Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pálavička Tak třeba tě tvé tělo mile překvapí
![]()
Jsem z Liberecka, co ty?
@Gracetheworld fakt 😃 ja taky 🙂 no bylo by to hezký kdyby ano 🙂 budu doufat 🙂
Ahoj dámy ![]()
Já dnes dopoledne měla OPU v 1.IVF
Z 16 folikulu bylo jen 5 vajíček. Zítra se dozvíme kolik se jich povedlo oplodnit a každý den info kolik se jich správně vyvíjí.
Tak jsem z toho byla trošku zklamaná, že mám tak málo vajíček.
Jinak stimulace proběhla bez problémů, jen jsem byla unavenejsi.
Narkoza (moje první) byla v pořádku, hezky jsem se prospala a na dospavacim pokoji dospala. Odcházela jsem v pohodě po svých ![]()
Doma jsem taky ještě spala, tak nevím co budu dělat večer ![]()
@Messi23 Ahojky, tak doufám, že se jim pěkně daří 😍 já mám hodně nízké AMH takže budu ráda alespoň za jedno/dvě.. budu začínat v dubnu se stimulaci poprvé tak se toho začínám bát. Takže injekce si zvládala v pohodě?
Ahoj holky. Ja mela v patek ultrazvuk, zatim 11 folikulu a v pondeli mam kontrolu a naplanovani odebrani vajicek. Stimulace zatim dobri, vcera jsem mela poprve Orgalutran a ten teda bolel, potfora.
Ahooj, ohledně ivf klinik, metod, co dělat atd. jsem teď narazila na docela zajímavý web, tak sdílím: https://ivfmapa.cz/ ![]()
Za jak dlouho jste kdo šel řešit svoji nebo partnerovu neplodnost, tedy po jak dlouhé době co to nešlo přirozenou cestou je dobré začít hledat odbornou pomoc?
@Pavlecka77 píše: Více
Záleží na tom kolik ti je. Pokud pod 33, tak bych tomu nechala ten rok. Dřív se s tebou totiž stejně gynekolog bavit nebude. Ten rok snažení se totiž u normálního zdravého páru považuje za normální. Pokud už je to ale víc přes 30, tak z mých zkušeností bych to začala řešit klidně už po 6 měsících, kdy si myslím že by bylo dobré se nechat vyšetřit a pokud se nepřijde na žádný velký problém, tak to klidně ještě dalších 6 měsíců zkoušet než se to začne nějak řešit s lékaři.
My jsme se snažili skoro rok a půl (tehdejší gynekoložka to se mnou moc řešit nechtěla), jen abychom pak přišli na to, že se celou dobu snažíme prakticky zbytečně, protože manžel má fakt špatný spermiogram a jinak než přes IVF to nepůjde. když se ohlédnu zpět, měla jsem víc tlačit na vyšetření už po tom půl roce, ušetřili bychom si tak hroznou spoustu času.
My jsme IVF podstoupili minulý rok a nakonec jsme šli na IVF Kliniku Zlín. Byla to pro nás první zkušenost a musím říct, že tamní přístup hodně pomohl zmírnit ten stres, co člověk kolem toho má. Hlavně jsme měli pocit, že se opravdu snaží hledat řešení na míru a nejedou jen podle šablony. Držím palce, ať vám to vyjde hned napoprvé – vím, jaké je to čekání.