Iui a léky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pavlats
6.7.15 08:45

Prednison je kortikoid, který potlačuje imunitu. Pokud máš nějaký imunologický problém (např. protilátky proti embryu atd…), tak zvyšuje šanci na uhnízdění a donošení těhotenství. Bez něj Tvá imunita embryo vypudí.
Vasopirin je na ředění krve, užívá se, pokud máš zvýšenou krevní srážlivost a viskozitu krve - opět v tom případě zvyšuje šanci na zdárné těhotenství (konkrétně na vyživování embrya a plodu).

Edit: otázka je, zda Ti tylo téky nasadili na základě nějakých vyšetření, kde se objevil problém (imunologie, hematologie) - tam by byli asi nezbytné. Nebo Ti je „bouchli“ jen tak od stolu, aby zvýšili šanci - tam bych si asi dovolila se na ně vykašlat.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
6.7.15 09:00

@Attila8 Tak v tom případě bych se přeptala dr. proč Ti ten Prednison nasadila. Přece jen - brát kortikoidy bez nějakého pádného důvodu, není zrovna rozumné. Samozřejmě jsou nemoci, kde „díkybohu“ za kortikoidy, ale brát je jen tak, je špatně.

• Citovat
  • Upravit
18687
6.7.15 09:07

Prednison je na potlaceni imunity a vasopirin na redeni krve, obe ma pomoci uhnizdeni vajicka. Pocitam, ze jsi mela pred IUI nejaka vysetreni a leky jsou predepsany v reakci na jejich vysledky. Vasopirin je druh aspirinu, ja aspirin musim brat dlouhodobe kvuli srdci, stejne jako tisice jinych lidi, brala jsem ho celou dobu tehotenstvi a mam zdrave dite. Prednison berou stovky zen po IUI a IVF a vsechny, ktere znam, maji take zdrave deti. takze za me je tva reakce - bez urazky - dost prehnana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.7.15 09:10

@Attila8 pokud mas takove problemy, mas je resit v ordinaci s lekarem a ne s lidma na netu. Promin, ale nechapu, co tu s nama hodlas vyresit. Kdyz mi neco predepisujou, zeptam se k cemu. Pokud mam strach z leku, zeptam se dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.7.15 09:21

@Attila8 nikdo si na zadne problemy nestezoval. Jak pisu, pokud mas velkou citlivost, i kdyby jen psychickou, musis to resit v ordinaci a ne tady na webu :kytka: pokud leky nejsou nutne a doktor ti nechce vyjit vstric, moznosti na IUI je spousta, hledej lekare, kterej ti bude lepe naslouchat a rozumet. Pokud nutne jsou, nevim, jak jinak to resit, ne vsechno muzes vyresit pestrou stravou. Preju hodne stesti, at vam to IUI vyjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
6.7.15 09:24
@Attila8 píše:
@pavlats aha… jenže já se toho kortikoidu strašně bojím, bojím se ho tak, že jakmile ho strčim do pusy, můj mozek si okamžitě navodí minimálně polovinu nežádoucích účinků :( mám to tak z léky kterých se bojím..

Tvůj problém je, asi ten, že nemáš číst nežádoucí účinky, pak by jsi žádné neměla. Nebo si ber jen tic tac a mysli si že je to lék, zabere, mozek to vyhodnotí jako spávnou věc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.7.15 09:27

@Attila8 pokud nechces odpoved, nepis na net :) podle meho uprimneho nazoru a podle me zkusenosti s umelym oplodnenim je tva reakce prehnana. Myslim, ze te nijak neurazim, ale pokud jsem se te dotkla, omlouvam se. Pekny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
6.7.15 09:32

@Attila8 samozřejmně, proto říkám ať zobeš tic tac ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
6.7.15 10:02

@Attila8 A delali ti imunologicke vysetreni? Z nej by potreba brani obou leku vyplynula. Po prednisonu jsou vedlejsi ucinky, zalezi na tobe, zda k tomu leku budes pristupovat tak, ze ti ma pomoci a nebo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
6.7.15 10:03

@Attila8 Navic oba leky jsou ucinne az po nejake dobe brani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
6.7.15 10:38
@Attila8 píše:
@Cuddy imunologii mi dělali a dr nám říkala že je v pořádku, proto jsem nepochopila proč mi je sestra dávala. je fakt že včera to tam bylo nějaké divoké, dr mi udělala iui a odešla, řekla mi nashledanou a tím to skončilo, sestra jak mě vezla na lůžko na tu půl hodinu tak mi akorát řekla že mám mít dnes klidnější režim nic víc. čekala jsem právě že dostanu akorát ten utrogestan, ten estrimax beru protože jsem 9 DC měla sliznici jen 4 mm a měla by být minimálně 7 mm tak to jsem pochopila, ale proč ty ostatní dva léky jsem hold nepochopila, proč brát a plácat se další a další chemií…

Tak sestra Ti je jen „dávala“, naordinovat je musel doktor. Jinak si asi budeš muset promyslet, co jsi ochotná pro případné dítě obětovat a podstoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
6.7.15 11:04
@Attila8 píše:
Tak jsem si teď za zvědavosti dělala ovu test, protože v pátek jsem si píchala pregnyl a pak už mi utz neděali, myslela jsem že po pregnylu je ovu do 36 hodin a hleďme vyšel mi pozitivní ovu test kde píšou že ovu přijde za 24-48 hodin :lol: co si o tom myslíte?

no ale při pozitivním testu přijde ovu za 24-48 hodin v přirozeném cyklu. Po pregnylu bude test vždy pozitivní déle, je to přece jen větší dávka hormonů, než jakou vyprodukuje tělo (v přirozeném cyklu jde teda o LH ne HCG)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
6.7.15 11:16
@Attila8 píše:
@alenka84 aha asi jo, po pregnylu je prý i těhu test pozitivní, je fakt že ten jsem nezkoušela ani ho doma nemám, ale potěšilo mě to, poprvé v životě jsem měla pozitivní ovu test :D

jj, těhotenský je pozitivní určitě (tak týden až 10 dní) - pregnyl je HCG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
6.7.15 18:30

@Attila8 Prosím Tě, ovulační test po Pregnylu opravdu nedělej. Je to zkreslené! Pregnyl je HCG a ovulační test na HCG reaguje!

• Citovat
  • Upravit
154
22.4.19 20:30

Druhý pokus IUI a léky

Ahoj, mam za sebou první IUI neúspěšně. Ted v květnu chci jit na druhý IUI a dostala jsem léky Metypred a Clostilbegyt. Ma s tím někdo zkušenosti zr to pomůže a druhy pokus by mohl vyjít? Příčina pro IUI je ze mam alergii na sperma. Děkuji za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí