Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@marlenma není zač…ale pozor, je to silně žravé…loni jsem promazávala i domácí marmeládou, ale nejdřív se snědlo to nutellové, pak až s marmoškou ![]()
@Janee19 jooo, ty nutellové určitě někam ukrýt, jinak u nás by se Vánoc také nedočkalo…jinak recept na Raffaelo kuličky je úplně jednoduchý, stačí jen jedno Salko, pytlík kokosu + nějaký na obalení, loupané mandle…vím, že někdo dává i tuk, ale potom mi přišly kuličky takové mastné, stačí dát opravdu jen Salko a kokos, na chvíli do ledničky, pak tvarovat kuličky, do kterých se zabalí mandle a pak už jen opět obalit v kokosu…uchovávat v chladu…mimochodem také je to silně žravé ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
160g medu, 160g cukru, 120g masla a cajovu lyzicku skorice (alebo ine oblubene korenie) nechat zovriet. Vyliat do 500g muky zmiesanej s lyzickou sody. Ked trosku schladne, pridat 2 vajcia.Nechat dve hodiny odstat.
Ak by naahodou stale lepilo, nechat odstat do druheho dna.
Medovníčky, předpokládám, jsou perníčky, jo? ![]()
A musí se nechat odležet, nebo jsou k jídlu hned?
Já tak marně hledám nějaký fakt dobrý recept na perníčky už dobrých 10 let
, tak se chytám každého stébla…
@KatkaX píše:
Medovníčky, předpokládám, jsou perníčky, jo?
A musí se nechat odležet, nebo jsou k jídlu hned?
Já tak marně hledám nějaký fakt dobrý recept na perníčky už dobrých 10 let, tak se chytám každého stébla…
Tieto su jedle hned, decka mi ich chrumu este teple. Ale ako kazdym pernickom, neublizi im ked sa nechaju trosku odvlhnut.
@Bábi Zlopočasná píše:
Tieto su jedle hned, decka mi ich chrumu este teple. Ale ako kazdym pernickom, neublizi im ked sa nechaju trosku odvlhnut.
Odvlhnout = někde v krabici? Já fakt s perníčky nemám moc zkušeností (a žádné dobré tedy
), tak se raději ptám takhle polopatě, ať to pak zase v březnu neletí do popelnice v šutroidním stavu ![]()
@KatkaX píše:
Odvlhnout = někde v krabici? Já fakt s perníčky nemám moc zkušeností (a žádné dobré tedy), tak se raději ptám takhle polopatě, ať to pak zase v březnu neletí do popelnice v šutroidním stavu
No my mame to stastie, ze mame ponekud vlhsie doma, jak u nas, tak u babicky, takze mne to staci nechat volne na stole
U mamy ich davam nad studnu ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
No my mame to stastie, ze mame ponekud vlhsie doma, jak u nas, tak u babicky, takze mne to staci nechat volne na stoleU mamy ich davam nad studnu
Děkuji, tak letos zkusím Tvůj recept a pak napíšu ![]()
Kuličky asi taky vyzkouším. Není to složité a určitě to bude mňamka. ![]()
Ahoj holky, nepečete některá dia cukroví, potřebovala bych recept. Mám stevii v prášku, chtěla bych minimálně polovinu cukru zkusit nahradit tou stevií, ale nemám to odzkoušené tak aby se to nerozpadlo při pečení…
a taky me napadlo místo sladkého pect slané cukroví, zatím jsem vymyslela jen tyčink z listového těsta a zkusím vykrájet z listového těsta hvězdičky, srdíčka a posypat kmínem nebo mákem nebo sezamem. Víc mě nenapadá. Chci zkusit takové ty makovky (slané) ale marně pátrám po receptu.
Jinak to dia cukroví jsem myslela vanilkove rohličky /s tim, že obalovat budu v cukru moučka/, linecké - to už mám vyzkoušené s minimem cukru ale potřebuju recept na krém /ořechy+máslo+stevie?/
Dia pomerančové cukroví
300g hl. mouky, 1 vejce, 120g změklého másla, 1 lžíce stévie, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, pomerančová šťáva
Na ozdobu: dia marmeláda, čokoláda
Zpracujeme těsto, necháme 2hod. v lednici, potom protlačíme strojkem ploché krátké sušenky(banánky). Po upečení slepujeme dia marmeládou a namáčíme do poloviny v čokoládě, ale nemusíš ![]()
Je to rychlé, tak snad bude chutnat.
@Iva68 píše:
Dia pomerančové cukroví300g hl. mouky, 1 vejce, 120g změklého másla, 1 lžíce stévie, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, pomerančová šťáva
Je to rychlé, tak snad bude chutnat.
Na ozdobu: dia marmeláda, čokoláda
Zpracujeme těsto, necháme 2hod. v lednici, potom protlačíme strojkem ploché krátké sušenky(banánky). Po upečení slepujeme dia marmeládou a namáčíme do poloviny v čokoládě, ale nemusíš
jééé to vypadá mooooc chutně, díky, vyzkouším
Ahojky, já letos budu péct zhruba 10 druhů cukroví. Klasika vanilkové rohlíčky, perníčky, linecké, rafaelo kuličky a chci vyzkoušet ilšské dortíčky a ještě pár vánočních receptů, které jsem ještě nedělala. Tak uvidíme, jak se to povede. ![]()
A nedá mi někdo tip na něco při mléčné dietě? Jak nahradit máslo a mléko, aby to bylo chutné? ![]()
@marlenma píše:
A nedá mi někdo tip na něco při mléčné dietě? Jak nahradit máslo a mléko, aby to bylo chutné?
místo mléka rum
a máslo těžko nahradíš