Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
mam jiz dve deti cs a podvaz vajecniku chci se zeptat jestli jde ivf i pres tento zakrok. a kolik to tak stoji .prosim jestli mate s timto nektera skusenost,odpovezte mi je to pro mne velmi dulezite.
zeptala bych se v poradně hodně štěstí ![]()
já nemám vejcovody a to IVF jde mám 2,5r dceru , ale u vaječníků nevím ![]()
Předpokládám, že máš podvázané vejcovodu a vaječníky normálně funkční (zachovaný MS cyklus). Jde o to, proč k tomu podvázání došlo, zda to třeba nebylo proto, že by po dvou CS bylo v tvém případě těhotenství příliš rizikové, pak by bylo pochopitelně stejně rizikové i po IVF. Spíš bych konzultovala stav dělohy a jestli je schopná další těhotenství zvládnout, někdy těhotenství po dvou CS není problém, někdy je značný.
Jinak technicky IVF s podvázanými vejcovody samozřejmě možné je, tam jde o tom, aby tvé vlastní vaječníky produkovaly vajíčka, vejcovody vůbec třeba nejsou.
Co se týče financí, jde hlavně o to, zda by ti pojišťovna proplatila IVF (pokud například byla sterilizace na vlastní žádost, mohli by s tím dělat velké problémy), pokud ano, dá se v případě nejzákladnějších léků a bez nadstandardních výkonů pořídit za minimální 30 Kč poplatek, ale může se to šplhat do tisíců. V případě, že by ale pojišťovna neplatila nic, jako samoplátce počítej s desetitisícovými částkami, tak 40 a víc.
V případě,že sis nechala podvázat vejcovody,si hradíš celé IVF jako samoplátce.Od pojišťovny nedostaneš ani korunu,takže pokud do toho chceš jít,tak si připrav minimálně 50.000.-
dekuji za odpoved podvaz jsem si zadala sama ,manzel stal za..tak jsem nechtela dalsi deti a tet mam noveho pritele a chteli bychom spolecne dite.ale jak ctu tak nejlevnejsi to nebude i kdyz na penezich nezalezi.
levné to není já IVF na pojišťovnu doplácela cca 25000,–. Záleží jestli partner má dobré sperma atd…
jinak jen pojišťovna platí cca tech 50 000,– a orientační ceny doplatků máš na stránkách CARU,který si vybereš.
no vite ja mislela ze kdyz uz mame oba sve deti tak to nebude financne tak narocne .mislela jsem ze staci jen prenest sperma a je hotovo.
jenixa píše:
no vite ja mislela ze kdyz uz mame oba sve deti tak to nebude financne tak narocne .mislela jsem ze staci jen prenest sperma a je hotovo.
Není kam přenášet sperma, tvoje vajíčka se nedostávají do dělohy, protože máš přerušené vejcovody.
Budeš muset podstoupit IVF - stimulaci vaječníků, aby vyprodukovaly více vajíček, odběr v narkóze a pokud se podaří oplodnění vajíček spermatem v laboratoři, přenos embrya do dělohy.
A jelikož jsi měla podvaz na vlastní žádost, vše si platíš sama - takže počítej minimálně s 50tisíci jak psaly holky.
A nikdo ti nezaručí, že opravdu otěhotníš.
Před časem byl na tohle témě deníček, paní měla 3 děti, podvázané vejcovody a nového přítele.
Zkus pohledat v deníčcích, možná ve snažících, jim první pokus tuším nevyšel
, ivf si hradili samy.
Hodně štěstí