IVF 2016 Reprofit Brno

1415
2.3.16 14:53

IVF 2016 Reprofit Brno

Čau holky, je tu někdo, kdo se stejně jako já chystá letos v Reprofitu v Brně podstoupit IVFko? Budu ráda, když to budu mít s kým probírat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56
7.3.16 15:48

Ahoj v únoru jsme přestoupili do reprofitu, s tím že podstoupíme ivf, už jedno ivf máme za sebou neúspěšný bez žádných mrazáčku v Repromedě. Zatím nám s manželem nic zásadního nenašli, teď jsem v reprofitu byla odběrech hormonálního profilu a amh a vše v normě. Tak teď čekám co dál, přijde mi že to trochu tam vázne a trvá domluva hlavně řešením přes e-maily. máte někdo zkušenosti a ke komu chodíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
7.3.16 22:17

@janee.j Ahojky, taky jsme chodivali 2014 do Repromedy, ale nelibilo se nam tam, tak jsme na 1ivf sli na obilňaku a bihuzel taky neuspech bez mrazacku. Z Reprofitu mame oba a manzelem vyborny pocit…myslim, ze jsme se konecne poprve dali tou spravnou cestou, nejak to tak na me pusobi. Chodime k Dr. Vranovi a je pravda, ze na e-mail mi ani po tydnu neodpovedel. Ale po telefonu je komunikace vyborna i s recepci.
Tak dej urcite info, az budou nejake novinky…
Ja za tyden budu volat o vysledky imunologie a cekame na schvaleni pojistovnou cca jeste 2tydny, pak jdem hned do druheho ivf, tak se tesim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.16 22:33

Ahoj holky, v únoru jsme přešli k Reprofitu (předtím Repromeda), během 14ti dní výsledky spermio - špatná morfologie, a mé vyšetření imuno a štítné žlýzy - ok, takže máme doma základní tašku injekcí a píchání začne při začátku MS (cca do 10ti dní).Ani nevím, jestli se víc těším, nebo bojím, že to nevyjde. Všude v diskuzích čtu o „schvalování pojišťovnou“, nás se nikdo neptal a schvalování jsme nepodstupovali, Dr. jen oznámila, že to na pojišťovnu nahlásí a tím to brala za vyřízené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
9.3.16 09:40

@zelenazabicka ahojky, jee tak to uz mas za chvilicku ten zacatek stimulace…b :( budu moc drzet palecky a asi i hodne vyzvidat, jaky je prubeh ;). Jak dlouho trvaly vysledky imunologie prosim? Ja na ne prave cekam…S tou pojistovnou si myslim, ze by to nemel byt zadny problem, oni podle me proste jen musi vypsat nejakou zadanku a zrejme chvili trva, nez jim to pojistovna posle zpatky orazitkovane…podle me pouze administrativni zalezitost..ale taky bych v tom nevidela zadnou vedu. Ten zakladni balik leku je cely hrazeny pojistovnou nebo za to rovnou neco platis? Ale kazdy ma asi v tom balicku ruzne leky, ze? Stimulce je individualni u jazde z nas, bych rekla…
Moc diky za odpovedi, zavidim ti, ze uz budes stimulovat…snad me to taky utece. Jo a jeste jakeho mas doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
15.3.16 20:01

Holky, tak my už máme schváleno od pojištovny a opravdu nebyl žádný problém jen to trvá zhruba 3 týdny, a zítra si jdu pro taštičku plných léků taky, po telefonu mě řekli že ted platit nebudu, takže nás to čeká později.. a už jen začít ze stimulací.. aj se těším hlavně se něco začně dít.. je ale mazec že jsme se zatím sešli ze špatnýma zkušenostmi s repromedy, tak snad ted nám bude přáno :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
17.3.16 16:58

@janee.j Jéé tak paráda! Takže čekáš na MS a hned pak začneš, jo? Prosím dávají nějaké instrukce u toho předávání léků? A Ještě dotázek, ohledně toho, že to pojišťovna odklepla ti volali sami nebo jsi musela ty volat jim?
U mě to budou až příští středu 3 týdny od toho co zažádali, takže doufám, že jakmile přijde další MS, tak už taky začnu.
Sdílím tvé nadšení, hlavně, aby se zase něco začalo dít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.3.16 13:21

Ahoj u předávání léku ti dají instrukce jak to bude probíhat, ukažou jak aplikovat injekce případně další léky…o pojištovně jsem se informovala sama přes email.. já si myslím že určitě následující budeš už taky stimulovat… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
27.3.16 21:00

@janee.j tak ja zkusim hned v utery zavolat, protoze uz to jsou 3 tydny a zatim mi nevolali. Tak diky za info. A ty uz stimulujes nebo porad cekas na MS? Jake priplatkove metody budes volit k IVF? My ICSI+PK rozhodne a premyslim o PICSI a (asist. hatching)…ale manzel moc nic dalsiho priplacet nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
30.3.16 14:43

Ach jo, tak zjisťuji, že na E-maily pan Dr. Vrána evidentně vůbec nemá čas, nechápu, proč mi na sebe nedal rovnou telefon.
Snažím se dopátrat, zda nám pojišťovna odklepla IVF a zda Imunologie dopadla v pořádku a po mejlech se to teda nedaří, už jsem psala i na recepci…no když mě ani z recepce nebudou do pátku reagovat, tak tam zavolám…ale mám úplnou hrůzu z toho martiria, kdy holčiny v jiné diskuzi si dost stěžovaly na informovanost nás pacientů a toho, že fakt není možné se dovolat doktorům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.3.16 20:33

