Jablečná výživa

37
1.11.10 10:29

jablečná výživa

Chtěla bych poradit,jak udělat jablečnou výživu pro mimi?A jak ji pak zavařit,aby vydržela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
1.11.10 11:20

Zrovna včera jsem zavařovala druhou dávku :lol:
Dělala jsem nejdřív čistě jablíčka - vykrájet (můžeš i oloupat, já je neloupala a mám přesnídávku krásně růžovou), malinko podlít a dusit do úplně měkka (dusila jsem asi půl hodiny, aby to bylo trošku sladší a taky se to líp pasíruje), pak propasírovat (klasika sítko a kulatá vařečka, slupky vyházet) a zavařovat 15min čistého varu (dala jsem raději 30), plínku pod sklenice a vodu do 2/3 skleniček a všechny mi chytly.
Včera jsem vyzkoušela jablko s banánem (v poměru 2/3 jablek, 1/3 banánu), do hotového jablka jsem přidala namačkaný banán, nechala přejít varem (bacha, bez míchání se to rádo připaluje), rozmixovala ponorným mixerem a zavařila.
Do ničeho jsem nepřidávala žádný cukr, ani koření. A dětská říkala, že až budu přikrmovat, mám dávat bílý jogurt třeba Olma klasik s přídavkem těchhle zavařenin. Zkusila jsem malé dát ochutnat a šmakovalo. I když je v 7měs stále plně kojená a po 2 lžičkách řekla dost a chtěla MM :mrgreen: Na samotné jablko se párkrát xichtila, s banánem nebo jogurtem ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
1.11.10 14:20

Perfektní díky :potlesk: :potlesk: :potlesk: Jak dlouho to ve skleničce asi vydrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
1.11.10 14:32

Rádo se stalo, taky jsem pátrala, jak to udělat. Babi mi radila. Prý to vydrží v pohodě minimálně do další sklizně jablek. Tak jsem si udělala zásoby na jednu zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
3.11.10 21:23

Já jsem zavařovala přesnidávky loni na podzim a otvírám je až teď a v pohodě, myslím, že vydrží ještě dlouho. Když se chytnou, tak se nemá co pokazit. Jinak dělala jsem je přesně jak Háta, akorát jsem je nechala rozvařit a pak mixovala i se slupkou :nevim: není tam vůbec znát. s banánem jsem nezkoušela, ale určitě zkusím letos :wink:
Ještě poznámka - do skleniček od přesnidávek hami, hipp, hamánek … atd ti to nechytne, bohužel mají víčka, kt. se nedají znova použít na zavařování :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí