Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, uvažovala jsem o koupení keramického nože, hlavně kvůli zachování vitamínů, ale trochu se bojím toho, že jsou keramické nože křehké. Dneska jsem narazila na nanonože - prý také zachovávají vitamíny, ale jsou odolné. Jsou z oceli a mají povrchovou úpravu nanotechnologiemi, takže při krájení nevzniká statická elektřina jako u normálních nožů. Je to pro mě novinka, jsem z toho docela jelen. Slyšeli jste už o tom? Nebo máte dokonce doma?
Nanonůž nemám, ale potvrzuji křehkost keramických. Při nejopatrnějším zacházení už máme štíplou špičku ![]()
Taky potvrzuji křehkost keramických nožů, musí se s nima hoodně opatrně.Jinak na ten nanonůž jsem viděla reklamu, něco jsem si o tom i přečetla, ale ta cena?! ![]()
Keramický nůž jsem dostala jako dárek,ale moc ho nevyužívám-neapadá mě moc příležitostí a za druhé se bojím,abych ho neupustila,to si myslím,že by se rozbil.POkud máte někdo zkušenosti,co všechno s ním krájíte,tak písněte.
Jinak jsem si oblíbila nože,co se prodávají společně s titanovým nádobím.Moc pěkně se s nimi krájí.Ale nevím,zda mají nějaký účinek,co se týče třeba toho že se neztácí vitamíny…a pod.....ale jsou opravdu super.
Nakrájela jsem s ním zeleninu a pak jí hodila do papiňáku
to museli mít vitamínky radost
Naučila jsem se s ním krájet ovoce a zeleninu na saláty, které neprojdou tepelnou úpravou. A taky s ním krájím Lukymu namazaný chleba na kostičky, protože krájí dobře a netupí se.
Gama píše:
Ahojky, uvažovala jsem o koupení keramického nože, hlavně kvůli zachování vitamínů, ale trochu se bojím toho, že jsou keramické nože křehké. Dneska jsem narazila na nanonože - prý také zachovávají vitamíny, ale jsou odolné. Jsou z oceli a mají povrchovou úpravu nanotechnologiemi, takže při krájení nevzniká statická elektřina jako u normálních nožů. Je to pro mě novinka, jsem z toho docela jelen. Slyšeli jste už o tom? Nebo máte dokonce doma?
A já si říkala, kdy přijdou první výrobky s nano- v názvu.
![]()
L.
Já s tím keramickým krájím naprosto všechno, i vykostím kuře (a to se nemá
) a teda drží a vůbec se neztupil. Akorát teda špičku už taky nemá, manžela napadlo povolit s ním šroubek ![]()
Díky za reakce. S využitím bych asi problém neměla, ale ta křehkost u keramických
No cena těch nano je sice dost velká, ale kvalitní keramické na tom nejsou o moc líp, takže asi než si zničit keramický, půjdu do nano, teda jestli se potvrdí to o těch vitamínech a výdrži.
Ty prachy bych za to rozhodně nedala. Spolužák (studuju věci okolo zpracování materiálů) šel okolo takového stánku a pán se ho snažil nalákat. Tak se samozřejmě vyptával. No a nic z něj nedostal, pán na všechny otázky odpovídal s větou, která obsahovala co nejvíc předpon nano-.
Je to prostě obchodní trik, nehledě na to, že dost povrchových úprav již dnes dokáže dosáhnout definice „nano“.
Před lety prý toto slůvko fungovalo magicky při žádostech o granty, teď už se to žene i na lidi.
A ptaly jsme se našeho chemika, zda je pravda to s vitamíny. Bylo nám řečeno, že keramický nůž opravdu míň ničí vitamíny, ale za předpokladu, že ovoce a zeleninu budeme krájet ve vakuu
. Protože samotná oxidace ovoce toho zničí tolik, že už je jedno, čím se to řeže. ![]()
Kaatia, to je teda pěkný ![]()
Takže teď mně vlastně jen stačí nabrousit své staré nože a je to ![]()
Já si keramický nůž nemůžu vynachválit. Špičku ještě má, jen to chce opatrnost. Je výborný na krájení především rajčat, peřiva a sýrů. Extázi jsem zažila při krájení jater ![]()
zdravím, máme nano nože - všechny 4 velikosti které jsou na trhu-asi 6 měsíců. Musím říct, že ostatní nože již nepoužíváme. Naprostá spokojenost, zatím jsem je nemusel brousit. Používáme na všechny potraviny včetně masa i zmrzlého. Uvidíme jak to bude s broušením.
s broušením není problém, kdo ale tvrdí že se ty nože neotupí tak je pravděpodobně ani nepoužívá. Já ho koupil kvůli zjištění co je pravda a co ne. První otupení se projevilo po cca. dvou měsících střídmého používání(ovoce, zelenina, pečivo). Tak jsem to znovu rozebírl s prodejcem a ten mi následně řekl, že se přece všechno jednou otupí. To jen můj názor na keramické nože.