Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nikinka 123 do fn jsem presla z jineho car, kde za leky chteli doplatek 7000, celkem nam to tam spocitali na 30000. Ve fakultce se plati jen nadstandarty, proto jsme platili jen icsi a pk. Mrazit nebylo co. A ano, mela jsem et dvou blastocyst, jedna se uchytila ale bohuzel nevydrzela. Jak pise @Cuddy radeji bych ozelela ty hory a sla do nejakeho nadstandartu, ona ta stimulace je pro telo fakt zahul. Ono ani uspesne ivf neni zarukou narozeni ditete.
@nikinka 123 Pises tedy, jak kdybys nebyla z hor, ale z Marsu. Bohuzel tomu vubec nerozumim.
@Cuddy píše:čemu nerozumíš? máme super moc dobrý spermiogram a horm. profil proto nechci pcsi ani icsi ale necháváme si zamrazit embrya platíme za to 5000kc nevím na jak dlouho se muzou nechat zamrazené dále než mi je tam vloží když teda by mi nevyšel první pokus pak se platí transfer ale druhého pokusu a ted jen 5.10 mi budou předepsaný léky injekce tak doplatek na ně tod vše a při kažém pokusu si nechávám vložit dva eembrya i při druhém
@nikinka 123 Pises tedy, jak kdybys nebyla z hor, ale z Marsu. Bohuzel tomu vubec nerozumim.
@nikinka 123 píše: čemu nerozumíš? máme super moc dobrý spermiogram a horm. profil proto nechci pcsi ani icsi ale necháváme si zamrazit embrya platíme za to 5000kc nevím na jak dlouho se muzou nechat zamrazené dále než mi je tam vloží když teda by mi nevyšel první pokus pak se platí transfer ale druhého pokusu a ted jen 5.10 mi budou předepsaný léky injekce tak doplatek na ně tod vše a při kažém pokusu si nechávám vložit dva eembrya i při druhém![]()
a doktor jinak nechce nic jiného zpoplatnit takže není to zas tak strašné ![]()
@Cuddy ona slecna asi chodi do gyncentra, protoze nikde jinde by takovyto postup nedoporucili. @nikinka123 o ketu zatim ani nepremyslej, protoze pravdepodobnost ze se vam oplodni tolik embryjek, je opravdu minimalni.
@nikinka 123 no a jak dlouho se snazite, ze jdete s takovyma supervysledkama na ivf?
@JanduleD Ja chapu, ze pro nekoho ty doplatky mohou byt velke a tak radeji zacne zkouset od nejjednodussich metod. Ale musi se zohlednit predevsim to zdravotni hledisko a podstupovat stimulaci co nejmene krat. A icsi a pk jsou jiz takovym nejakym standartem, byt placenym, i s dobrym spg.
@JanduleD píše:
@nikinka 123 no a jak dlouho se snazite, ze jdete s takovyma supervysledkama na ivf?
dva roky no to máme teda a jsme za to rádi ![]()
@Cuddy píše:
@JanduleD Ja chapu, ze pro nekoho ty doplatky mohou byt velke a tak radeji zacne zkouset od nejjednodussich metod. Ale musi se zohlednit predevsim to zdravotni hledisko a podstupovat stimulaci co nejmene krat. A icsi a pk jsou jiz takovym nejakym standartem, byt placenym, i s dobrym spg.
no uvidíme my to co chceme takhle
@Cuddy ja bych si priplatila i picsi, jenze to nam vzhledem k mrazenym spermiim nedoporucili. Ted k icsi a pk budem davat primovision, jinak uz nevim cim jeste zvysit sanci. Pokud je treba naskudlit prachy, tak bych s dobryma vysledkama zkousela iui a ivf uz poradne, fak minimum je icsi a pk. My meli paty den 2hb, tri kompaktujici moruly a snehulak neni.
@JanduleD píše:
no ale furt nevím když si nechavame zmrazit 1 pajetu embryek za 5000kc jak dlouho si je muzeme nechat tam na další pokusy
@nikinka 123 a kdyz vam to nevyjde, bude te cekat druhy pokus ivf. To si zas zaplatis toto same? ![]()
@nikinka 123 no, myslim ze tech 5000 usetris… Embrya se muzou mrazit asi 5 let, ale jista si nejsem.