Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, prosím raďte. Máme přebytek domácích jablíček, tak jsem se rozhodla navařit přesnídávky tímto postupem : oloupaná jablíčka jsem povařila, rozmixovala, přidala pár banánů, tuto směs jsem opět povařila cca 10 minut a plnila do přesníd. skleniček na víčko se závitem a otočila dnem vzhůru. Stačí to tak nebo se to musí ještě sterilovat ve vodě? Uvítám i jiný receptík. Předem díky moc za rady ![]()
Ahoj,varila jsem presnidavky doma podobnym zpusobem jako ty.Ovoce povarila do zmeknuti,rozmixovala,naplnila jsem sklenicky,dala jsem je do hrnce s vrouci vodou,voda dosahovala pod vicko a varila jeste 1O minut.Nikdy se mi zadna nezkazila,byly vyborne a po otevreni vzdy kazda cvakla
.Maly vyrustal jen na domacim
.
Vivace delala jsem to presne jako ty a prave ze jsem pak spoustu sklenicek vyhazela,protoze mi to zkyslo…ale treba segra to dela stejne a vydrzi ji to i bez zuavareni,tak nevim kde je problem ![]()
Ted jsem to delala stejne jako anonym a zatim jsou vsechny sklenicky v pohode.
Ahoj, ja bych taky nepohrdla nejakym receptem, jak na sladke, tak na slane presnidavky. Taky budeme delat domaci ![]()
careynko,zakladem presnidavky je jablko,jinak muzes pridat ovoce jake chces,ja davala jablko (cca 6kusu vetsich),mrkev(1kus),banan(3ks),broskev,merunky,nebo jen jablko,mrkev a banan,proste jak se mi chtelo.Vse oloupat,na kousky nakrajet,dat do hrnce,zalit vodou az se ovoce potopi a varit.Ovoce zmekne,vodu slejes,rozmixujes,pridas cukr podle tve uvahy,naplnis do sklenicek,zavrit,das do hrnce s vrouci vodou,voda aby dosahovala pod vicko a varit jeste 1O minut.
Pokud by jsi chtela ve starsim veku dat diteti domaci pribinacek,tak tenhle je opravdu vyborny.400 az 500ml mléka, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudink (nebo i jine chuti),1 kostka tvarohu, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr (podle chuti).Pudink vychladne,pridas tvaroh,vanilk. cukr,rozmixujes a naplnis sklenicky.
Takto mi pribinak vydrzel 3dny,nikdy jsem ho 4den uz nedala,ale byl stejne dobry,to jsem ho pak snedla ja.
K tem presnidavkam…nic to neni a po druhem vareni uz budes vedet podle oka kolik kusu ovoce dat.
Anonym0 ten recept na Pribináčka vypadá moc dobře, určitě ho vyzkouším ![]()
Taky bych ráda dělala masozeleninové příkrmy do skla (nyní mrazím), ale mám strach, že to nechytne a všechno vyhodím.
Já jsem sterilovala 20 minut na cca 80°C. Dělala jsem minulý podzim a ještě teď beru a dojídáme poslední zbytky a v pohodě=) Dávala jsem do sklínek od tatarky.
Ja sterilizuju v troube na 90 stupnu cca 10 minut, mam je naskladane na plechu s vodou. Jak je vyndam tak jeste otocim dnem nahoru.
Muj recept na presnidavku (zrovna dnes jsem delala
):
5kg jablek, 1 kg cukru, 2,5 l vody, 3 pudingy. Je to tak na 25 sklenicek. Takze pokud je jablek min je mozny prepocitat mnozstvi. Pudink vanilkovej (pripadne jahodovej nebo malinovej pro jinou prichut). Jablka se nakraji na kousky a povari s vodou a cukrem. Az jsou mekka tak rozmixovat a dat varit s pudinkem nez vse zhoustne. Puding je dobry rozmichat v trosce vody a pak nalit mezi jablka. Pak dat sklenicky sterilizovat do trouby.
Presnidavky nam takhle vydrzely hooodne dlouho.
Holky a kdyz se to ovoce udela syrovy a pak se to jen zavari? Aby tam zustaly vsechny vitaminy… ![]()
bubli píše:
Ja sterilizuju v troube na 90 stupnu cca 10 minut, mam je naskladane na plechu s vodou. Jak je vyndam tak jeste otocim dnem nahoru.Muj recept na presnidavku (zrovna dnes jsem delala):
5kg jablek, 1 kg cukru, 2,5 l vody, 3 pudingy. Je to tak na 25 sklenicek. Takze pokud je jablek min je mozny prepocitat mnozstvi. Pudink vanilkovej (pripadne jahodovej nebo malinovej pro jinou prichut). Jablka se nakraji na kousky a povari s vodou a cukrem. Az jsou mekka tak rozmixovat a dat varit s pudinkem nez vse zhoustne. Puding je dobry rozmichat v trosce vody a pak nalit mezi jablka. Pak dat sklenicky sterilizovat do trouby.
Ahoj, prosím, když je tam cukr, od kolika měsíců můžu dávat? Já zatím nic nesladím - věk 6 měsíců.
Já jsem to po uvaření plnil do skleniček a steriloval jsem to jako Pipet. Plísně a kvasné bakterie spolehlivě zničí teplota 70°C, takže byla ještě 10°C rezerva.
lili8 píše:bubli píše:Ahoj, prosím, když je tam cukr, od kolika měsíců můžu dávat? Já zatím nic nesladím - věk 6 měsíců.
Ja sterilizuju v troube na 90 stupnu cca 10 minut, mam je naskladane na plechu s vodou. Jak je vyndam tak jeste otocim dnem nahoru.Muj recept na presnidavku (zrovna dnes jsem delala):
Tak tam ten cukr nedávej… Dělala jsem jen čisté ovoce. Jablka základ, pak do toho co byla zrovna úroda (broskve, ostružiny/semínka nám neva/, meruňky…), všecko nakrájet na kousky/plátky, do velkého hrnce, podlít trochu vodou a vařit a pomalu dusit až do změknutí, pak ještě mixér pro jistotu.
Když je to moc řídké, tak vařit tak dlouho, až je to hustší=) (odpaří se voda) a cukr jsem dávala když bylo třeba. Meruňková, i když meruňky byly zralé, tak byla hrozně kyselá, to jsem přisladila, aby to bylo poživatelné=)
Na obrázku ostružinová před mixováním - jablka jsem ani neloupala.
Syrové jsem nikdy nezkoušela, ale mělo by to asi jít, zavařujeme třeba syrová nastrouhaná jablka na štrůdly, do žemlovky… Postup stejný - 20 min. na 80°C
No jak říkám, ještě dobírám zbytky co jsem dělala před rokem a jsou OK… ale nejsem si jistá, kam všude jsem ten cukr dávala, hm. Ale myslím, že jen do těch meruněk=)