Jet teď do Itálie? Máte čerstvou zkušenost?

2529
12.8.21 09:56

Italie ted

Ahoj,

Vzdy jsem se vyhybala italii v sezone, kor v srpnu, kdy maji i italove dovolene, ale letos to jinak nevyslo a muz chce na tyden tam, nasli jsme apartman 40 min od more a do zutra mame moznost jeste zrusit. Je tam ted hodne orelidneno, vzhkedem k nedostatku ubytovani asi jo, ja z toho mam nervy, tam budou davy co..nemusime byt denne u more, klidne i mesto, budem u boloni, qle urci vylet k mori bude..to bude hlava na hlave co..a co hranice, kolony? Nemate zkusenost ted, dik!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2922
12.8.21 10:24

Vrátili jsme se v neděli, bylo to super, byli jsme u Rimini. Jeli jsme raději neděle neděle aby nejelo tolik lidí, dálnice úplně prázdný a pláže mi taky teda úplně přelidněné nepřišly. Ani se mi nezdálo, že by bylo málo turistů, potkávali jsme hodně Dány a Němce, naopak Čechy minimálně. Ti asi jezdí spíš nahoru k Bibione. Jela bych hned znovu.
Jo a nikde po nás nechtěli vidět žádné testy nic, ani v restauraci, ani v zábavných parcích. Jsou rádi že mají turisty a maj to dost na salámu. Což se dost liší od bububu informacích na novinkách atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
12.8.21 10:43

V Itálii jsme našli krásné místo na severu, kde je minimum lidí, bydlení v soukromí v přírodě, skromná pláž 5 min chůze. Používáme Google navigaci a podle ní vyjíždíme. Takže většinou vyrážíme kolem 22 večer. Zpět si většinou dáváme late checkout a vyrážíme až odpoledne, kdy už jsou všichni v trapu. Nedovedu si představit léto v Itálii 40min od moře 8o To bych tam jela v jinou roční dobu. Přeci jen v tom vedru se člověk rád schladí. Každý den jsme u moře (ale nejsme povaleči, co se sluní), takže se vykoupeme, postavíme hrad a jdem…pak nějaké výlety, večer zase moře. Nerajzujeme po městech, to jen když potřebujeme něco konkrétního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16008
12.8.21 11:35

Garda, vše v pohodě, uvnitř se dodržují roušky, nebyl nikde žádný problém, lidí bylo spíš méně, na čechy jsme naštěstí naráželi sporadicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
12.8.21 12:16

My nejedeme vylozene za morem, spis sibtam jen udelame vylet, nam vedro nrvadi a plazovi moc nejsme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
13.8.21 20:07

Jedeme v pátek do Lignana. Loni tady psali, jak se tam budeme muset registrovat do hospody a nic takového po nás nechtěli. Bylo tam dobře a doufám, že i letos bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.8.21 17:35

Byla sem od 4.8. V Lignanu, lidí jak 💩. Moře čisté, krásně teplo. Bylo super. Nešlo poznat že je nějaký covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.21 13:37

Odjíždím dnes. Ve středu nám cestovka oznámila, že bydlení, co máme zaplacené, není. Italové přeplatili. Namísto krásného, nového apartmánu, máme vybydlenku. Chceme finanční náhradu, prý mám dají 5 %. :mrgreen: A budeme mít zadarmo klimošku, kterou máme zadarmo každý rok. :mrgreen: A nebudeme muset platit závěrečný úklid, který jsme ještě nikdy neplatili. :mrgreen: Neslíbit to vnoučatům, tak je pošlu někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
20.8.21 14:29

@babanci tak to se mi nikdy nestalo. Četla jsem výše že jedete do lignana. Byla jsem tam před 14 dny a super. Je-li jsme parta lidí sice do kempu, ale úplně narváno všude. Čechů minimum.. Hezkou dovolenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.21 14:36

@EEllaaa My jezdíme Lignano nebo Caorle každý rok a letos toto. Snažíme se to neřešit a užít si to i tak. Moje dcera v cestovce pracuje, nyní je na MD, snažila se, co mohla, ale prý tam není volná ani postel. Na to, že s nimi jezdíme 3 x za rok, léta, se zachovali fakt hnusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.8.21 11:25

@EEllaaa Tak jsem se právě vrátila. Krásná dovolená to byla. O kovidu ani vidu ani slechu, lidí všude hafo…prostě normální svět. Počasí krásné, vyperu a pojedeme zas. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16008
29.8.21 11:32
@babanci píše:
@EEllaaa My jezdíme Lignano nebo Caorle každý rok a letos toto. Snažíme se to neřešit a užít si to i tak. Moje dcera v cestovce pracuje, nyní je na MD, snažila se, co mohla, ale prý tam není volná ani postel. Na to, že s nimi jezdíme 3 x za rok, léta, se zachovali fakt hnusně.

Taky nápad, jezdit s cestovkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.8.21 12:32

@EEllaaa Tak jsem se právě vrátila. Krásná dovolená to byla. O kovidu ani vidu ani slechu, lidí všude hafo…prostě normální svět. Počasí krásné, vyperu a pojedeme zas. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
29.8.21 13:30

My se vratili nakonec az ted, bylo to super, zadne kontroly na hranicich nebyly, jen v restauracich kontrolovi test ci ocko. My jsme nakonec dost cestovali, grado, caorle, delta del po, benatky, ravenna, bologna, verona, breschia u lago di garde, milano a zpet pree svycarsko, lichtejnstensko a nemecko, kde jsme pokracovali s nekolika zastavkami. V italii u more lidi dost, ale my chodili tam, kde bylo lidi o poznani mene, ne k slunecnikum a tam uz to slo, jen more proste nic moc, plny ras a pisku, zakalene, ale tp je na severu normalni. Ale jeden tyden teplo kolem 34-35, pak to nastesti spadlo na 30 :lol:

Ubytko jsme hledali booking, airbnb a dalo se najit, i kdyz ne treba uplne v turisticky lukrativnich lokalitach, ale na it venkove 35 min k mori co jinam..u Benatek jsme byli ubytovani 10 min busem od nich, zastavka pred hotelem, campalto se to tam jmenovalo, noc pro 3 67 euro i se snidani. S restauraci, jidlo za 7 e cca, kam chodili mistni hlavne, takze fakt super, celkove ta mista, kde je bylo byla neturisticka a to bylo super, hlavne ten venkov jsem si zamilovala, vsude mistni, turistu nepotkas a na kolech kolen vinic apod zapady slunce..le v benatkach hafo lidi, uz jsem tam byla, takze jsem litovala, ze je se vratili, horko a milion lidi vsude..tak ten dalsi den jeli do delta del po, prirodni rezervace, krasne, ale na vecer dost komaru…lidi zas tolik mi neprislo, primo ve meste jsme spali jen v bologne a milane, jinak vzdy trochu bokem, ale pro nas 30 min nekam popojet neni problem, ale pak se daji najit fakt hezka mista k ubytku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí