Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, odpovím jen to, co mě jako první napadlo. Čekali právě kvůli tomu, že jsou horší spermie, zda se budou embrya vyvíjet nebo ne. Aby ti je nedávali zbytečně. Co si budeme, statisticky je nejlepší dávat pouze kvalitní embrya a i ta se ne vždycky chytnou. Na druhou stranu chápu že když jsi měla pocit, že je to správně to zkusit, tak je fajn, že jste do toho šli.
Teď jsem příspěvek obnovila a třeba se ti ozve i někdo jiný s většími zkušenostmi ![]()
Do ČR jezdi spousta cizincu právě proto, ze je u nas legislativne dovoleno nechat vyvýjet embria tolik dní mimo tělo. Zabrání se tak spoustě zbytečnych transferů. Jsou spatne jen spermie nebo i vajicka? Nevyčerpávala bych tělo zbytečnými zákroky a prostě sla do dárce…
Pokud je problém ve spermiich, tak se přestaňte týrat zbytečnými pokusy a přijměte fakt, že je manžel neplodný a jděte do dárce ![]()
Ahoj holky..
Chci se s vámi podělit o naši zkušenost.
Přítel po operaci Mesa/tese, spermie našli,
5 den kultivace se přestali vyvíjet a 6 den je vyřadili z kultivace takže znova další cyklus, oplodnily 6 mých dalších 6 vajíček a poslední vzorky přítelových spermií které jsme měli. 3 den kultivace to vypadalo tak … 1×10 buňek a další embrya 1×8,1×7,1×6, 5 den kultivace se nedostali do stadia blastocysty ale pořád se prostě snažily, tak sem se rozhodla 6 den což byl dnes si nechat transferovat jedno embryo 10 buněčné snížené kvality, s tím že jsem si vědoma že tam není nějaká šance ale měla jsem prostě takový pocit že to udělat mám. Doktoři nám dávají 0 šanci a prý to odejde už z menstruací kterou mam mít cca za 10 dní, dnes se na nás dívali jako na úplne blázny ze jsme do toho šli, nedali mi ani žádné léky jako třeba utrogestan, mela jsem hodně vysoký progesteron po odběru vajíček před 2 týdny, prý jsem nebyla připravena na transfer apod, ale zaráží mě po otázce kterou jsem doktorovi dala že na co čekali do 6 dne když se zavádí i buněčné embrya běžně, gor když je přítel po operaci a spermie jsou pomalejší. Mrzí nás to že to dopadlo tak ale snad máme ještě naději že to embryo zvládne.
První ivf cyklus vypadal tak že se z 16 mých vajíček oplodnili 4,