Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, volila jsem několikrát, vždycky jsem si nechala zavést 2 a při posledním ET (6tém) jsem vážně uvažovala o třech - nakonec ale zůstaly na ET dvě.
Je to jednou taková šance.
Já jsem taky pro 2. Při IVF mi chtěl lékař zavádět 1, ale já si ty 2 prosadila, cítím v tom větší šanci, že aspoň 1 zůstane. Na podzim mě čeká KET, mám 3 zmrzlinky a modlím se, aby 2 po rozmražení byly vhodné k transféru.
já byla na ET 3×. Poprvé jsem si nechala zavést 3kousky, páč kvalita nebyla moc dobrá (ani nešla udělat PK)a naštěstí se 1 uchytilo. Podruhé byla kvalita dobrá a doporučili mi PK, ale já husa hloupá odmítla a nakonec jsem bez PK si nechala zavést 2 embrya, ale ani jedno se neuchytilo. Potřetí zbyla 3 embrya a já riskla PK a zůstala nakonec 2 embrya a jedno se uchytilo a pokud vše dobře dopadne, tak za 8 týdnů se mi narodí mimi ![]()
ja budu resit s dr. protoze jsem po cisari, ale napoprve jsem si dala 2, dvojcata by me nevadila. kdybych si byvala dala dat jen jedno, tak jsem nemusela mládě mít
Pokud ti tedy můžu radit, tak při dobré kvalitě běž do 2 embryí a při špatné kvalitě do 3. IVF není jednak levná záležitost a pro tělo je to taky docela velký zásah do těla. Aspoň nás vyšly všechny 3 pokusy přes Kč 50 000,– a to nepočítám do toho dopravu .
Pudloslava píše:
ja budu resit s dr. protoze jsem po cisari, ale napoprve jsem si dala 2, dvojcata by me nevadila. kdybych si byvala dala dat jen jedno, tak jsem nemusela mládě mít
Pudlo já jsem taky po císaři a můj dr. nevidí problém a to mám ještě nezahojenou vnitří jizvu, ale díky tomu mě čeká další císař v případném těhu.
Jindřiš1 píše:Pudloslava píše:Pudlo já jsem taky po císaři a můj dr. nevidí problém a to mám ještě nezahojenou vnitří jizvu, ale díky tomu mě čeká další císař v případném těhu.
a ještě jsem si vzpomněla, že na diskuzi kam chodím, měla holka dvojčátka po prvním císaři a těhu proběhlo bez nějakým problémů
Za me urcite 2. Meli jsme 2 pry kvalitni pri obou pokusech, u prvniho se nechytlo zadne a u druheho jen jedno. Je to urcite vetsi sance na uspech, obzvlast kdyz pojistovna hradi jen 3 pokusy.
V pripade vysokeho rizika nebo potencionalnich problemu v tehotenstvi je moznost zvazit redukci pokud by se chytla 2. Ale koukni do dvojcatkovych diskuzi je tam plno tehuli co deti donosili bez problemu. Vetsinou si te doktori vic hlidaji kdyz tam mas 2.
Jindřiš1 píše:Pudloslava píše:Pudlo já jsem taky po císaři a můj dr. nevidí problém a to mám ještě nezahojenou vnitří jizvu, ale díky tomu mě čeká další císař v případném těhu.
jak se pozná, že vnitřní jizva není zahojená? myslela jsem, že to se vidí až při následném druhém císaři (nebo až to praskne)
Ahojky,určitě dvě.Měla jsem 4× dvě a nic,pak jednou tři a povedlo se,ale pak to nedopadlo.Jedno je opravdu málo…
Pudloslava píše:Jindřiš1 píše:jak se pozná, že vnitřní jizva není zahojená? myslela jsem, že to se vidí až při následném druhém císaři (nebo až to praskne)Pudloslava píše:Pudlo já jsem taky po císaři a můj dr. nevidí problém a to mám ještě nezahojenou vnitří jizvu, ale díky tomu mě čeká další císař v případném těhu.
dr. to zjistil, když mi dělal vnitřní ultrazvuk, hned při první návštěvě CARU a při ET tam s ním byla i mladá doktorka, tak jí to tam ukazoval a mám ten vnitřek celkově nějak jinak než by měl být
Holky díky. Já si myslím,že když to vyjde, tak si asi dvě zavést nechám. Manža je z případných dvojčat u vytržení
, já si myslím, že bych to snad asi taky zvládla, i když jestli by byly dětičky po tatínkovi, tak bych byla brzo na mašli…
Hrozně mě ale překvapily řeči doktorky typu, že „Dneska už neonatologové ty děti zachraňují…“ atd. Docela mi nahnala strach.
Lolalu, asi bych zvážila také s jakým problémem do IVF jdete. Pokud je „jen“ problém např. neprůchodnost vejcovodů a jinak funguje vše dobře ( cyklus, hormonální profil, spermiogram o.k.), nechala bych zavést jedno - přece jen vícečetné těhotenství sebou rizika nese, pokud je problémů u vás víc, tak bych šla do víc embryí.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat těch, co už IVF podstoupily, jestli je lepší vložit 1 nebo 2 embrya. Příští měsíc nás to čeká a já myslela, že si nechám vložit automaticky 2 (pokud se teda urodí), ale doktorka v CARu mě docela překvapila tím, že to vůbec nedoporučuje. Prý jsou velká rizika, děti se rodí moc brzy, bude to zátěž pro mě, hrozba preklampsie …
Vím, že se tím pravděpodobnost úspěchu zvyšuje, ale vyváží to ty rizika?? Vy, co už jste volily, co poradíte?