zrovna nedávno za mnou dvě děcka 11 hodin kašlaly, bezohlednist vládne Světem.
Taky bych počkala na místě a přesunula se, až jim bude lépe. Představa, že s horečkama musím do letadla na x hodin je děsná. Snad to bude jen viróza a za pár dní budou fit. Držím palce ![]()