Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Vzdy jsem se vyhybala italii v sezone, kor v srpnu, kdy maji i italove dovolene, ale letos to jinak nevyslo a muz chce na tyden tam, nasli jsme apartman 40 min od more a do zutra mame moznost jeste zrusit. Je tam ted hodne orelidneno, vzhkedem k nedostatku ubytovani asi jo, ja z toho mam nervy, tam budou davy co..nemusime byt denne u more, klidne i mesto, budem u boloni, qle urci vylet k mori bude..to bude hlava na hlave co..a co hranice, kolony? Nemate zkusenost ted, dik!
Vrátili jsme se v neděli, bylo to super, byli jsme u Rimini. Jeli jsme raději neděle neděle aby nejelo tolik lidí, dálnice úplně prázdný a pláže mi taky teda úplně přelidněné nepřišly. Ani se mi nezdálo, že by bylo málo turistů, potkávali jsme hodně Dány a Němce, naopak Čechy minimálně. Ti asi jezdí spíš nahoru k Bibione. Jela bych hned znovu.
Jo a nikde po nás nechtěli vidět žádné testy nic, ani v restauraci, ani v zábavných parcích. Jsou rádi že mají turisty a maj to dost na salámu. Což se dost liší od bububu informacích na novinkách atd.
V Itálii jsme našli krásné místo na severu, kde je minimum lidí, bydlení v soukromí v přírodě, skromná pláž 5 min chůze. Používáme Google navigaci a podle ní vyjíždíme. Takže většinou vyrážíme kolem 22 večer. Zpět si většinou dáváme late checkout a vyrážíme až odpoledne, kdy už jsou všichni v trapu. Nedovedu si představit léto v Itálii 40min od moře
To bych tam jela v jinou roční dobu. Přeci jen v tom vedru se člověk rád schladí. Každý den jsme u moře (ale nejsme povaleči, co se sluní), takže se vykoupeme, postavíme hrad a jdem…pak nějaké výlety, večer zase moře. Nerajzujeme po městech, to jen když potřebujeme něco konkrétního.
Garda, vše v pohodě, uvnitř se dodržují roušky, nebyl nikde žádný problém, lidí bylo spíš méně, na čechy jsme naštěstí naráželi sporadicky.
My nejedeme vylozene za morem, spis sibtam jen udelame vylet, nam vedro nrvadi a plazovi moc nejsme
Jedeme v pátek do Lignana. Loni tady psali, jak se tam budeme muset registrovat do hospody a nic takového po nás nechtěli. Bylo tam dobře a doufám, že i letos bude.
Byla sem od 4.8. V Lignanu, lidí jak 💩. Moře čisté, krásně teplo. Bylo super. Nešlo poznat že je nějaký covid.
Odjíždím dnes. Ve středu nám cestovka oznámila, že bydlení, co máme zaplacené, není. Italové přeplatili. Namísto krásného, nového apartmánu, máme vybydlenku. Chceme finanční náhradu, prý mám dají 5 %.
A budeme mít zadarmo klimošku, kterou máme zadarmo každý rok.
A nebudeme muset platit závěrečný úklid, který jsme ještě nikdy neplatili.
Neslíbit to vnoučatům, tak je pošlu někam.
@babanci tak to se mi nikdy nestalo. Četla jsem výše že jedete do lignana. Byla jsem tam před 14 dny a super. Je-li jsme parta lidí sice do kempu, ale úplně narváno všude. Čechů minimum.. Hezkou dovolenou
@EEllaaa My jezdíme Lignano nebo Caorle každý rok a letos toto. Snažíme se to neřešit a užít si to i tak. Moje dcera v cestovce pracuje, nyní je na MD, snažila se, co mohla, ale prý tam není volná ani postel. Na to, že s nimi jezdíme 3 x za rok, léta, se zachovali fakt hnusně.
@EEllaaa Tak jsem se právě vrátila. Krásná dovolená to byla. O kovidu ani vidu ani slechu, lidí všude hafo…prostě normální svět. Počasí krásné, vyperu a pojedeme zas. ![]()
@babanci píše:
@EEllaaa My jezdíme Lignano nebo Caorle každý rok a letos toto. Snažíme se to neřešit a užít si to i tak. Moje dcera v cestovce pracuje, nyní je na MD, snažila se, co mohla, ale prý tam není volná ani postel. Na to, že s nimi jezdíme 3 x za rok, léta, se zachovali fakt hnusně.
Taky nápad, jezdit s cestovkou…
@EEllaaa Tak jsem se právě vrátila. Krásná dovolená to byla. O kovidu ani vidu ani slechu, lidí všude hafo…prostě normální svět. Počasí krásné, vyperu a pojedeme zas. ![]()
My se vratili nakonec az ted, bylo to super, zadne kontroly na hranicich nebyly, jen v restauracich kontrolovi test ci ocko. My jsme nakonec dost cestovali, grado, caorle, delta del po, benatky, ravenna, bologna, verona, breschia u lago di garde, milano a zpet pree svycarsko, lichtejnstensko a nemecko, kde jsme pokracovali s nekolika zastavkami. V italii u more lidi dost, ale my chodili tam, kde bylo lidi o poznani mene, ne k slunecnikum a tam uz to slo, jen more proste nic moc, plny ras a pisku, zakalene, ale tp je na severu normalni. Ale jeden tyden teplo kolem 34-35, pak to nastesti spadlo na 30 ![]()
Ubytko jsme hledali booking, airbnb a dalo se najit, i kdyz ne treba uplne v turisticky lukrativnich lokalitach, ale na it venkove 35 min k mori co jinam..u Benatek jsme byli ubytovani 10 min busem od nich, zastavka pred hotelem, campalto se to tam jmenovalo, noc pro 3 67 euro i se snidani. S restauraci, jidlo za 7 e cca, kam chodili mistni hlavne, takze fakt super, celkove ta mista, kde je bylo byla neturisticka a to bylo super, hlavne ten venkov jsem si zamilovala, vsude mistni, turistu nepotkas a na kolech kolen vinic apod zapady slunce..le v benatkach hafo lidi, uz jsem tam byla, takze jsem litovala, ze je se vratili, horko a milion lidi vsude..tak ten dalsi den jeli do delta del po, prirodni rezervace, krasne, ale na vecer dost komaru…lidi zas tolik mi neprislo, primo ve meste jsme spali jen v bologne a milane, jinak vzdy trochu bokem, ale pro nas 30 min nekam popojet neni problem, ale pak se daji najit fakt hezka mista k ubytku..