IVP-zkoušky

Anonymní
1.10.19 21:30

IVP-zkoušky

Ahoj, zajímalo by mě jak vlastně funguje IVP (individuální vzdělávací plán) a tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti :) jak vlastně probíhají zkoušky? Jsou písemné nebo ústní? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
1.10.19 21:40

Ahoj.
IVP musí doporučit v pedagogicko-psychologické poradně. Učitel podle toho IVP sestaví, musí obsahovat i to, jakým způsobem bude probíhat ověřování znalostí. Žádné extra zkoušky se nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65149
1.10.19 21:43

Tak záleží, o co vůbec jde. Jestli o žáka, který ho má doporučený z poradny nebo třeba na střední ze zdravotních důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
1.10.19 21:50
@vokishka píše:
Tak záleží, o co vůbec jde. Jestli o žáka, který ho má doporučený z poradny nebo třeba na střední ze zdravotních důvodu.

To je pravda. Jsem elementarista, tak mě tohle nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
2.10.19 06:07

Na středních školách může být i be doporučení PPP - zdravotní duvody, těhotenství, aktivní sportovec.

Na ZS se pri IVP žádné zvláštní zkoušení nekoná. Klasifikace je uzavirana standartnim zpusobem, podle doporučení v tom plánu.
Zkoušky probíhají pouze při domácím vzdělávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.21 20:16

Individuální plán

Ahoj, žádala jsem si ve škole o IVP ze zdravotních důvodu. ( Uzkostí, potíže se spánkem( spím třeba 12 hodin a přesto jsem unavená a nevýkonná, často se v noci budím) a porucha pozornosti). Občas se mi ve škole stává, že usnu a mám kvůli těmto potížím i hodně vysokou obsenci. Chybím každý týden minimálně jednou. Měla jsem od lékaře doporučení na IVP a byla jsem i v pedagogicko psychologické pořádně, kde mi dali ten nejvyšší stupeň opatření. Ovšem, když jsem si žádala o IVP u ředitele, tak mi bylo zamítnuto.
Ma otázka je, jestli mi ředitel může zamítnout IVP ze zdravotních důvodu i když to mám doporučené od lékaře.
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65149
5.11.21 20:17
@Bara.m1991 píše:
Ahoj, žádala jsem si ve škole o IVP ze zdravotních důvodu. ( Uzkostí, potíže se spánkem( spím třeba 12 hodin a přesto jsem unavená a nevýkonná, často se v noci budím) a porucha pozornosti). Občas se mi ve škole stává, že usnu a mám kvůli těmto potížím i hodně vysokou obsenci. Chybím každý týden minimálně jednou. Měla jsem od lékaře doporučení na IVP a byla jsem i v pedagogicko psychologické pořádně, kde mi dali ten nejvyšší stupeň opatření. Ovšem, když jsem si žádala o IVP u ředitele, tak mi bylo zamítnuto.
Ma otázka je, jestli mi ředitel může zamítnout IVP ze zdravotních důvodu i když to mám doporučené od lékaře.
Děkuji za odpověď.

může, on rozhoduje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin