Schola Humanitas vs Městské gymnázium Jirkov

1.10.19 14:37

Schola Humanitas vs Městské gymnázium Jirkov

Dobrý den, momentálně jsem v prvním ročníku Scholy Humanitas Litvínov. Školu jsem si vybrala hlavně kvůli rozšířené výuce přírodovědných předmětů, kvůli skvěle vybaveným laboratořím a systému praxí. Moc se mi tu líbí, ale stále mám trochu pochybnosti. Skutečně připraví stejně jako gymnázium? Mají gymnázia skutečně vyšší úroveň? Nebudu mít omezené možnosti, co se týče VŠ? Chci jít určitě na vysokou, 100%. Měla bych možnost přestoupit na gymnázium do Jirkova, proto nad tím uvažuji. Na základce jsem byla jedničkářka, takže z učiva strach nemám. Zajímal by mě jak váš názor jak na obě školy, tak obecně na tu situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.10.19 10:01

Jde o to, co chcete studovat na vysoké škole. Gymnázium je velmi široce zaměřené tak, aby studenty připravilo na jakoukoliv VŠ a je poměrně obtížné se specializovat jen na něco konkrétního. Gymnázium neznamená automaticky lepší kvalitu získaných znalostí.
Absolvovala jsem gymnázium, které se honosilo tím, že má téměř 100% úspěšnost přijetí na VŠ, je pravda, že tu jsem absolvovala bez problémů. Na dané gymnázium bych ale znovu nikdy nešla. Absolvovala jsem pak několik odborných škol formou „nadstavbového studia“ a rozhodně mne to bavilo víc. Záleží na vašem zaměření, vaše škola poskytuje poměrně široký základ znalostí, které se v budoucnu budou hodit.

• Citovat
  • Upravit
8.10.19 16:32

Chtěla bych se věnovat přírodním vědám, ale ještě nevím přesně čemu. Nejspíše biologie nebo chemie… Na druhou stranu mě vždycky bavily všechny předměty, krom tělocviku 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin