Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ugluk no hlavně neplodnost je vždy problém páru, nikoliv jednotlivce (i když může být na první pohled příčina jasná jen na jedné straně)
@alenka84 tak to samozrejme, ale ono je to tak osetrene i proto, ze pary spolu nemusi zustat vecne, muzou si jednou najit jineho partnera, takze kdyby to slo jednou tam a podruhe jinam, bylo by to znacne komplikovane.
Ale jak uz psano, at je problem jakykoliv a kdekoliv, leky uziva zena, na kontroly chodi zena, pod narkozu jde zena, transfer je proveden zene.
Máme kartu života a jedné co šlo na manžela byly jeho genetické testy a jeho imuno, jinak všechny další vyšetření a IVF byly umně. U nás je problém u obou.
@Cuddy tak to rikali, cekalo se na povoleni jeho pojistovny (mame kazdy jinou)
Ale zakladatelka se neptala na hrazení, ne?
Ptala se do kdy může jít na umělé oplodnění. A odpověď zní, že po 49 roce vám umělé oplodnění nikdo neudělá. Ať hrazené nebo nehrazené pojišťvnou ![]()
Jeste pred par lety se to dělalo neomezeně, napr muj dr v caru říkal ze jeho nejstarší pacientka rodila v 56letech ![]()
Dnes je ta hranice 49 let, pro muze zadna neni, ti se muzou rozmnožovat az do smrti ![]()
@krtek7489 A nevsimla jsi si, ze tuto odpoved zakladatelka alespon dvakrat dostala a pak se stocila dizkuze prirozene jinam? Nebo musi clovek odpovidat striktne na jeden jediny puvodni dotaz?
@Cuddy píše:
@krtek7489 A nevsimla jsi si, ze tuto odpoved zakladatelka alespon dvakrat dostala a pak se stocila dizkuze prirozene jinam? Nebo musi clovek odpovidat striktne na jeden jediny puvodni dotaz?
jojo odpověď jsem dostala a dokonce i to co jsem slyšet chtěla
Zakl.
@Cuddy píše:
Mělo by to tak být. Pak jde diskuze zbytečně OT a akorát se plevelí. I admini občas upozorní, aby se diskutující vrátili k tématu, ale to už musí být hodně OT
A hlavně mě to přijde prostě trochu mimo, když se na něco konkrétního zeptám a dostanu odpověď na úplně něco jiného
Na otázku zakladatelky byla jasná a jediná odpověď,„do 49 let“. Ona se neptala na placení nebo neplacení, což byla většina odpovědí ![]()
@krtek7489 píše:
Mělo by to tak být. Pak jde diskuze zbytečně OT a akorát se plevelí. I admini občas upozorní, aby se diskutující vrátili k tématu, ale to už musí být hodně OTA hlavně mě to přijde prostě trochu mimo, když se na něco konkrétního zeptám a dostanu odpověď na úplně něco jiného
Na otázku zakladatelky byla jasná a jediná odpověď,„do 49 let“. Ona se neptala na placení nebo neplacení, což byla většina odpovědí
To máš pravdu, neptala jsem se na placení, to mě zatím nezajímá, ale když už si to přečtu nevadí mi to, spíš naopak,.
@Anonymní píše:
To máš pravdu, neptala jsem se na placení, to mě zatím nezajímá, ale když už si to přečtu nevadí mi to, spíš naopak,.
V pohodě
Zrovna toto nebylo úplně OT, ale štve mě to spíš všeobecně. Tahle diskuze je kraťoučká, takže pohoda, ale když tě nějaké téma zaujme a třeba se tě i týká a chceš se dozvědět odpověď a nakonec zjistíš, že jsi se na 30 stránkách, kterými jsi se prokousávala odpověď stejně nedozvěděla, protože 90% diskutujících psalo úplně OT, tak je to na houby
![]()
@krtek7489 Mne toto jako OT uplne neprislo, take me stve, kdyz najdu starsi diskuzi a od 5 strany je to o tom, co kdo bude vecer varit. Ale ona ta zminka o tom, ze nekomu skutecne bylo placeno ivf ze zdravotniho pojisteni muze muze byt v tomto pripade (starsi partner) vyznamna.
Naprosta vetsina prispevu na prve strane se venuje tomu 1) dokdy to hradi pojistovna a 2) dokdy je to ze zakona mozne. Dale se diskuze staci jinam, ale nevim, jestli by byla prinosnejsi, a) kdyby v ni bylo pet stran odpovedi „do 49 let“, b) bylo by v ni 5 prispevku „do 49 let“ a dale diskuze skoncila nebo c) kdyz je tato odpoved nekolikrat zopakovana na prvni strance a pak se to stocilo jinam. Dle meho nastejno.
Neco jineho je, kdyz je vznesen dotaz typu „jaky na to mate nazor“, kde je i pet stran ruznorodych prispevku prinosnych. A sama autorka pise, ze se presnou odpoved dozvedela.
@Cuddy píše:
@krtek7489 Mne toto jako OT uplne neprislo, take me stve, kdyz najdu starsi diskuzi a od 5 strany je to o tom, co kdo bude vecer varit. Ale ona ta zminka o tom, ze nekomu skutecne bylo placeno ivf ze zdravotniho pojisteni muze muze byt v tomto pripade (starsi partner) vyznamna.
Vždyť píšu, že zrovna toto úplně OT není
Ale prostě mě to rozesmálo, když jsem tuto diskuzi začala číst a ty holky odpovídaly na něco úplně jiného. Ze dvou stránek jsou pouze 2 odpovědi na otázku zakladatelky. Moje a ještě jedna
Prostě mi to přijde vtipný, jak to někoho napadne napsat něco, na co se mě nikdo neptá. I když i jak sama zakladatelka píše, třeba ji to bude časem zajímat
Jde mi spíš o princip. Ale to je jedno, teď jsme OT spíš my ![]()