Vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2916
9.11.16 11:43

@marlenma není zač…ale pozor, je to silně žravé…loni jsem promazávala i domácí marmeládou, ale nejdřív se snědlo to nutellové, pak až s marmoškou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
9.11.16 11:46

@Janee19 jooo, ty nutellové určitě někam ukrýt, jinak u nás by se Vánoc také nedočkalo…jinak recept na Raffaelo kuličky je úplně jednoduchý, stačí jen jedno Salko, pytlík kokosu + nějaký na obalení, loupané mandle…vím, že někdo dává i tuk, ale potom mi přišly kuličky takové mastné, stačí dát opravdu jen Salko a kokos, na chvíli do ledničky, pak tvarovat kuličky, do kterých se zabalí mandle a pak už jen opět obalit v kokosu…uchovávat v chladu…mimochodem také je to silně žravé :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
9.11.16 11:52
@Bábi Zlopočasná píše:
160g medu, 160g cukru, 120g masla a cajovu lyzicku skorice (alebo ine oblubene korenie) nechat zovriet. Vyliat do 500g muky zmiesanej s lyzickou sody. Ked trosku schladne, pridat 2 vajcia.

Nechat dve hodiny odstat.

Ak by naahodou stale lepilo, nechat odstat do druheho dna.

Medovníčky, předpokládám, jsou perníčky, jo? :mrgreen:
A musí se nechat odležet, nebo jsou k jídlu hned?
Já tak marně hledám nějaký fakt dobrý recept na perníčky už dobrých 10 let :mrgreen:, tak se chytám každého stébla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 12:16
@KatkaX píše:
Medovníčky, předpokládám, jsou perníčky, jo? :mrgreen:
A musí se nechat odležet, nebo jsou k jídlu hned?
Já tak marně hledám nějaký fakt dobrý recept na perníčky už dobrých 10 let :mrgreen:, tak se chytám každého stébla…

Tieto su jedle hned, decka mi ich chrumu este teple. Ale ako kazdym pernickom, neublizi im ked sa nechaju trosku odvlhnut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
9.11.16 12:37
@Bábi Zlopočasná píše:
Tieto su jedle hned, decka mi ich chrumu este teple. Ale ako kazdym pernickom, neublizi im ked sa nechaju trosku odvlhnut.

Odvlhnout = někde v krabici? Já fakt s perníčky nemám moc zkušeností (a žádné dobré tedy :( ), tak se raději ptám takhle polopatě, ať to pak zase v březnu neletí do popelnice v šutroidním stavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 12:39
@KatkaX píše:
Odvlhnout = někde v krabici? Já fakt s perníčky nemám moc zkušeností (a žádné dobré tedy :( ), tak se raději ptám takhle polopatě, ať to pak zase v březnu neletí do popelnice v šutroidním stavu :mrgreen:

No my mame to stastie, ze mame ponekud vlhsie doma, jak u nas, tak u babicky, takze mne to staci nechat volne na stole :oops: U mamy ich davam nad studnu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
9.11.16 17:06
@Bábi Zlopočasná píše:
No my mame to stastie, ze mame ponekud vlhsie doma, jak u nas, tak u babicky, takze mne to staci nechat volne na stole :oops: U mamy ich davam nad studnu :andel:

Děkuji, tak letos zkusím Tvůj recept a pak napíšu  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.11.16 14:52

Kuličky asi taky vyzkouším. Není to složité a určitě to bude mňamka. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
10.11.16 15:27

Ahoj holky, nepečete některá dia cukroví, potřebovala bych recept. Mám stevii v prášku, chtěla bych minimálně polovinu cukru zkusit nahradit tou stevií, ale nemám to odzkoušené tak aby se to nerozpadlo při pečení…
a taky me napadlo místo sladkého pect slané cukroví, zatím jsem vymyslela jen tyčink z listového těsta a zkusím vykrájet z listového těsta hvězdičky, srdíčka a posypat kmínem nebo mákem nebo sezamem. Víc mě nenapadá. Chci zkusit takové ty makovky (slané) ale marně pátrám po receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
10.11.16 15:31

Jinak to dia cukroví jsem myslela vanilkove rohličky /s tim, že obalovat budu v cukru moučka/, linecké - to už mám vyzkoušené s minimem cukru ale potřebuju recept na krém /ořechy+máslo+stevie?/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.11.16 15:56

Dia pomerančové cukroví

300g hl. mouky, 1 vejce, 120g změklého másla, 1 lžíce stévie, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, pomerančová šťáva
Na ozdobu: dia marmeláda, čokoláda
Zpracujeme těsto, necháme 2hod. v lednici, potom protlačíme strojkem ploché krátké sušenky(banánky). Po upečení slepujeme dia marmeládou a namáčíme do poloviny v čokoládě, ale nemusíš :lol:

Je to rychlé, tak snad bude chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
10.11.16 16:22
@Iva68 píše:
Dia pomerančové cukroví

300g hl. mouky, 1 vejce, 120g změklého másla, 1 lžíce stévie, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, pomerančová šťáva
Na ozdobu: dia marmeláda, čokoláda
Zpracujeme těsto, necháme 2hod. v lednici, potom protlačíme strojkem ploché krátké sušenky(banánky). Po upečení slepujeme dia marmeládou a namáčíme do poloviny v čokoládě, ale nemusíš :lol:

Je to rychlé, tak snad bude chutnat.

jééé to vypadá mooooc chutně, díky, vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
10.11.16 16:38

Ahojky, já letos budu péct zhruba 10 druhů cukroví. Klasika vanilkové rohlíčky, perníčky, linecké, rafaelo kuličky a chci vyzkoušet ilšské dortíčky a ještě pár vánočních receptů, které jsem ještě nedělala. Tak uvidíme, jak se to povede. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.11.16 19:04

A nedá mi někdo tip na něco při mléčné dietě? Jak nahradit máslo a mléko, aby to bylo chutné? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
14.11.16 15:01
@marlenma píše:
A nedá mi někdo tip na něco při mléčné dietě? Jak nahradit máslo a mléko, aby to bylo chutné? ;)

místo mléka rum :mrgreen: a máslo těžko nahradíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport