Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uvažuji se staršíma dětma ( 11-13) na příští léto Itálii - hory, jezera, Benátky, Verona a zakončit to pár dny u moře. Mně je jasné, že tam budu trpět - nesnáším kilometry písku kam až dohlédneš, lehátka v 50ti řadách, vodu do pasu stovky metrů do moře…
Lze tam najít něco, co se od této představy alespon trošku vymyká?
tak to určitě ne Bibione ani Caorle ani Lido di Jesolo
mně taky vadí těch „50“ řad slunečníků.. nechcete ve stejné vzdálenosti radši na Istrii?? Tam se najdou nádherné mini plážičky, soukromí.. (i když šutry)… a vidět je tam taky co..
a ty Benátky si můžete pak udělat solo jen jako poznávačku, já s holkama v září jedu na tři dny na benátské ostrovy za pár kaček zde https://ceskekormidlo.cz/…strovy-2021/ a dělají i Benátky bez ostrovů samostatně za 2,2tis. ![]()
@Lucy75 píše:tak to určitě ne Bibione ani Caorle ani Lido di Jesolo
mně taky vadí těch „50“ řad slunečníků.. nechcete ve stejné vzdálenosti radši na Istrii?? Tam se najdou nádherné mini plážičky, soukromí.. (i když šutry)… a vidět je tam taky co..a ty Benátky si můžete pak udělat solo jen jako poznávačku, já s holkama v září jedu na tři dny na benátské ostrovy za pár kaček zde https://ceskekormidlo.cz/…strovy-2021/ a dělají i Benátky bez ostrovů samostatně za 2,2tis.
Když to tak dopadne prakticky kdykoli jsem to tak měla původně v plánu.
Nakonec skončíme na Istrii. Ale já už jsem nějak tou Istrií taky nasycená. Jako moře je to bez debat rozhodně lepší. Ale…
Prostě nějak chci tu Itálii- stejnak to moře bude tak na 4 dny, moře je jen doplně, pro mě takové sklidnění na začátek dovolené, pak pláchnu do těch hor, moře nemusí být ani centrálním dějištěm a cílem celé té akce. Ale zas prostě to jídlo, kafe, zmrzka… Itálie je Itálie. A v tomdle mi Chorvati zas nesedí. A hlavně děti tam jezdí s tátou už asi 10 let
@Lama Lama aha, tak po přesycení Chorvatskem doporučuji Kalábrii
jen to fakt bohužel není sever.. nebo aspoň Palmovou riviéru, tam už se dají najít menší rodinnější letoviska.. Itoška ale není má srdcovka, já zas radši to Chorvatsko… a pokud jde o zmrzku, je skvělá tam i tam ![]()
pokud hory - co Slovinsko?? Mrkni na jezero Bohinj a Alpy.. ![]()
@Lucy75 píše:
@Lama Lama aha, tak po přesycení Chorvatskem doporučuji Kalábrii![]()
jen to fakt bohužel není sever.. nebo aspoň Palmovou riviéru, tam už se dají najít menší rodinnější letoviska.. Itoška ale není má srdcovka, já zas radši to Chorvatsko… a pokud jde o zmrzku, je skvělá tam i tam
pokud hory - co Slovinsko?? Mrkni na jezero Bohinj a Alpy..
To už jsme byli. Já fakt už tu Itálii mám v oku pár let, ale vždy něco přišlo před to - právě to Slovinsko, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rakousko… no a už chci na ní dojít. Zas já nejsem velká milovnice válení se u moře, drbat se někam 10 hodin kvuli 4 dnům u moře se mi asi nechce. Ale kouknu na to. Dík.
Já bych jela do Florencie
A potom bych teda zamířila někam na pláž.