Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, zjistuji nejake podrobnosti k IUI v Brne a mela bych nasledujici dotazy, tak budu moc rada, kdyz se znalejsi prispevatelky ozvou. 1)Existuje v Brne bezplatne IUI, a pokud ano, kde (chodim na Unicu, tam mi rekli, ze to stoji 2000). 2)Je nutna laparoskopie pro zjisteni pruchodnosti vejcovodu, aby me k tomuto vykonu vubec pripustili?Zadne problemy u me nebyly zjisteny, mam momentalne jedno dite stare 1,5 roku. 3)Lze IUI vyuzit bez stimulace, jen s prirozenym cyklem? Jsem ted po IVF (rekla bych, ze celkem uspechanem), a rada bych v mezicase zkusila IUI, nicmene chci nechat telo trochu odpocinou od vsechn dodatecnych hormonu, ktere nepotrebuje.
Tak doufam, ze nektera z vas ma zkusenosti, ktere by mi mohly pomoct
.
Predem diky
Batist
Myslím,že IUI stojí zhruba všude stejně,kolem těch 2000kč. 2.laparoskopie by byla asi vhodná,když to chcete zkoušet s IUI(abyste zbytečně neinvestovali)ale když už dítě máš,tak asi vejcovody průchodné budou,pokud se ti neudělaly nějaké srůsty, 3.IUI lze udělat i přirozeným cyklem bez stimulace,jestli u tebe probíhá ovulace.Tak snad jsem ti trošku pomohla ![]()
Ahoj, dekuju moc. Ja prave slysela informace, ze nekdo neplatil vubec nic. Tak jsem si myslela, ze se najde nejake centrum, kde to delaji opravdu zdarma. Ale mozna jsem to jen spatne pochopila.
já jsem si to taky zjišťovala v Brně,možná někdo jako,že neplatil,ale třeba ta cena byla shrnutá za IUI a hormony na stimulaci dohromady
Já jsem teda nenašla,že by se někde neplatilo,taky jsem chtěla zkusit IUI bez stimulace ![]()
Ted jsem prave zkusila prochazet diskuze a nasla jsem tuhle, pomerne aktualni:
https://www.emimino.cz/…ouset-67373/
Tam pisou, ze by snad mohlo byt zdarma, jenze se bavi o Praze, jestli to dobre chapu. Nejspis mi nezbude, nez obvolat jednotlive CARy a zjistit to touto cestou.
Jeste k te laparoskopii, samozrejme, ze to vedet jiste nemuzu, ale nechce se mi momentalne podstupovat nic tak invazivniho, takze se hlavne obavam, aby to nebyla nutna podminka k tomu, aby mi IUI vubec provedli. To, ze jsou nepruchodne vejcovody, je spis nepravdepodobne, ale mozna maji povinnost to zkontrolovat.
Zkus Obilňák, je to státní CAR.
Laparoskopie nutná určitě není, je to na tvém zvážení, zda ji chceš podstupovat nebo ne. Zda ti to za to stojí nebo ne. Zas na druhou stranu se krze ni dá přijít na jiné problémy, co by v té malé pánvi mohli být, případně při ní pořešit.
Ahoj, obilnak mam prave v planu jako prvni. Zitra tam asi zajdu se poptat, co se s tim da vsechno delat. Uvedomuju si, ze laparoskopie je dobra na zjisteni ruznych jinych problemu, ale jsem momentalne po tom IVF a rikam si, ze chci vicemene nechat telo odpocinout, jak od leku, tak od invazivnich zakroku. Samotne IUI v prirozenem nestimulovanem cyklu mi prijde jako zakrok velmi jednoduchy a nezatezujici, takze proto to chci zkusit touto cestou.
ta laparoskopie je na tobě,když jim zaplatíš IUI,tak budou rádi za prachy a už ti do toho kecat nebudou.Možná to některé pojišťovny proplácí,bez stimulace
Ale já jsem zadala na netu ceníky CAR nebo cena IUI,IVF..... no trvalo to dlouho,ale nakonec mi vyjely ceny jednotlivých zákroků v jednotlivých Carech ![]()
Ahojky…chodím na obilňák..jsem tam nováček
mám za sebou první testy a HSG ..vše se udelalo v jednom cyklu a ted hned další jdeme na IUI. Já bohužel nemám ovulaci nepomáhá ani clostilbegyt takže budu mit stimulaci injekcema. A budu doplácet 1600kč. Ale to je podle mě za ty injekce a ne za samotníé IUI Takže se zkus optat tam…
Jo, však jo, já bych se v tvým případě na laparku taky vyprdla. Zkusila bych třeba tři IUI a pak by se vidělo co dál. ![]()
Makyseku já pokud chodila na ObilŇáku na IUI tak bylo zadarmo jen nějakou korunku za pregnyl caa 30 kč nebo někde i bez poplatku. Jsem ráda ,že jsemz toho centra již dávno někde jinde. Mě hormonální profil a HSG trvalo 8 měísců až na vyžádání udělali HSG a tam se zjistila po 5 IUI zhoršená průchodnost a pod. Jsem ráda ,že chodím jinam dva roky neúspěchů u nich bylo už moc. Chování také .
Anonymní,já to právě taky slyšela,že tam,čeho se nedožaduješ sama,tak ti neudělají a strašně jim to trvá,ale nechtěla jsem holky odradit ![]()
Také jsme tam měli špatné SPG a jinde to bylo o něčem jiném . Nikdo nám z nich nedokázal vysvětlit ani v Praze tak rozdílné SPG čím to bylo.Na obilňáku vždy jen caa 1,5 ml a pak ejhle v jiných centrech a to 3 druhy vždy 3,8 až 4,2 ml tak nechápeme kam se to ostatní podělo ? Je pravda hodnoty další jsou různé od labiny ,ale množství má vždy přeci stejné. a pod.
Ahoj, ja taky slysela ruzne negativni i pozitivni ohlasy. Ale jelikoz mam konkretni pozadavek s konkretnimi podminkami, tak si myslim, ze mi to ostatni muze byt jedno. Chci jen, aby provedli IUI, nic ostatniho po nich vyzadovat nehodlam, a na tom se snad nic zkazit neda
.
no záleží,jestli jste dodržovali vždy stejnou abstinenci.Můj když je dýl bez sexu,tak toho má potom taky víc ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.