IVF a problém s neschopenkou

35
11.7.11 20:17

IVF a problém s neschopenkou

Ahoj holky,
dnes jsem byla na odběru vajíček a automaticky mě vystavili neschopenku. Doktor mě ji nabízel už minulý týden, ale já jsem nechtěla.
Protože mám docela fyzicky náročnou práci a dost se tam i stresuji, řekla jsem si, že odedneška ji chci určitě, ikdyž vím, že si ji někdo bere až od transferu.
Taky si neumím představit, kde bych si tam v poledne zaváděla Utrogestan a 15min ležela a klidu 8-o .
Sestřička mě automaticky vypsala neschopnost na místo mého bydliště, ale my jsme si plánovali, že hned po transferu odjedeme z města na chalupu. Přítel si vezme dovolenou a budeme v klidu a bez stresu někde, kde budu jen odpočívat.
Máme v bytě strašný horko a hluk od silnice a parkovišť a tak jsem se těšila, že to čekaní na // strávíme spolu a vklidu.
Nějak jsem nedomyslela, že budu mít vycházky jen 2hod ráno a 2hod odpoledne a že se teď skoro 3 týdny nehnu z domu :-(
Když jsem to naznačila sestřičce, moc vstřícná nebyla a řekla, že by to byl velký problém to teď přepsat :-?
Navíc bychom byli stejně do transferu normálně doma až pak odjeli a neschopnost mám odedneška.
A tak jsem teď dost zmatená a zklamaná, protože pokud se to nepovede a já pak nastoupím znovu do práce, dovolenou už pak nedostanu a přítel taky ne :-(
Chci se jen zeptat, jestli jste někdo řešil něco podobného.
Bohužel mám dost velkou pravděpodobnost, že na mě můj šéf pošle kontrolu (moje rozhodnutí mít miminko nese víc než naštvaně).
Děkuji za případné odpovědi

Příspěvek upraven 11.07.11 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
11.7.11 20:32

Mělo by se dát domluvit s lékařem, který ti neschopenku vystavil, na „přechodném“ bydlišti - jako místě, kde se budeš zdržovat (ta chalupa musí mít nějaké popisné číslo, asi i zvonek, pokud máš napsané nějaké vycházky, musíš je dodržovat i tam a musíš být „dostupná“ pro pracovníky kontroly).
Počkej na ten transfer a domluv se s lékařem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
11.7.11 20:41

Já jsem taky byla na neschopence a když jsem potřebovala někde odjet nahlásila jsem to doktorce a ta si udělal poznámku jenom do karty. Říkala, že pokud se tam nechci zdržet měsíc a déle je zbytečné to hlásit na sociálku nebo zaměstnavateli a pokud by mi někdo přišel na kontrolu mám jí zavolat a ona jim zdělí, že jsem měla povolenou změnu pobytu :palec:
Zkus se na to poptat…v tuhle chvíli opravdu hlavně potřebuješ klid a né stresy s nějakými kontrolami :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.7.11 20:47

Děkuji za reakce :-)
Neschopenku mě přinesla sestřička už na pokoj vyplněnou. S doktorem jsem pak už vůbec nemluvila. Taky si myslím, že by to neměl být problém. Budu tam odpočívat jako doma a dodržovat vycházky, ale budu tam s přítelem a v klidu a tichu „venkova“.
Tady ve městě zavřená se akorát zblázním z toho čekání :-( Není podle mě nic lepšího než být někde, kde budu mít opravdový klid a pohodu.
Proberu to s doktorem až půjdu na transfer, ale sestřička mě řekla, že když už je to jednou napsaný na moje bydliště změnit to nejde. Byla dost nepříjemná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
11.7.11 20:49

Neschopenka se dá přepsat na jiné místo pobytu, je to jako vše hlavně o ochotě, protože samozřejmě oni s tím mají práci navíc, že :-?
Jinak po Utrogestanu když po denní dávce neležíš, svět se nezboří, já tu prostřední normálně zavádím v práci a funguju docela obstojně, trochu víc to vyteče, ale nic se neděje. Ale jsem v kanclu, to spíš abyses nestresovala, kdyby ti to ne pokaždé vyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
11.7.11 20:52
Ono ta změna je docela složitá takže se jim to nechce dělat :pocitac: :pocitac: , ale zkus ze zeptat jestli si to prostě nepoznačí jenom k sobě do karty kdyby opravdu přišla kontrola tak ať si nějak jištěna :palec:
Budu držet pěsti k // :kytka:
Janina201 píše:
Děkuji za reakce :-)
Neschopenku mě přinesla sestřička už na pokoj vyplněnou. S doktorem jsem pak už vůbec nemluvila. Taky si myslím, že by to neměl být problém. Budu tam odpočívat jako doma a dodržovat vycházky, ale budu tam s přítelem a v klidu a tichu „venkova“.
Tady ve městě zavřená se akorát zblázním z toho čekání :-( Není podle mě nic lepšího než být někde, kde budu mít opravdový klid a pohodu.
Proberu to s doktorem až půjdu na transfer, ale sestřička mě řekla, že když už je to jednou napsaný na moje bydliště změnit to nejde. Byla dost nepříjemná :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.7.11 21:09

Mám na tohle blbou práci, fakt si neumím představit, že bych si tam někde zaváděla tablety. Od rána do večera jsem na nohách, na sváču máme tak 5min. Je tam i dost fyzické práce, takže jsem ráda, že už jsem odedneška doma.
Navíc ta atmosféra mi tam moc nepřidává - bohužel jsem si dovolila chtít miminko a jim se to teď „nehodí“ :zed:
Zkusím to domluvit s doktorem, nabízel mě neschopenku už dávno před odběrem, tak snad bude vstřícný.
Vždyť se nejedu válet k moři :-) jen chci vypadnout z rušného města…
Holky a děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12922
11.7.11 21:18

Teoreticky se dá místo pobytu na neschopence přepisovat třeba 10×.
Ale někteří doktoři to nechcou dělat, přestože na to máš právo.
Mě to taky jeden odmítl udělat(na rekonvalescenci by mi to fakt neškodilo, měla jsem zlomenou ruku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.7.11 15:39

Ahoj holky,
tak mám po ET a vše dopadlo dobře. Byla jsem dost nervózní z té neschopenky, ale vše se vyřešilo.
Na starosti mě měla jiná sestřička než minule a ta je úplné Zlatíčko :-D
Když se mě ptala jestli už mám neschopenku, tak jsem jí řekla, že ano, ale že bychom chtěli odjet na jiné místo než tam mám uvedené. Řekla, že to není žádný problém a po transferu přinesla papíry.
Vůbec jsem se nemusela domlouvat s doktorem.
Stačilo jí nahlásit adresu pobytu a přesně od kdy do kdy tam budeme. Prý to pošle na pojišťovnu a problém vyřešen :-D
Děsně se mě ulevilo, byla naprosto vstřícná!
Dost nás zklamal přístup té první sestry :-( asi se jí jen nechtělo vyplňovat další papíry…
Takže večer frčíme a hurá na chaloupku, kde bude naprosto úžasné ticho a klid a pohoda.
PS: máme zavedena dvě embrya a teď už budeme jen čekat :-)
Holky ještě jednou Vám všem děkuji za názory a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
15.7.11 15:40

Držíme pěsti :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
15.7.11 15:41

Gratuluji a držím palce! Fakt se většina problémů dá vyřešit velice snadno pouhou ochotou, které se některým nedostává, ach jo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.7.11 16:45

Děkuji holky :-)
opravdu nás ten přístup první sestry dost zklamal, mohla jsem si ušetřit ten stres okolo :-(
hlavně, že to dopadlo dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
1.8.11 09:19

Neschopenka po ET

Ahoj holky,

potřebuji poradit, jak se vyhnout neschopence popř. jak ji zdůvodnit v práci. Měla jsem již jednou neschopenku při minulém ET, která se pak díky těhu protáhla na 6 týdnů…byla na jinou diagnózu a stejně si hodně lidí myslelo, že jsem těhotná nebo, že jsem po umělém. Teď při dalším pokusu na podzim, bych se raději neshcopence vyhla. Mám pocit, že bude všem jasné, že jdu na umělé…máte někdo podobnou zkušenost a jak jste to vyřešily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
1.8.11 09:35

Ahoj, já jsem taky nevěděla jak řešit ty neschopenky a časté návštěvy Dr. Pod 2. neúspěšném pokusu jsem se rozhodla šéfovi říct pravdu a vůbec toho nelituji…Zná moji situaci a nyní mu jen oznámím, že si potřebuji odskočit k lékaři. Nevyptává se mne na otázky typu „zda už je to lepší“ apod…což mě teda dost stresovalo…no a když se rozhodnu jít do dalšího pokusu, tak mu to prostě jen oznámím a mám v tomto klid..
Někdy je opravdu lepší říct pravdu, než se stále vylhávat a sobě přidělávat problémy…Trošku jsem mu i vysvětlila čím procházím - píchání injekcí, narkozy, stimulace apod.. řekl, že mě chápe, že mi přeje at se to co nejdříve podaří a že kdybych měla problémy v práci, tak at za ním příjdu…
Ostatní kolegové samozřejmě nic neví a zda se něco domnívají, to je mi úplně jedno… Člověk má dost psychické zátěže z toho, že se nedaří, tak proč se stresovat ještě „dalšími věcmi“…

Mafinna píše:
Ahoj holky,potřebuji poradit, jak se vyhnout neschopence popř. jak ji zdůvodnit v práci. Měla jsem již jednou neschopenku při minulém ET, která se pak díky těhu protáhla na 6 týdnů…byla na jinou diagnózu a stejně si hodně lidí myslelo, že jsem těhotná nebo, že jsem po umělém. Teď při dalším pokusu na podzim, bych se raději neshcopence vyhla. Mám pocit, že bude všem jasné, že jdu na umělé…máte někdo podobnou zkušenost a jak jste to vyřešily?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.11 09:46

Pokud se chceš neschopence vyhnout, jednoduše ji odmítni. Já to ze třech transferů udělala 2×, pokaždé jsem z ET jela do práce (pohoda kancelářská), chodila do ní úplně normálně a pokaždé jsem otěhotněla. Na rozdíl od cyklu, kdy jsem si tu PN vzala a flákala se doma :-)
Někdo to taky řeší tak, že si třeba na první týden vezme dovolenou a pak se vrátí do práce. Nemusí to tam vědět, pokud necheš a máš pocit, že by pro to nadřízení a kolegové neměli pochopení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.