Ahojky, s emailama je to u nich hodně špatný a když jsem se po telefonu ozvala tak řekli že nemají jen mě, tak jsem z toho byla dost špatná… no ještě čekám na MS ale snad brzo dojde jak na potvoru si dává na čas:-) no PICSI jsme měli poprvé a jen jedno vajíčko nám zůstalo tak nemůžu posoudit uvidím co nám poradí, moc se mě dávat taky navíc nechce zas na druhou stranu kdyby to bylo jistější proč ne, což není nikdy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
31.3.16 12:42

@janee.j ahojky, taaak mám konečně zprávy, po té co jsem naspala mejlík přímo na recepci, tak se mi pan Dr. Vrána ozval, s tím, že v době, kdy jsem psala E-maily jemu, tak už byl na dovolené a že měla chodit automatická odpověď o jeho nepřítomnosti a že v takových případech se příchozí E-maily rovnou mažou, takže skutečně žádné ode mě nedostal…tak jsem mu jen napsala, že mě bohužel ta automatická odpověď nepřišla ani jednou.
Nicméně dneska mě tedy zásobuje jedním mejlíkem za druhým a samé dobré zprávy, Imunologie dopadla dobře, i když mám nějakou leidenskou mutaci, což je blbá srážlivost krve, ale že to pohlídají a ještě jeden gen byl nějak zmutovaný, že pro IVF to není žádná překážka a že mi k tomu na os. návštěvě řekne více…
A teď před chvílí psal, že dostal zprávu, že od pojišťovny to máme také schváleno…takže jupííí, má mě kontaktovat nějaká jeho kolegyně Motalová s dalšími instrukcemi. Juchůůů! Já mám takovou radsot, že bud moct začít hned od dalšího cyklu.
Budeme tak třeba chvilku od sebe, to bude fajn…já jsem vždycky ráda, když ěco takového můžu podstupovat s někým společně :)
Jinak jak píšeš, že si MS dává načas, já ji při prvním IVFku taky dostala snad dokonce o 10 dní později, dokonce mi ji pak vyvolávali agolutinem, Dr. mi tenkrát říkala, že je to psychikou…tak přeju, ať došupajdí co nejdřív.
Já ji očekávám za 14 dní…

Já právě s tím PISCI váhám…Dr. Vrány jsem se na to ptala a neříkal, že by to u nás bylo nezbytně nutné, ale samozřejmě to pomoct může, ale že u manžela s jeho spermiogramem bychom otěhotněli i přirozeně, nebýt těch mých problémů…takže možná je to fakt zbytečný…:(
A co si myslíš prosím o tom asistovaném hatchingu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
31.3.16 14:39

Takže super to jsou skvělý zprávy :potlesk: no já nakonec včera začala pomalu MS a dnes to vypuklo tak jsem si radši volala jestli mám píchat až zítra a nebo už dnes takže dnes první píchanec zamnou a příští uterý hurá na utz jsem zvědavá jak se mě budou tvořit minule jsem měla hrozně dlouhý protokol tak snad tentokrát to bude jiný… jinak o ast hatch slyším poprvé a to od tebe, mrkla jsem na to a vypadá to zajimavě, ale myslím že na to půjdu případně když se nezadaří ted tím nejednodušším způsobem a pak teprve budu zkoušet ostatní možnosti.. samožźřejmě děkuju za tip poptám se i doktora na to…
ted tak pročítám a nějak si nejsem jistá vám našli nějaký zásadní problém???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
31.3.16 15:05

@janee.j
Tak mi právě volala ta Dr. Motalová (mimochodem velice příjemná!) s instrukcemi a domluvila jsem se, že si hned zítra ráno přijdu pro léky :) juchůů. Akorát u mě ta MS opravdu přichází v úvahu nejdřív 11.4. a spíše 14.4. ji očekávám…
A tobě gratuluji k začátku stimulace a mooc držím palečky, klidně piš, jaký je průběh, jak se cítíš apod.. :hug:
A jinak u mě dodělávali ještě test na Imunologii ta dopadla v pořádku a na Hematologii kde zjistili nějaké dvě mutace, které mi teď Dr. vysvětlila, že se jedná o špatnou srážlivost krve a že je potřeba při IVF na to brát zřetel, protože by to mohlo způsobit potrat, tak že k lékům vyfasuji prostě jen injekce navíc na ředění krve, které si stejně jako ostatní léky budu píchat do břucha…ach jo…ale údajně to předepisují téměř každé druhé pacientce, takže si z toho nemám dělat hlavu.

Jinak asi to opravdu taky zkusíme ještě i při tomto druhém pokusu s minimem nákladů…ale o tom PICSI a asistovaném hatchingu jsem trošičku pořád přemýšlela, tak mě zajímal i názor někoho jiného, takže díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
1.4.16 20:08

Tak to bud opravdu v pohode protoze s krvi mam to stejny takze vecer picjam druhou injekci ale to jsem delal;-)a uz u prvniho pokusu.. jinak te chci upozornit dej si pozpr a hlavne se zeptej zda to hradi pojistovna protoze tto injkce bez pojstoji 1800 ja se ozvala ze to mam hematologie tak me to v reprofiti napsali bez hradi prijence a doplacela jsem je 16 kc brala jsem to v lekarne hned tam..jednodise kdyz ti napsali recept rovnou na hemat mascto proplaceny poj kdyz ti to budou.psay v reprofitu tak se hned ozvu;-) jo a promin za hrubky pisu to s telefonu:-P:-P
takze nic vaznyho vam taky nenasli.. urcite budu davat infa jsem rada ze to mam s kym probirat a hl kdyz bi. o co clovek zaziva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.