Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
IVP musí doporučit v pedagogicko-psychologické poradně. Učitel podle toho IVP sestaví, musí obsahovat i to, jakým způsobem bude probíhat ověřování znalostí. Žádné extra zkoušky se nedělají.
Tak záleží, o co vůbec jde. Jestli o žáka, který ho má doporučený z poradny nebo třeba na střední ze zdravotních důvodu.
@vokishka píše:
Tak záleží, o co vůbec jde. Jestli o žáka, který ho má doporučený z poradny nebo třeba na střední ze zdravotních důvodu.
To je pravda. Jsem elementarista, tak mě tohle nenapadlo.
Na středních školách může být i be doporučení PPP - zdravotní duvody, těhotenství, aktivní sportovec.
Na ZS se pri IVP žádné zvláštní zkoušení nekoná. Klasifikace je uzavirana standartnim zpusobem, podle doporučení v tom plánu.
Zkoušky probíhají pouze při domácím vzdělávání.
Ahoj, žádala jsem si ve škole o IVP ze zdravotních důvodu. ( Uzkostí, potíže se spánkem( spím třeba 12 hodin a přesto jsem unavená a nevýkonná, často se v noci budím) a porucha pozornosti). Občas se mi ve škole stává, že usnu a mám kvůli těmto potížím i hodně vysokou obsenci. Chybím každý týden minimálně jednou. Měla jsem od lékaře doporučení na IVP a byla jsem i v pedagogicko psychologické pořádně, kde mi dali ten nejvyšší stupeň opatření. Ovšem, když jsem si žádala o IVP u ředitele, tak mi bylo zamítnuto.
Ma otázka je, jestli mi ředitel může zamítnout IVP ze zdravotních důvodu i když to mám doporučené od lékaře.
Děkuji za odpověď.
@Bara.m1991 píše:
Ahoj, žádala jsem si ve škole o IVP ze zdravotních důvodu. ( Uzkostí, potíže se spánkem( spím třeba 12 hodin a přesto jsem unavená a nevýkonná, často se v noci budím) a porucha pozornosti). Občas se mi ve škole stává, že usnu a mám kvůli těmto potížím i hodně vysokou obsenci. Chybím každý týden minimálně jednou. Měla jsem od lékaře doporučení na IVP a byla jsem i v pedagogicko psychologické pořádně, kde mi dali ten nejvyšší stupeň opatření. Ovšem, když jsem si žádala o IVP u ředitele, tak mi bylo zamítnuto.
Ma otázka je, jestli mi ředitel může zamítnout IVP ze zdravotních důvodu i když to mám doporučené od lékaře.
Děkuji za odpověď.
může, on rozhoduje
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, zajímalo by mě jak vlastně funguje IVP (individuální vzdělávací plán) a tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti
jak vlastně probíhají zkoušky? Jsou písemné nebo ústní?