Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moc děkuji..já spíše kvůli ní aby se necítila nějak odstrčená a tak že se prostě neumí zapojit.Ale máte pravdu násilím nic dělat nebudu prostě bude chtít bude nikam ji nepotlačím. Trochu mám strach v té škole aby aspoň „zapadla“ ale vím že více neudělám.
A vzhledem k tomu že já jsem taky introvert se do ní dokáži vcítit..také neumím „bavit se o všem a hned a s každým“ a někdy mi to činí i dnes problém a vadí mi to.
ahojky, synovi je sedm let,ted půjde do druhé třídy, je nadprůměrně inteligentní, potvrzeno i vyšetřením v pedagogicko psychologické poradně, kam jsme vyrazili v první třídě po neustálých problémech s paní učitelkou, které pořád vadilo, že syn má jen jednoho kamaráda, že když chce, aby vytvořili trojice, k nikomu se nepřipojí a tak podobně, to by bylo na delší rozepisování.
už ve školce mi paní učitelka až asi po roce a půl řekla, jak je překvapená, co všechno umí a zná, protože se moc neprojevoval, byl stydlivý a prostě mu trvalo ten rok a půl, než to prostředí začal považovat za plně své a začal se projevovat stejně jako doma.
všichni kluci sebou tahali autíčka a podobné věci, náš malý knížky ![]()
takže prostě má takovou povahu a je to ještě podmíněno i nadprůměrnou inteligencí. už od pěti let plynule čte, počítá, dnes v sedmi letech už násobí a to rozhodně nejsem ten typ, že bych ho drezurovala,že to musí umět, prostě se to naučil v podstatě sám.
rozhodně se to věkem zlepšilo, dnes už se lépe zapojuje do kolektivu, takže bych byla v klidu a dceru bych rozhodně do ničeho nenutila.
pa pa