IVF nebo nativní IVF

6
23.9.24 20:47

IVF nebo nativni IVF

Zdravim, potrebovala bych pozadat o radu. Nebudu psat celou historii, ale snazime se o mimi a problem je na manzelove strane. Ja jsem uplne v poradku a manzel nema dostatecnou hybnost a kvalitu spermii. Proto nam bylo doporuceno IVF. Stojime pred rozhodnutim jestli nativni nebo plnou davku hormonu. Rikam si, ze kdyz jsem v poradku, tak by to jedno vajicko, ktere se mi opravdu pravidelne dela melo stacit, tim padem bych volila nativ. Nebo jsem mimo, a kdyz uz si tim budeme prochazet, tak zvolit co nejvyssi sance? Moc by mi Vase zkusenosti pomohly. Vim, ze kazdy to ma jinak, ale asi potrebuji vice nazoru. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1175
23.9.24 21:22

No tvoje vajíčko může být ok, top kvalita, ale pokud se nepodaří oplodnit nebo se embryo nebude vyvíjet, tak budete muset jít znovu. Bude-li vajíček více, je větší šance na úspěch. Rozhodovala bych se mj. podle toho, kolik vám je let. Pokud jste mladí a čas vás netlačí, klidně bych zkusila nativ. Pokud už ti biologické hodiny poněkud tikají, tak bych šla rovnou do IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.9.24 21:31

@Enitka moc dekuji. Mne je 30 a manzelovi 36. Takze moc casu nazbyt nemame. Hormonum jsem se snazila co nejvice vyhnout, ale asi mi nic jineho nezbyde, at se z toho nezblaznime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
23.9.24 21:39

@behappy1 Tak to bych klidně zkusila jeden či dva nativy, ve 30 si to můžeš dovolit. Určitě ale bude dobré si připlatit za metody výběru spermie a pak vpravení do vajíčka. Nevim ale, jak to v případě nativu je cenově. U IVF totiž bývá cena za vpich spermie do vajíčka nastavená paušálně za 6 oocytů, totéž třeba ta selekce spermií, záleží samozřejmě na konkrétním centru. Takže stejnou částku platíš i v případě, že je jedno vajíčko nebo 6. Takže i toto bych zohledňovala, protože se nemusí zadařit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.24 21:41

Kvalita embryí odvisí i od kvality spermií. Do 35 let věku ženy se ujme cca každé druhé embryo a od 35 a výše cca každé třetí embryo (a to mluvíme o topových embryích). Neví se proč. To by hrálo ve prospěch stimulace.

U nativu taky záleží, zda bude řízená ovulace, nebo čistý nativ, kde může být obtížné odebrat zralý oocyt, ale ještě předtím než folikul praskne.

Nevím, jak je to s placením u nativu. U klasického IVF pojišťovna hradí základní léčbu a přispívá na léky. Třeba to jde použít i na nativ? Ale otázka je, jestli tam nebudou nevyužité peníze, které by se při případném dalším IVF hodily.

Já vím, že to vypadá, že oroduji za IVF. Ale sama jsem to odkládala, doufala, že vše vyjde přirozeně, ale ani s IVF se zatím nedaří a roky letí. Sama bych svému mladšímu já řekla, ať do toho jde mnohem dřív.

• Citovat
  • Upravit
6
23.9.24 21:55

@Anonymní moc dekuji za dalsi stripek do skladacky. Budu drzet palce, at se Vam priste zadari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.24 07:54

@behappy1 jestli je problém opravdu „jen“ u partnera, tak ještě dnes ho objednej k andrologovi, manžel byl u mudr. Zamecnika (byl i v Show Jana Krause ;) ),pred 2 roky delal v pražském Iscare, objednani bylo za 2 mesice a stacila jedna návštěva za 1500Kc, pak prisel erecept a dale komunikovali online a za 2 mesice měl manžel super vysledky. Do toho každý den zobal Reproman. Drobet upravil stravu, občas si sel zabehat. Jeste než zkusite a budete investovat peníze a hlavně psychiku do ivf, tak se určitě objednejte k panu doktorovi. Manzelovi odebrali krev a delal mu ultrazvuk „koulicek“ :D Na tom třeba zjistil, že se mu to tam nejak opačne prokrvuje a ma to na spermie vliv. Anonym kvůli manželovi.

• Citovat
  • Upravit
43
19.2.25 09:47
@Anonymní píše: Více

S Reproman máme taky zkušenost - mají ho online nebo i vyloženě na reproklinice. Je celkově dobrý i na odporu zdraví a jako doplněk stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.26 18:21

Zdravím ☺️včera jsme byli na odběru, a zajímalo by mne co si o tomhle myslíte, tohle my dnes přišlo, jestli šance mám vzdát?🥺
Včera jsme oplozovali spontánně (metoda IVF) Vaše odebraná vajíčka. Nějaký náznak oplození jsme viděli dnes pouze u 2 vajíček, ale při této metodě je možné, že embrya oplozená jsou, ale my jsme jen neviděli ty „důkazy“ oplození, protože byly v embryích možná viditelné dnes brzo ráno. Embrya budeme dále kultivovat a uvidíme podle jejich dalšího vývoje, kolik bude na konci zisk kvalitních embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.26 18:42

Ivf

Zdravím ☺️včera jsme byli na odběru, a zajímalo by mne co si o tomhle myslíte, tohle my dnes přišlo, jestli šance mám vzdát?🥺
Včera jsme oplozovali spontánně (metoda IVF) Vaše odebraná vajíčka. Nějaký náznak oplození jsme viděli dnes pouze u 2 vajíček, ale při této metodě je možné, že embrya oplozená jsou, ale my jsme jen neviděli ty „důkazy“ oplození, protože byly v embryích možná viditelné dnes brzo ráno. Embrya budeme dále kultivovat a uvidíme podle jejich dalšího vývoje, kolik bude na konci zisk kvalitních embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
13.4.26 06:34
@Carretera22 píše: Více

Ahoj, mam vicemene velmi podobny pribeh. V dobe odebrani vajiček mi bylo 30, manzelovi 37. Ja jsem zdrava a on ma maly pocet spermii a vetsina z nich ma vadnou morfologii. Pouzitelne spermie ma pod 0,5%. S timto vysledkem nas poslali rovnou na IVF, vcetne vyberu spermii, ICSI a jeste za neco jsme si priplaceli. Odebrali mi 12 vajíček, po kultivaci zůstalo 6 embryi.
Prvni embryotransfer nic. Kvalitni embrya k zamrazeni byla 4. Prvni KET zustal u biochem. tehotenstvi. Mám posledni 3 pokusy.
Proč to píšu? Jasne, muze se to povest na poprve, jenom vim, ze jsem na tom byla podobne. Rikala jsem si kolik tech vajicek a embryi vlastne nemame. O 3 roky pozdeji uz vnimam vsechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.26 20:24

Tohle mi dnes přišlo🥺 Dnes je třetí den vývoje a jedno embryo se vyvíjí - má nyní čtyři buňky s kvalitou na známku 2 (tento stav bývá typický pro druhý den vývoje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí