Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A vy spolu čekáte dítě!!! No pokud je vše jak říkáš, modlila bych se, aby se tatínek změnil a hlavně aby začal vychovávat…
@Misi-nnka Pritel si to ocividne nechce u mladeho rozhazet…
To tatinci holt delaji. Ze je decko pak nevychovany spratek, uz nikdo nevidi, jen macecha, ktera je pak ta nejvetsi píp píp píp…
Chapu te a obdivuju je. Zkus je ignorovat.
Nemuzes se na ten vikend nekam sbalit a vypadnout???
Tady sis nemela stezovat… Tady jsou macechy vzdycky ty nejhorsi a deti ty nejlepsi… Preju ti, az se to tady strhne, at to se cti ustojis.
Teda holka, to ti vůbec nezávidím ![]()
Taky jsem měla přítele, jenž měl 3 děti, ale museli mě poslouchat - nevychovávala jsem je, ale měla jsem své slovo a pokud jsme se neshodli, tak jsme si to řekli bez nich.
Ten se k Tobě chová pěkně hnusně. Ano, ono se řekne, je to můj syn, tak co mi do toho kecáš…ale pokud musíte spolu bydlet, tak máš právo do něčeho kecat ![]()
Mě by tohle štvalo…nevydržela bych to… ![]()
Chyba je spíš v tvém příteli. Opravdu nechápu, proč se chlapi znovu zavazují do vztahů, když vedle svých zlatíček z prvního manželství nesnesou nikoho jiného.
Tak tady je hlavně problém tatínek. To on musí nastavit hranice a stát při tobě. Ale to nedělá a to je blbý. Vím jaké to je jsem taky macecha a ze začátku to bylo stejně dokud chlap nepochopil že takhle teda ne že i když dětem vynadá a nebo jim něco příkaze tak ho i tak budou mít rády. Jo a tady jen uslyšís že jsi neměla brát chlapa ze sekáče.
@ninaj píše:
A vy spolu čekáte dítě!!! No pokud je vše jak říkáš, modlila bych se, aby se tatínek změnil a hlavně aby začal vychovávat…
Tak její dítě bude vždycky horší a bude se na něj přísněji dívat, protože ono není jak ten „chudáček odstrčený“. Dle mě je ten chlap hňup a tímto spratkem si plete na sebe bič a dobře mu tak, jenom se mi nezdá fér, aby trpěla i zakladatelka ![]()
Tak ho seřvi taky ne? Myslím chlapa, jako aby mě buzeroval kvůli dítěti? Proč si to necháš líbit? Jsem bývalá macecha, která „svoji“ dceru miluje, ale tohle by můj manžel zkusil jednou. Vypije ti smrádě šťávu i když jsi mu řekla, ať si vezme jinou? Tak seřvi chlapa a ať ti dojde koupit jinou, nenech si kálet na hlavu. Jak odstěhuješ? Tak to udělej, až ti to řekne, sbal si tašku. Snad máš u koho přespat, protože pochybuju, že tě nechá jít. A jestli jo, holka, žádná škoda ![]()
Me teda hlavne prekvapuje ze tobe bylo 15 a chlapovi 31 kdyz jste se seznamili
no teda..a to uz mel dite..no ja bych jako k tobe respekt taky nemela. ![]()
@Misi-nnka :zkus si o tom s přítelem pořádně promluvit když u vás jeho syn není. Řekni mu co tě trápí a uvidíš co on na to. Jednou by taky mohl nastat problém až budete mít svoje děti.
@Misi-nnka hele to je těžký, klukovi začla puberta takže vysírat bude, bude mít kecy, nebude se mýt, to začne tak za 3 roky a v koupelně bude trávit hodinu ![]()
Jako mě by nejvíc vadilo, že chlap na mě řve před fakanem, to nemůžeš mít žádný respekt. Přijde mi že si necháš moc loíbit, že jsi trochu trubka(nemyslím to ve zlém) až ti zase řekne ať se odstěhuješ, sbal tašku a běž, myslím že bude volat ať se vrátíš, a pokud ne, tak nestojí za trápení, jsi mladá a chlapů po světě běhá
nenech si kakat na hlavu!
Sama s tim nic nezmuzes tvuj pritel asi nema zajem o to, aby se k tobe mladej choval tak, jak ma a s pubertou to bude horsi a horsi i presto ze jste splu 5 let vycouvala bych z toho vzt.ahu
@blorchi píše:
Me teda hlavne prekvapuje ze tobe bylo 15 a chlapovi 31 kdyz jste se seznamilino teda..a to uz mel dite..no ja bych jako k tobe respekt taky nemela.
Ani já ne..
Zakladatelko, tohle není problém syna - ten je dítě a dělá jen to, co mu jeho otec dovolí a jestliže tatínek nenastaví pravidla proč by kluk poslechl?
To si musíš vyřídit s partnerem.
Mezi Tebou a synem zase tak propastný rozdíl věkový není, proto asi nemáš tu přirozenou autoritu, čili s ním můžeš být maximálně kamarádka a ne rodič. Bylo Ti patnáct a jemu 4 když jste se dali s chlapem dokupy..i Ty jsi byla dítě… proto asi po Tobě chla pořvává a shazuje Tě..
Ty hned na začátku píšeš, že věk tom roli nehraje. Já si právě myslím, že všechno tohle bude o věku. Neumim si představit, že by mi táta představil novou 15letou maminku a že jí mám respektovat. To ani náhodou. A to jak reaguje přítel, tak mi přijde jak když táta usměrňuje sourozence. Podle mě nemáš repekt u přítele a těžko ho tak můžeš získat u jeho syna. Ten se řídí tím jak se k tobě chová jeho táta ![]()
Ahoj holky,
Už vázne nevim co mám dělat.
Ja (20), přítel (36) -vek v tom roli nehraje, tento rok spolu budeme 5let. ( vse klape )
Roli v tom hraje jeho syn Tomáš (9). Máme ho jednou za 14 dni.
Ani nevím kde začít:(. Už jednou jsem zakončila vydeptana v nemocnici a na antidepresivech.
Chci jen respekt! aby uměl základní věci. ( čistění zubu, cesani, koupání)
Vždy jsem si myslela, ze za to muže jeho mamka, ale to tak není.
Příklad co říká: každy den mám dopité pití jen v pátek ne, to nemusím.
( a proč? Mamka by mu tak vynadala a tátovi to je jedno!) - tak je to se vším!
Jeho mamka ma u nej 100% respekt a táta 0%.
Samozřejmě ja taky. S přítelem se nikdy nehadame, jen o tom víkendu kdy u nás Tomášek je.
Přestala jsem po něm chtít základní věci a jedine co chci, tak aby na me nevyjizdel a nebyl na me drzej + kroucení oči vzdychani
Jenže to nejde. kdyz mu reknu, at si to ke me nedovoluje.
Jeho táta na me začne pokazde strašně rvát! Co si to dovoluju atd. Tomáš samozřejmě vysmatej, je rad ze me serval a příště pritvrdi.
Příklad: zrovna včera: byli jsme v Obi a Tomasovi říkám ať předemnou porad neprochází, ze na nej nechci šlápnout aby ho to nebolelo. Samozřejmě jsem na nej slapla a bota se mu zula.
Tak jsem mu řekla vidíš, ja jsem té na to upozornovala a brala to s klidem a usmala se.
Ohnala jsem se at na me není drzej a jeho táta? Zástava se ho: jak vždycky říká! Buď milá a úsmivej se! A ze jsem chudinka!
Ten na me zacal rvát, proč jsem to udělala a už ani nevím co, protože jsem koukala jak blázen
A dnes rano?
Pokaždé me vyhrožuje at se odstehuju a teď samozřejmě taky!
Je to furt dokola! Nemůžu si vybudovat zadnej respekt!
Vždyť jen nechci aby na me byl drzej! Cely víkend se nekoupal, necese se, a necisti si zuby a chodi porad v jednom! Na to ani nereaguji!
A příteli nejde nijak nic vysvětlit! Proste mám byt milá - usmivat se! Tot vse! O nicem jinem slyšet nechce!
Tak ja vázne nevím! Je chyba ve me???