Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jsem tu nová a moc se tady ještě neorientuji a tak jsem založila nový dotaz.
S manželem chodíme na IVF. Já jsem zdravá, muž má špatný spermiogram.
Mám za sebou 2 potraty v 5 tt a dnes 3. potrat v 7tt.
Imunologii, hematologii, genetiku všechno máme hotové a v pořádku. Embrya jsou také zdravá.
K tomu beru vždy Estrofem 1-1-1 a Utrogestan 2-2-2.
Nikdo mi není schopen říct, proč se embrya přestanou vyvíjet a následně potratím.
Je tu někdo kdo má podobné zkušenosti a na něco přišli, co by se tak dalo ještě udělat?
Už mám celkem pocit, že se miminka nedočkáme.
Děkuji za odpovědi. ![]()
Aha, nedělali. Takže píšu si a na kontrole si o ní řeknu. Děkuji ![]()
@Okl píše:
Aha, nedělali. Takže píšu si a na kontrole si o ní řeknu. Děkuji
Nejspíš ti ji dělali při odběru vajíček. Aspoň na klinice, kde jsem byla já, to byl standardní postup.
Já se zeptám jak budu na kontrole. Mám jít v pondělí. ![]()
Na jednu stranu by bylo fajn, kdyby ji udělali a nic tam nebylo. Ale na druhou stranu, třeba tam je problém. Uvidím co mi na to řeknou.
Můžeš ještě zkusit nechat imunologii dovyšetřit u doktorky Malíčkové. U nás je to špička a často přijde i na to, co u běžného vyšetření nezjistí.
Máš imunologii u Malíčkové? včetně NK buněk? To jinde moc nedělají…
Já jen vím, že máme rozsáhlejší imunologii a celkem dlouho jsme na ní čekali.
@Okl píše:
Ahoj,jsem tu nová a moc se tady ještě neorientuji a tak jsem založila nový dotaz.
Děkuji za odpovědi.
S manželem chodíme na IVF. Já jsem zdravá, muž má špatný spermiogram.
Mám za sebou 2 potraty v 5 tt a dnes 3. potrat v 7tt.
Imunologii, hematologii, genetiku všechno máme hotové a v pořádku. Embrya jsou také zdravá.
K tomu beru vždy Estrofem 1-1-1 a Utrogestan 2-2-2.
Nikdo mi není schopen říct, proč se embrya přestanou vyvíjet a následně potratím.
Je tu někdo kdo má podobné zkušenosti a na něco přišli, co by se tak dalo ještě udělat?
Už mám celkem pocit, že se miminka nedočkáme.
Byla jsem u masera na odblokovani panve a piju horcik, abych nebyla v tenzi. Mojzisovou cvicis?
@Okl ahoj, zkus imunologii u dr Malíčkové, mám za sebou 4potraty a pak dítě po ivf s pgs, pak potrat po ivf s pgs, pak dr Malíčková, léčba a jsem v 15tt. Umě protilâtky vyskakují i podle toho v jakém jsem tt, tělo se prostě snaží zabít, ale léky naštěstí fungují. Před dr Malíčkovou jsem měla imuno jinde a nějak moc to nikdo neřešil. Nebýt dr Malíčkové tak už těhotná nejsem
@Okl píše:
Já jen vím, že máme rozsáhlejší imunologii a celkem dlouho jsme na ní čekali.
No u dr Malíčkové se na výsledky tak dlouho nečeká. Taky jsem furt říkala, že imuno mám, no měla jsem půlku a hlavně s každým těhotenstvím se prý imuno může změnit, posílit, vyvíjí se