Vánoční pečení

11502
29.10.10 17:26

Vánoční pečení

Ahoj, tak už je pomalu konec října a příjde listopad a zachvíli Vánoce, už se na ně začínam těšit jak malá holka, protože to sice budou druhé s prckem, ale už mu bude pár dní přes rok, takže to bude jiné. Navíc tohle budou moje „první“ Vánoce s mým vlastním pečením, takže otázka zní: Kdy začínáte péct a jaké druhy cukroví pečete? Popřípadě můžete hodit nějaký receptík. Kdy začínáte péct perníčky a kdy je zdobíte? Měla jsem někde super receptík, který jsem chtěla vyzkoušet, ale bohužel stěhováním jsem ho někam založila a nemůžu ho najít. Takže vám děkuju za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
29.10.10 17:33

Ahoj. Já jsem letos rozhodnutá, že budu péct jen perníčky. Baví mě je zdobit a zatím jsme vždycky dostali spoustu cukroví od mamky, takže jsme je pak jedli i po Vánocích.

S perníčkama začnu někdy koncem listopadu, jak bude čas. Zdobit budu taky podle toho, kdy se k tomu dostanu ;) . Mám v plánu ozdobit stromeček opět peníkovými ozdobami, tak snad se mi letos povedou minimálně tak jako vloni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.10.10 17:39

no tak ten muj je na sladký a já si taky ráda zobnu, i když bych neměla. Ale chtěla bych právě dělat ty perníčky, pak vosí úly, pracky, vanilkový rohlíčky a linecký, možná ještě nějaký s oříškama a ještě nepečený, ale uvidim jak na tom budu časově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
29.10.10 17:43

Tak já vám posílám odkaz na rychlé vánoční cukroví.
 http://www.recepty.cz/…krovi-140551

My milujeme slepované, takže určitě budeme dělat banánky, linecké a podobně. Na netu jsem našla 1 recept na perníčky a moc si ho chválili, ale nemám ho ještěozkoušený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.10.10 17:47

Perníčky peču kolem Mikuláše, zdobím pak později, aby „vydýchaly“ a poleva neopadávala.
S cukrovím pak začnu 14 dní před vánoci, někdy dřív, někdy později… Nejdřív upeču vykrajované, co se pak slepuje, polívá. Pak „suché“, kam nepatří poleva ani náplň, pak nepečené a úplně poslední plním krémem a dodělávám teda až pak ty polevy a spol.
Recepty nějaké najdu, minulý rok jsem zkoušela pár nových druhů a super=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.10.10 17:52
Terrad píše:
Tak já vám posílám odkaz na rychlé vánoční cukroví.
http://www.recepty.cz/…krovi-140551

Terrad super!!! :palec: :-D :-D Dát si takových pár kousků a myslím, že by mi opravdu bylo všecko jedno, ale nevím kdo by se postaral o ty 2 moje kluky a následně o mě a pak ta následky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
29.10.10 18:01

Peti já letos naopka poprvé na pečení prdím, udělám jen manželovo oblíbená hnízda, pár peníčků na stromeček a zbytek koupím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.10.10 18:17

No Zuzi, když já se na to docela už těšim a nejradši bych začala píct už teď. Mě asi něco praštilo nebo co :mrgreen: a navíc chci si to vyzkoušet, uvidim jaký nadšení bude příští rok, třeba se na to taky vykváknu kvůli tomu, že se mi letos nic nepovede a pak budu mít ty Vánoce zkažený a ponaučení pro příště :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
29.10.10 18:21

My jsme s manželem jen dva a moc toho nesníme. Já peču jen perníčky (taky hlavně na stromek), linecké a rohlíčky dělám skořicové. Perníčky začínám koncem listopadu, začátkem prosince…zdobím někdy i hned druhý den. Jo a loni jsem dělala s burizonama a krowkama…taky moooc dobré, jelikž krowky ty fakt můžu.
Moje mamča je v tomhle blázen a vždy taky dost pošle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
29.10.10 18:25

Tak já moc na pečení nejsem. Prostě mi to nějak nejde. Vždycky jsem dělala vykrajované, které jsem spojovala, klasika rohlíčky, vosí hnízda, kokos. kuličky. Minulý rok, že zkusim perníčky. No byli to pořádný perníčky a pak letěly do koše, protože pěkně ztvrdly. Letos si nechám udělat od jedné pani, která dělá vynikající. Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Udělám jen ty vosí hnízda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
29.10.10 18:31

ahoj, ja zacinam piect tak ako mi to casovo vyda so skolou :lol:

kucharka velka nie som, takze si vyberam jednoduche a chutne recepty, toto su moje tri najoblubenejsie s vybornou chutou :-D

medovniky:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?…

tvarohove valceky:

linecke pecivo:

Příspěvek upraven 29.10.10 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.10.10 18:39
martinka1510 píše:
Tak já moc na pečení nejsem. Prostě mi to nějak nejde. Vždycky jsem dělala vykrajované, které jsem spojovala, klasika rohlíčky, vosí hnízda, kokos. kuličky. Minulý rok, že zkusim perníčky. No byli to pořádný perníčky a pak letěly do koše, protože pěkně ztvrdly. Letos si nechám udělat od jedné pani, která dělá vynikající. Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Udělám jen ty vosí hnízda.

Marti, většina perníčků po upečení ztvrdne. Musí se rozležet, nejlépe ve vlhkém prostředí (na balkoně, kde nemrzne, ve sklepě, atp.) Dobré je dát do krabice kousek jablka.
Proto se perníky pečou s předstihem, já je peču 4-6 týdnů předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
29.10.10 18:48

chuanitka, martinka, skuste ten recept na pernicky, co som dala.

su makke po par dnoch aj bez jablcka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
29.10.10 18:51

Moje mamča dělá perfektní perníčky, jsou sice dost sladké a pracné. Dává se do nich kandované ovoce, med…a celé se potírají polevou…měkoučké po odležení a fakt skvělé…těch se vždy přejím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
29.10.10 18:56

Super téma!!!

Já si letos půjčuji strojek od mamky udělám hromadu lineckého těsta (to je aspon trochu batole friendly) a strojkem si udělám - tyčinky, esíčka,bobánky. Pak udělám nějaké čoko těsto a proženu to tím strojkem taky - tím pádem budu mít klidné Vánoce - obě děti budou moc zobat a zmizí mi stres z: Nech to,tam jsou ořechy,to ještě nesmíš. NE to ne,tam je zase to a ono…

Plus linecké,perníčky a vanilkové rohlíčky… to musí být,bez toho nejsou Vánoce Vánoce… :wink:

Ale chtěla jsem se zeptat na ten plech na vanilkové rohlíčky - máte ho některá ozkoušený? dají se z toho ty rohlíčky v pohodě vyklopit. mají ho ted všude v akci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí