IVF s endometriozou - cysty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
27.7.23 10:08

IVF s endometriozou - cysty

Čauko holky

Chcela by som počuť vaš nazor.

Od kvetna 2022 sa usilujeme o mimimo, zatim neuspešne.

Řijen 2022 - zistena endometrioza a endometriozna cysta 7 cm na pravom vaječniku, v březnu odstranena laparoskopicky.

V kvetnu 2023 mi našli novu endometrioznu cystu, tentokrat vlavo.

Doktorka v CARu rozhodla, že ideme stimulovat bez ohladu na cystu, pretože dalšia laparoskopie podla nej by ma pripravila o vlastne vajička.

Absolvoval z Vas niekto IVF s endometrioznou cystou a vyšlo to?
Ak nie, ako ste to riešili?

Ina doktorka mi chcela predpisat Visanne na par mesiacov aby endometrioza najprv ustupila, a až potom odporučala KET. Ale varovala ma pred zmenami nalad a sniženim chuti na sex, nechcem do seba pchat zbytočne hormony, stači že stimulujem.

Všetkym držim prsty a prajem aby sme všetky držali v naruči svoje novonarodene dieťa :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
137
28.7.23 16:52

@jensidean tak to je nádherná doktorka. Mám velké problémy, protože v mém případě bohužel doktorka myslela jen na endometriózu a na zásobu vajecek ne. Endometrióza je menší a alespoň řešitelný problém. Výsledek - razantní snížení AMH.
Nevidím důvod používat vizanu, stimulační léky zvyšují estrogen, co má špatný vliv na endometriózu a pozituvní efekt vizany po stimulace asi buse snižen. Takže možné, že to bude ztráta času a čas je velmi důležitý. Studovala jsem hodně informace ohledně endometriózy a někdy se vyplatí naopak: nejprve provést stimulace, pak embrijka zmrazit, provést léčení endometriózy a potom udělat transfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.7.23 16:43

@Zázrakyjsou mockrat dakujem za nazor! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2394
30.9.23 12:15

@jensidean jak jsi momentálně na tom? taky řeším endometriozu a IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.10.23 19:05

@Lotyyy V srpnu bez ohľadu na dve cysty, jednu docela veľkú - 7 cm s doktorkou v IVF Cube sme sa rozhodli že budeme stimulovať. Iná doktorka ma strašila že s endometriozou to nepôjde a že k vajíčkam sa kvôli cystam nedostanú, a ak dostanú tak budú zlej kvality. Ešte že som ju neposlúchla.
Bez ohľadu na cysty - 18 zrelých vajiciek. Ale treba zmieniť že mám 28 rokov a vysoké AMH. Moja doktorka mi hovorila že v žiadnom prípade nejst na druhu operáciu na odstránenie endomerioznej cysty ak nechcem zníženie AMH.

Embrya momentálne šli na genetické testy pretože manžel ma v rodine BRCA gény. Doktorka mi nasadila na dva mesiace Visanne a potom budeme kukať kedy robiť prenos.
Medzitým som bola na Bulovce kde pan primár mi hovoril, že endometrioza síce znižuje percento uhnizdenia, ale nie veľmi. Operáciu pokial nemam silne bolesti s cystou neodporúčal, jedine ak by sa nepodaril prvý embryo prenos.
Budem vam držať prsty a ak máte nejaké ďalšie otázky tak kľudne píšte sem alebo do súkromnej správy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.23 19:41

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí