Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevím, jestli tu už něco takového padlo,ale dcera má 8.let a chceme ji pořídit mobilní tel.Ne z důvodu frajeřiny, ale z důvodu,že ji chceme mít pod kontrolou, když nyní pracuji a zůstává cca 1-2 hod. sama doma-než se vrátí manž. z práce. Máme s manž. tarif od vodafonu, tak Elišce bychom asi pořídili jen předlac.kartu, ale jedná se mi jaký mobil-ne moc drahý a ne moc obyčejný. Poradíte, případně písněte zkušenosti.
ja by som volila niektory zo starsich typov nokii, su v podstate neznicitelne, jednoduche na ovladanie a maju dobre hry, pri com nie je problem dalsie stiahnut z netu.
nebo nejaky pekny sony ericsson - treba tento kvetinkovy , v bile jeste o 500kc levnejsi.. jinak se taky primlouvam za sony ericsson nebo nokii, s temi mam nejlepsi zkusenosti..ted se koukam nabizi ho i primo vodafone za 3200kc ![]()
My teďkom Natálce za výzo koupili tenhle a zatím jsme všichni spokojení!
Děláte z dětí debily, přitom oni jsou ve věcech technických kolikrát více napřed než my.
Předplacená karta sice fajn, ale co když dojde kredit, nevšimneš si toho a to dítě bude potřebovat nutně zavolat ti? To si pak navykne, že maminka koupí kredit kdykoliv.
Já to řeším s bratrem tak, že má základní paušál od vodafonu + nastavený strop. Je mu sice 12, ale učí se tím šetřit peníze
Telefon dnešní děti chtějí být IN. Dáš jim starý telefon. „hmm, pěkný, díky mami“, ale spokojenost minimální. Chtějí telefon s nímž můžou dělat fotky, posílat obrázky přes bluetooth, přehrávat hudbu. Dneska koupíš takový telefon za pár korun. Bratr má dotýkový Samsung za 2500 cca a má radost až na půdu
Toť můj názor ![]()
My jsme tohle řešili před vánocemi koupili jsme 8 letýmu klukovi Nokii 2630,má kameru fotak,je s ním spokojený ![]()
Kdyby byl doma k mání „starý“ mobil, tak to neřeším-nepatříme s manž. mezi ty, co si mobil pořizují jako módní výstřelek, ale pro potřebu volat-psát, zkrátka být ve spojení, takže si pořizujeme cca po 3-4letech. Jak jsem psala, chci jen, abychom mohli malou zkontrolovat, zavolat ji-je vše O.K? nebo dorazím za 1/2hodiny-o nic jiného mi nejde. Nejsem taky pro výstřelky, taky přišla s tím, že „David ve škole má takový, ale Martin říkal, že není dobrý a Klárka má dotykový“-nač mít ve škole, která je cca 10.minut pěšky od domu mobil nechápu. Bránila jsem se pořídit mobil malé zuby nehty, prostě odsouvala to, co to půjde, ale situace je fakt taková, jaká je. Nebudu vozit malou na týden pryč, když se jedná o cca 1-1a1/2 hod. sama doma, což není doba, co by nemohla vydržet, jenže může se stát-manž. dojíždí a třeba bude mít zpoždění, tak ji jen zavolá. A když jsme u těch „debilů“ znám děti, co jsou nervní, vzteklí, zkrátka mimo, pokud nejsou u PC-Eli má povolenou max. hodinu, ale není u něj denně-nemá potřebu. Zvažovala jsem taky paušál, ale vím, že volat nebude-pokud, tak jen mě + manž.a žádný paušál podobný kdysi jako byl ještě u Oskara tuším, že „poslouchám“ jsem nenašla.
Miarei píše:
Děláte z dětí debily, přitom oni jsou ve věcech technických kolikrát více napřed než my.
Předplacená karta sice fajn, ale co když dojde kredit, nevšimneš si toho a to dítě bude potřebovat nutně zavolat ti? To si pak navykne, že maminka koupí kredit kdykoliv.
Já to řeším s bratrem tak, že má základní paušál od vodafonu + nastavený strop. Je mu sice 12, ale učí se tím šetřit peníze
Telefon dnešní děti chtějí být IN. Dáš jim starý telefon. „hmm, pěkný, díky mami“, ale spokojenost minimální. Chtějí telefon s nímž můžou dělat fotky, posílat obrázky přes bluetooth, přehrávat hudbu. Dneska koupíš takový telefon za pár korun. Bratr má dotýkový Samsung za 2500 cca a má radost až na půduToť můj názor
si to teda dost agresivne napisala.
Ta nenapadlo ze niekto moze chciet starsi mobil pre dieta napr. aj z financneho hladiska?
nemam pocit, ze by tu hocikto z deti robil debilov.
To nic-tušila jsem, že se najde někdo, který nepochopí a diskuse se „zvrhne“. Dotaz byl míněný, jako že mobil-přiměřený věku-taky nehledám, aby měl MP3 a bůhví co. Nač rádio-dítě jej neposlouchá normálně, tak nač v mobilu.
Anulka píše:
To nic-tušila jsem, že se najde někdo, který nepochopí a diskuse se „zvrhne“. Dotaz byl míněný, jako že mobil-přiměřený věku-taky nehledám, aby měl MP3 a bůhví co. Nač rádio-dítě jej neposlouchá normálně, tak nač v mobilu.
My jsme taky chtěli laciný,ale náš kluk chtěl na mobilu fotak a že je tam kamera,tak na to jsme přišli až doma stál 1430,– a to mě nepříjde zase drahý,my taky máme mobily jen aby jsme se dovolali,takže taky žádné výstřelky,klukovi jsme ho taky kupovali,abych věděla,jestli mu neujel autobus a tak…
Anulka píše:
ja Ta len upozornujem, ze nemas pisat, ze tu niekto robi z deti debilov. lebo nic take sa tu nedeje, takze nechapem preco si hned volila take silne slova. ![]()
Já mám teďka vyhlédlý pro sebe mobil Vodafone 845 , nadělím si ho za měsíc k svátku
Měl by to být super mobil, je dotykový, podle recenzí na něm nenašli nic špatného a stojí 3577,–, popř. se dá s tarifem (nějakým vaším, jestli máte možnost) koupit ještě za míň. Podle mě dobrý mobil za rozumnou cenu ![]()
Vodafone kartu bych asi nechala, případně se dá v rámci těch tarifů na míru nastavit tarif, za který se platí 0,– paušál, takže jenom to, co provoláš. Ale volání je za 6,50 a když bude volat jenom vám, vyjde ji (vás
) to z karty levněji… Ale sms je za 1,50, z VK za 2,40
Zas nedojde v nouzi kredit
Zkusila bych asi kartu, změnit se to dá vždycky…
Nedělám si iluze, že 8 leté dítě by si neposlechlo nějakou písničku, když to tam bude mít a mají to hlavně ostatní. Já jsem měla jako první mobil „cihlu“, spolužáci pak měli už vybavenější a i když jsem byla za tu svoji cihličku ráda, že můžu volat a smskovat, brala bych lepší mobil hnedka - když jsem viděla, co spolužáci můžou a já ne… ![]()
nebylo to myšleno urážkově nýbrž tak, že děti kolikrát podceňujeme
Jinak před rokem jsem tvrdila, že potřebuji mobil jen na zavolání a na sms. Měla jsem obyč samsung se základním vybavením a k vánocům jsem obdržel HTC TouchDiamond2, opravdu špičkový telefon, nadupanej a minulý týden mi ho ukradli
No byla jsem na prášky. Byl moje závislost a ačkoliv jsem měla náhradní telefon, tak jsem za dva dny naklusala k operátorovi a koupila si HTC Desire, ještě lepší než ten předchozí ![]()
Miarei, htc jsou uzasny telefony, ale pro osmilety dite zbytecne drahy.. navic by se staly mnohem lehcim tercem pro zlodeje,nez ty. Myslim si, ze v tomhle veku staci telefon,ktery ma v dnesni dobe jiz zakladni funkce, jako je treba fotak v cene do 3-4 tis.
Stejně vydrží max dva roky ![]()
xreni:ten uz jsme tu nekde doporucovaly, vid? ![]()