Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj chci se zeptat co je lepší zda zavádět nebo užívat normálně protože sestřička mi říkala že to záleží na mě magistra v lékárně zase něco jiného tak nevím
a ještě jedna otázka ona se MS rozjede po utrogestanu sama při negativním výsledku po vysazení po kolika dnech???? jinak jsem po IUI 2 den a jsem asi to tom utrogestanu jen strašně unavená takže to nějak nehrotím zatím
![]()
Ahoj, s užíváním nevím, ale kamarádce se MS dostavila, i když ho brala, takže pak ho vysadila, páč se zjevně IUI nepovedlo…hodně štěstí ![]()
Zdravím
já utrogestan beru zrovna teď a musím Ti napsat, že je lepší zavádět… nebudeš právě tak unavená! Jinak někomu se MS rozjede i při braní utrgestanu a někomu až po pár dnech po dobrání… a jak to máš jako udělat? Já bych řekla vydržet do termínu MS, testnout a pak podle výsledku buď pokračovat nebo vysadit… já ho beru na udržení těhu, podporuje činnost žlutýho tělíska.
jo aha já jen tak zjištuji zajímá mě to jinak doufejme že to vyjde
a děkuji moc
SOuhlasím, taky bych to viděla počkat a udělat si test a pak (ne)vysadit.
a ty jsi utrogestan brala ? zaváděla nebo uživala normálně??? také jsem takového názoru ale jen zjištuji info
Šári,
je rozhodně lepší zavádět. někomu to ale nedělá dobře a tak to radši polyká.. ale tam je zas svízel s tou unavou, zle od žaludku atd…
pokud ti to nic nedělá anevadí ti to - zaváděj..
pokud jsi po IUI, tak ti řeknou, kdy testovat a když bude test negativní, tak utrogestan vysadit..
on totiž mimojiné utrogestan ms má tendenci brzdit…
jj tak už kvůli unavě začnu zavádět protože to je strašné no pokud by se to povedlo tak bych to i vydržela pro prcka včechno po tolika letech čekání
Já už ho beru skoro 2 měsíce. Gynekolog mi řekl, že je lepší zavádět. Snižuje to vedlejší účinky a mělo by to i líp působit.
Ale já ho mám tedy na udržení těhotenství.
jj už začnu teda už jsem začala protořže ta unava je šílená a uvidíme