Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já jsem taky nevěděla jak řešit ty neschopenky a časté návštěvy Dr. Pod 2. neúspěšném pokusu jsem se rozhodla šéfovi říct pravdu a vůbec toho nelituji…Zná moji situaci a nyní mu jen oznámím, že si potřebuji odskočit k lékaři. Nevyptává se mne na otázky typu „zda už je to lepší“ apod…což mě teda dost stresovalo…no a když se rozhodnu jít do dalšího pokusu, tak mu to prostě jen oznámím a mám v tomto klid..
Někdy je opravdu lepší říct pravdu, než se stále vylhávat a sobě přidělávat problémy…Trošku jsem mu i vysvětlila čím procházím - píchání injekcí, narkozy, stimulace apod.. řekl, že mě chápe, že mi přeje at se to co nejdříve podaří a že kdybych měla problémy v práci, tak at za ním příjdu…
Ostatní kolegové samozřejmě nic neví a zda se něco domnívají, to je mi úplně jedno… Člověk má dost psychické zátěže z toho, že se nedaří, tak proč se stresovat ještě „dalšími věcmi“…
Mafinna píše:
Ahoj holky,potřebuji poradit, jak se vyhnout neschopence popř. jak ji zdůvodnit v práci. Měla jsem již jednou neschopenku při minulém ET, která se pak díky těhu protáhla na 6 týdnů…byla na jinou diagnózu a stejně si hodně lidí myslelo, že jsem těhotná nebo, že jsem po umělém. Teď při dalším pokusu na podzim, bych se raději neshcopence vyhla. Mám pocit, že bude všem jasné, že jdu na umělé…máte někdo podobnou zkušenost a jak jste to vyřešily?
Pokud se chceš neschopence vyhnout, jednoduše ji odmítni. Já to ze třech transferů udělala 2×, pokaždé jsem z ET jela do práce (pohoda kancelářská), chodila do ní úplně normálně a pokaždé jsem otěhotněla. Na rozdíl od cyklu, kdy jsem si tu PN vzala a flákala se doma ![]()
Někdo to taky řeší tak, že si třeba na první týden vezme dovolenou a pak se vrátí do práce. Nemusí to tam vědět, pokud necheš a máš pocit, že by pro to nadřízení a kolegové neměli pochopení.
Pokud máš nenáročnou práci, tak to třeba jde nebrat si neschopenku. Taky bych si to bývala raději nechala pro sebe, ale ty dost časté návštěvy v centru se nedají dlouho obelhávat. Řekla jsem pravdu a mám kvůli tomu v práci takové problémy, že snad dám výpověď.
Bohužel nám IVF nevyšlo a dnes se vracím znovu do práce a jen ta myšlenka mě dohání k slzám ![]()
Janina201 píše:
Pokud máš nenáročnou práci, tak to třeba jde nebrat si neschopenku. Taky bych si to bývala raději nechala pro sebe, ale ty dost časté návštěvy v centru se nedají dlouho obelhávat. Řekla jsem pravdu a mám kvůli tomu v práci takové problémy, že snad dám výpověď.
Bohužel nám IVF nevyšlo a dnes se vracím znovu do práce a jen ta myšlenka mě dohání k slzám
Tak to je mi líto, že ti v práci dělají kvůli toho problémy. Já jsem v práci 5 let a když jsem jim to řekla, tak se zachovali úplně suprově..Kéž by se takto zachoval každý zaměstnavatel…
Janina201 píše:
Bohužel nám IVF nevyšlo a dnes se vracím znovu do práce a jen ta myšlenka mě dohání k slzám
Dobrý den chtěla jsem se zeptat když dostanu neschopenku od caru po ivf a chci nadále zůstat na rizikovem těhotenství jak je to s přechodem na obvodní gynekologii ukončuje se ta současná a na ginde dostanu novou nebo se to jen převede diky za info
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla jsem se zeptat když dostanu neschopenku od caru po ivf a chci nadále zůstat na rizikovem těhotenství jak je to s přechodem na obvodní gynekologii ukončuje se ta současná a na ginde dostanu novou nebo se to jen převede diky za info
U mě se převáděla.
U me se také převaděla, kdyz me CAR propustil od nich…
hlavne neukončovat!!! prisla by jsi o penize ![]()
Holky moc vám děkuji za rady měla jsem 28 vajíček tak snad to vyjde zítra si mam volat kolik se jich chytlo a už to čekání nemůžu vydržet ![]()
@Danielka 2 drzim
ja mela jen 6..zavedla 1embryo a na štedry den rodim
drzim palecky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.