Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pokud snažení se o mimi trvá déle než rok pak se muzete obrátit i bez žádanky přímo na CAR kde vám provedou potřebná vyšetření ( spermio, krevni obraz, ultz..) a proberou s vámi možnosti „léčby“ a případně bude-li třeba IUI nebo IVF..
Ohledně místa a čekací doby -asi podle toho kde vám s přítelem bude vyhovovat -mrkni se na recenze,jak daleko máš atd…
Děkuju a jak jim budu dokazivta že snažení trvá déle než rok?
@Mysage87 píše:
Děkuju a jak jim budu dokazivta že snažení trvá déle než rok?
Normálně se tě zeptají. Dokazovat jim ti nijak nebudeš.. ![]()
Nijak jsem nedokazovala…já tedy měla doporučení od urologa v ruce ,ale nemusí být …
Holky děkuju moc se v tom nevyznam a máte s nějakým Car v Praze zkušenosti?
@Mysage87 já chodím do CUBE .. u nás IUI nemělo moc smysl takže proběhlo IVF.. Jsou tam moc příjemní…Na každý CAR najdeš pro i proti. U mě vyhrálo CUBE kvůli příznivému dojíždění,recenzí na příjemný personál a doktory což mohu potvrdit..
Není to předčasné, vždyť se snažíte teprve jeden cyklus. Šance je u zdravého páru, pokud se strefí do ovulace, na otěhotnění asi 20%. Dej tomu čas.
@Adelka951 píše:
Není to předčasné, vždyť se snažíte teprve jeden cyklus. Šance je u zdravého páru, pokud se strefí do ovulace, na otěhotnění asi 20%. Dej tomu čas.
Jak víte, že se snaží jeden cyklus? ![]()
@Mysage87 píše:
Holky děkuju moc se v tom nevyznam a máte s nějakým Car v Praze zkušenosti?
Zadanku mít nemusíš. Možná do státního CARu, ale to nevím jistě. Jinak do soukromých nic mít nemusíš. V Praze jich je spousta, výběr si podle svoji dostupnosti a aby ti sedl aspoň trochu personál. Některá CAR mají třeba ordinaci hodiny i o víkendu. Držím palce ať se brzy zadari. ![]()
Snažíme se krátce,ale přítel je starší,tak nechci dlouho čekat,proto takhle zjišťuji jak to chodí
@Aotearoa píše:
Jak víte, že se snaží jeden cyklus?
Píše to v jiné diskuzi.
Do CARu ve statni nemocnici jsem mela zadanku od sve gynekolozky a ta vedela,ze 2 roky jsem nebrala antikoncepci,dite si prala,takze mi zadanku dala a v nemocnici v caru ji po me taky chteli. Tenhle car v nemocnici jsem pak zmenila na soukromy CAR,Iscare v prazskych holesovicich a tam jsem zadanku nemela a byla objednana za 3 tydny na prvni konzultaci s manzelem. Vyslechnou si nemoci a jine veci a objednaji vas na vysetreni - horm.profil (odber vasi krve),spermio,genetika,imunologie,ultrazvuk,pruchodnost vejcovodu a pak doporuci lecbu. Nejdrive mi doporucila doktorka IUI a to jsem podstoupila 4× a vse bylo placeno pojistovnou a pak jsme sli do IVF a to uz jsme platili. Kazdopadne naprosto super sestricky i doktori,vysledky testu max do tydne,nadherne prostredi a ja mela problemy s imunitou a maji tam i super doktorku na reprodukcni imunitu a diky ni a iVF jsem nyni ve 20tt. Byla jsem navic velmi prijemne prekvapena,ze i kdyz chodim do soukromeho caru,tak po vsech vysetrenich bych otehotnela inseminaci nebo prirozene,tak nic neplatim. Myslela jsem,ze budu v soukromem caru platit za kazdou konzultaci,ale nikoliv a to jsem pravidelne dochazela na uktrazvuky kvuli ovulaci a na konzultace a testy na imunilogii.
DRZIM PALCE!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.