Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj👋🏻
Chci se zeptat na zkušenosti s tímto repro centrem. Předem děkuji 😊
Já tam chodila, teď chodím jinam a mám srovnání.
Organizačně naprosto top, komunikují do jednoho dne, prostředí je profesionální a příjemné, když se opozdí, tak se omluví.
Myslím si, že mají dobré embryology. Vyhoví s termíny, takže se dá v práci do určité míry zatajit, kam člověk chodí, pokud je ta práce alespoň minimálně flexibilní.
Udělají nějaká vyšetření hned na začátku a spoustu toho umí dost brzy na pojišťovnu.
Ale neustále si jedou to svoje, obrovské dávky léků, i když je efekt minimální a jsou velmi drazí.
Jestli bych je doporučila? Já nevím, to, kam chodím teď, bych nedoporučila, vážně přemýšlím o odchodu. Odtama jsem neodešla vysloveně ve špatném, jen jako brzký samoplátce už to tam fakt nejde a nejsou ochotni na minimálky nebo nativy.
Já jsem měla v repromedě před rokem 2 ivf. Prostředí je tam krásné a člověk se necítí jako v nemocnici, cítila jsem se tam opravdu dobře a neměla pocit, že by něco zanedbávali, měli jsme k dispozici i koordinátorku, se kterou jsme vše vždy ještě procházeli, aby jsme všemu rozuměli, a se kterou jsme po celou dobu mohli komunikovat, lékaři se střídali podle toho kdo měl službu, ale vždy se zeptali jestli preferuji doktorku či doktora a neměli problém vyhovět. Hned na prví návštěvě dělali utz, brali krev na hormonální profil, spermiogram a nechali jsme si udělat i rozšířenou genetiku. Imunologii nám nenabízeli a mě nenapadlo ji chtít. Mám ale stejné zkušenosti s obrovskými (maximálními) dávkami hormonů, takže i když jsou pokusy na pojišťovnu, tak oproti zdejším diskuzím jsme platili za 1 pokus opravdu vysokou částku, což bylo dáno jak těmi vysokými dávkami tak všemožnými příplatky. Bohužel u nás z 1.IVF došlo pouze k 1 KETu a ten nevyšel a 2.IVF se muselo přerušit, protože jsme se trefili do anovulačního cyklu, takže jsme přišli o pokus, ale neplatili celou částku. Nyní jsem potřebovala rok pauzu a zvažujeme zda jít do 3. pokusu a zda opět zvolit Repromedu. Repromedu jsme vybírali, protože dle mé gynekoložky je to nejlepší CAR v Brně a všichni známí z našeho okolí byli také v Repromedě, která jim pomohla k vytouženému miminku. Vzhledem k tomu, že nám zbývají 2 pokusy a ty předchozí dopadly takto špatně, tak se bojím měnit CAR, aby jsme pak po dalších 2 pokusech nelitovali, že jsme z repromedy odešli. ![]()
@Ardilera my jsme byli v Heliosu a nyní jsme v Reprofitu. Čekám na OPU v rámci 3.ivf.
@Sisa6 a jak jsi se v těch dvou centrech cítila? Proč jste se rozhodli pro změnu? Já právě pořád přemýšlím jestli není lepší zůstat v tom jednom, že už přeci jen něco vyzkoušeli a nevím jestli by změna centra nějak pomohla.
Můžu se zeptat kolik Vás cca to jedno IVF vyšlo, pokud teda nevadí? My jsme se dostali kolem 60 tis. za jedno, takže celkem ranec.
Držím palce aby Vám to 3.ivf vyšlo a dočkali jste se vytouženého zázraku ![]()
@Ardilera První 2 IVF byla podobná stimulace a výsledkem bylo 1 a 2 5-denni embrya. Přišlo mi, ze mají stejnou stimulaci pro všechny a neřeší odlišné případy. Vždy nás to vyšlo okolo 30 tisíc. V novém CAR má být PGT a cena okolo 50 tisíc. Ale bojím se, ze bude zase málo embryí a nepůjde to na genetiku.
@Sisa6 Zrovna jsem četla, co jsi psala do IVF znovu, já myslím, že těch 9 folikulů je super. Tak budu držet palce, aby byli kvalitní a co nejvíce jich došlo do 5. dne. Teď přijde období plné čekání tak přeji pevné nervy ať se vám po PGT vrátí co nejvíce embryjek. ![]()
Já jsem třeba měla maximální dávky gonalu (450 UI) a měli jsme to taky podobně z 12 folikul - 6 oplodněných, ale do 5. dne to dotáhlo jen jedno. Protože bylo jen jedno, tak nakonec nešlo ani na PGT a hned další měsíc jsem šla na KET, jinak jsme ho měli taky v plánu. Doktorka říkala, že počet folikulů, který se v cyklu nachystají a kvalitu vajíček, ty různé druhy stimulace moc neovlivní, jen to kolik jich dozraje do správné velikosti. ![]()
No co tak sleduju tak i ta repromeda mám pocit, že dává jeden druh stimulace pro všechny, jsem zvědavá co mi řeknou po novém hormonálním profilu, jestli bude i po 3. stejná stimulace
Hmm Reprofit má ceny relativně podobné, manžel tam byl na 1. spermiogramu, ale moc se mu tam nelíbilo, tak jsme nakonec zvolili tu repromedu. Ale překvapuje mě, že jsou v těch cenách takové rozdíly, když větší část platí pojišťovna, ale asi některá centra používají trochu jiné metody a proto jsou celkově dražší.
@Ardilera tady jsou větší doplatky za léky a ta tu genetiku. Tak se to postupně zvyšuje. A za Jet byla taky vyšší částka.
@Sisa6 píše:
Anonymní: a kam chodíš nyní?
Do Reprofitu, úplně nedoporučuji. Jak tu někdo psal, že jsou taky drazí, patří mezi dražší, ale oproti Repromedě se to dá.
A jak jsem řekla, jsou ochotni k nativům. To v Repromedě úplně ne.
@Anonymní píše:
Do Reprofitu, úplně nedoporučuji. Jak tu někdo psal, že jsou taky drazí, patří mezi dražší, ale oproti Repromedě se to dá.
A jak jsem řekla, jsou ochotni k nativům. To v Repromedě úplně ne.
Jo jinak já taky i při pojišťovně v Repromedě 400 jednotek a doplatky cca 50-60 tisíc bez ničeho dalšího extra and prodlouženou kultivaci a ICSI.
Anonymní: Mě zítra čeká v Reprofitu OPU. Bude i platba, tak jsem na to zvědavá.
@Devatenáctka Ahoj, za me Repromeda už nikdy víc!!! Jsem samoplátce, platila jsem tam 120 tisíc. Nedostala jsem jedinou lék. zprávu, teprve až když jsem si ji vybojovala, ceník za jednotlivé provedené úkony jsem neviděla ani jsem nevěděla za co konkrétně účtují, napslali jen nazev nějakého balíčku, co je součástí jsem ani nevěděla. U me pojišťovny si ještě uctovali nějaké výkony za odběry za genetiku, v životě jsem od toho neviděla vysledky, 11 opozenych vajíček ani jedno údajně se nedostalo do fáze BL. Když jsem se ptala lékaře jake varianty byly provede pri oplození ani nevěděl, Laborator neměla zapsáno v me kartě
Komedie. V jiném CAR jsem platila o 50 Tis. Méně a mám vše na papíře a ještě jsem vybírala nějaké věci navíc. Opravdu tam bych nesla už nikdy…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.